Divné žlté chrasty na tvári u novorodenca

vasjar
2. máj 2023

Ahojte, syncek ma také žlté ako keby chrasty na tvári už niekoľko dní, neviete čo to je? Je to pod noštekom a medzi očami.

kulumulu123
2. máj 2023

@vasjar vyzera to ako mliecna chrasta niekedy to byva vo vlasoch je na to super krem kyselina mliecna alebo tak nejako sa to vola nam to dala pediatricka chrsticky zmaknu a olupu sa.

laila22
2. máj 2023

@vasjar odporúčam zobrať bábätko na kožné. Čím skôr, tým lepšie.

dota6
2. máj 2023

@vasjar mali sme podobné je nutné ísť ku kožnej. U nás to bola seborea a vyžadovalo si to liečbu, doteraz sa to opakuje na rôznych častiach tváričky.
Lekárka ma upozornila, tváričku umývať len prevarenou vodou, nekrémovať, neolejovať. Dávala som len tie maste a krémy, ktoré mi predpísala.

vasjar
autor
2. máj 2023

@kulumulu123 a to je na predpis?

vasjar
autor
2. máj 2023

@dota6 zajtra ideme ku obvodnej tak uvidíme co povie, ci nás pošle ku kožnej

kulumulu123
2. máj 2023

@vasjar to neviem ci je to iba na predpis nam to dala na recept vtedy som neplatila, mozno sa da kupitv lekarni netusim. Ked pojdes na poradni opytaj sa na to drzim palce

dota6
2. máj 2023

@vasjar držím palce 😉 nam to zmizlo veľmi rýchlo, do dvoch týždňov bola krásna čistá pokožka

vasjar
autor
5. máj 2023

@dota6 je to ta seborea ale zhoršilo sa to, dala mi takú borovu vodičku ze to mam tým čistiť

dota6
5. máj 2023

@vasjar Tie žlté chrasty odpadajú, naozaj to nevyzerá pekne. Mojej to odpadávalo po kusoch, nesmie sa to zlupovať. Nám kožná dala Fungicidin, Fucidin a ichtamol . Fucidin ráno a poobede a večer som miešala Fungicidin s ichtamolom. Hotová alchýmia :D ale rychlo sme sa toho zbavili. Teraz ma iba občas nejaký prejav okolo ušiek a pod nosom. To preventívne potieram ichtamolom. Za pár dní to bude lepšie 😇