Divný zajko

janina3479
29. mar 2018

Máte niektorá skúsenost so zajkom ja mám samičku,že by sa zrazu zmenila keď ste ostali tehotná ja som už v 11tt ale začalo to posledné dva dni ako.kwby jej preplo furt za mnou beha a okolo mňa a pri tom vydáva zvuky ako keby krochkanie mi to pripomina.Len najviac je mi ľúto že som ju musela zavrieť do klietky aj keď ona je odmalička zvyknutá behať po byte ale musela som bolo to dosť na nervy už.prosim poradte niekto

eeffka
29. mar 2018

http://www.kralicek.weblahko.sk/Spravanie-a-vyc...

tak si vyber 🙂 ja som zajaca mala robil vselico ale nekrochkal, skor tak brunel

janina3479
autor
29. mar 2018

Ja to neviem ani presne opísať ale takto sa nikdy nechovala

pribinak
29. mar 2018

jej jar, vsetko kvitne, mnozi sa, mozno by sa aj ona chcela mnozit

0silvia0
29. mar 2018

@janina3479 aká stará je zajačica? Ja mám doma jednu králičiu babičku - 10 ročnú, takže s králikmi mám bohaté skúsenosti. Králičica jednoducho cíti jar, ide na ňu ruja a chce sa páriť. Možno bude aj značkovať. Jediné ako sa tohoto zbaviť je králičicu dať vykastrovať. Chúďa malé, aspoň na chvíľku ju pusť pobehať, musí to byť pre ňu ťažké byť zrazu zatvorená. Na vybláznenie odporúčam hrabaciu krabicu. Naša je aktívna hlavne ráno, dala som jej ku klietke hrabaciu krabicu (naša je voľne pustená, zatváram ju len na noc). Na tejto krabici sa realizuje tak, že vlezie dovnútra a ona ju likviduje a ničí ju. Králiky bežne vonku hrabú nory a potrebujú si tento prebytok hormónov a energie niekde vybiť. Ak by si niečo potrebovala vedieť, napíš.
P. S.: tie zvuky sú jednoducho pridané zvuky k rujnému správaniu...

maminuska
29. mar 2018

Len taká praktická otázka , ked´ Vám behajú po byte ako Vám špinia?

0silvia0
29. mar 2018

@maminuska králik je v pohode učenlivý. Naša používa mačací záchod a chodí tam cikať i bobkovať. Potom si ľahne na koberec pod stôl a leží tam 🙂

dedeline
29. mar 2018

Moja to robila, ked sa chcela parit ;) podla mna to nesuvisi s tvojim tehotenstvom...

janautla
29. mar 2018

Nasa to robi stale, ked v izbe stojim, alebo si sadnem na zem. Kraliky su velmi spolocenske tvory, zrejme tym davaju najavo svoju naklonnost, doveru alebo chut hrat sa 🙂

0silvia0
29. mar 2018

@maminuska aha takto 🙂

eeffka
29. mar 2018

@maminuska moj kralik chodil spinit len na 1miesto. Mal tam podlozku prebalovaciu. Oni su rozumni

janina3479
autor
30. mar 2018

Ďakujem krásne za radu 0silvia0 no ona je maličká bude mať len rok a toto je prvý krát preto som bola dosť z toho hotová ja ju nechcem ani zatvárať ale už sme jej vytvorili aspoň taký priestor aby nebola v klietke lebo všade po nej sú bobky a v noci keď idem na wc idem sa na nej zabiť 😂ja len chcem aby sa mala najlepšie

janina3479
autor
30. mar 2018

@maminuska ona pred tam vôbec nesplnila bola pekne naučená chodiť robiť potrebu do svojej klietky len teraz kam sa pohnem je hovienko

janina3479
autor
30. mar 2018

@eeffka je nádherný 😍moja má zasa peliesok a tam si spinká

0silvia0
30. mar 2018

@janina3479 rocny zajko nie je malicky, je uz pohlavne davno dospely. Skus tu hrabaciu krabicu. A na zachod si ju nenaucila ci len teraz v ruji bobkuje kade-tade? Ja mam samicu kastrovanu, takze s nou je to ovela lahsie.

janina3479
autor
30. mar 2018

@0silvia0 no ona bobkuj len teraz kade tade pred tym to vôbec nerobila

dixi30
28. jan 2022

Môžte poradiť, pomôže kastrácia v tom, aby zajko prestal bobkovať po celom byte a hlavne tam, kde nikdy nebobkoval?

janina3479
autor
28. jan 2022

@dixi30 ahoj určite áno ja mám doma samičku už skoro 6 ročnú, v dospelosti okolo 8 mesiaca som ju dala sterelizovat a pomohlo to neskutočne pretože čo ona robila bolo strašné bobkovala,močila po celom byte,a tieto stavy mávajú samičky vraj dva krát do roka na jar a na jeseň keď sa paria takže urobila som najlepšie ako som mohla a od vtedy je to uzasna zajacica ktorá dokonca si pekne chodi vykonávať BB potrebu len do kúpeľne na svoje wc

dixi30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
28. jan 2022

@dixi30 nebud zufala, objednaj ho na kastraciu.

janina3479
autor
28. jan 2022

@dixi30 presne súhlasím so Sisou,uricte ísť za veterinárom a poradiť sa a jediná možnosť je len toto lebo toto robia zajkovia pri pareni a keď mi povedal veterinár ,že to trvá vyše dva mesiace tak som neváhala lebo som sa bála ,že keď príde malý na svet tak to bude sialene a naozaj to pomohlo takže ja by som iste neváhala ale riešila to 🙂

janamexico
25. apr 2022

@janina3479 ano nasa vydava take krochkacie zvuky a ako keby sa stazovala take hm hm hm alebo ako to nazvat nasa ma 11 m a zatvorena iba na noc

dixi30
25. apr 2022

@0silvia0 už je, a je neskutočne chutnučky 😘😘😘

0silvia0
25. apr 2022

@dixi30 myslis, ze je po kastracii? Takze uz je vsetko ok?

dixi30
25. apr 2022

@0silvia0 áno áno

0silvia0
25. apr 2022

@dixi30 jej aky spokojny😍

schokolade1988
21. nov 2023

Ahojte snáď mi tu ešte niekto odpovie 🙂
Od soboty mame doma zajku, v klietke je naučena chodiť cikať iba na svoje WC, bobkuje zatiaľ všade.. Od pondelka už beha vonku, WC ma aj vonku pri nom slamu, cikala už aj tam, ale bobkuje všade, ukážem jej ze nie, dám do wc a chválim ze tuto áno. Ma 2 mesiace. Chceme ju dat sterilizovat. Prosím zlepší sa to bobkovanie, alebo to už bude takto stále :/ ako ste naučili vaše radosti záchodu na bobky. Alebo nechať iba v klietke WC???