Divná vyrážka na ručičike u 3-mesačného

14. dec 2024

Neviete, čo by to mohlo byť? Malý to má na rúčke. Vyzerá to ako popálená pokožka, je to také vraskavé. Vytvorí sa z toho pľuzgier, praskne, no nezmizne, vytvorí sa to znova. Pediatrička tiež nevie, čo to môze byť.

gejb
14. dec 2024

A tým to uzavrela? Neposlala vás na kožné?

pribinak
14. dec 2024

Ak si s tým nevie pediatrička poradiť, tak vás má odoslať na kožné
Vlastne ani nepotrebuješ výmenný lístok

gejb
14. dec 2024

Ešte skus tu. Ale v prvom rade choďte na to kožné
https://www.modrykonik.sk/group/6796/

danielahamar
14. dec 2024

Chod na kožné, ak je to to, čo si myslím impetigo, tak sa to môže rozširovať a je to infekčné.

milanemila
14. dec 2024

Urcite chod na kozne, tam netreba ani vymenny listok. Ano moze to byt aj infekcne, u tak maleho babatka mozu byt aj relativne banalne zalezitosti nebezpecne.

autor
14. dec 2024

Ešte neposlala, len sa pýtala, či sa to nezväčšilo a či to nemá aj inde na tele, alebo či to nesčervená, keď je malý nervózny alebo plače. No nie. Ja som si myslela, že až ten pľuzgier praskne, tak to zmizne. No opakuje sa to. Pôjdeme na kožné, len som chcela vedieť, či s tým nemáte skúsenosť.

danielahamar
14. dec 2024

Polovička MK s tým má skusenosť, treba to liečiť. Skús si prečítať niečo o tom impetigo, či to nie je aj tvoj prípad. Pred pôrodom ti robili ster? Mala si ho čistý, žiadne ATB pred, či pri pôrode?

autor
14. dec 2024

Pozrela som, impetigo to nie je. Ster bol čistý. Brala som ATB nedávno, ale vtedy to malý už mal. Po pôrode to ešte nemal, až niekedy v 2.mesiaci sa mu to objavilo. Nerozšírilo sa mu to. Nikto z nás sa nenakazil.

danielahamar
14. dec 2024

treba kožné, určtie ho to aj bolí 😉

autor
14. dec 2024

Nebolí ho to. Dávam mu na to Sudokrém, pediatrička kázala a nijak na to nereaguje, neplače.

katie253
14. dec 2024

Presne ti poviem čo to je, je to stafilokok, pýtaj nech jej urobia z toho ster. Berú sa na to atb, je to veľmi nebezpečné. Mala to moja neter a neviem ci s tým aj v nemocnici neležali.

danielahamar
14. dec 2024

@katie253 tiež si myslím, ale pani si tvrdí svoje

katie253
14. dec 2024

Ten ster, čo bol čistý, bol z čoho braný a kedy?

1mina
14. dec 2024

Každopádne, ja keď som riešila - a doteraz riesievam ekzémy u staršej a podobné veci, už sa ani nepýtam, lebo viem že detská s tím viac krát nepochodila a aj tam sme museli na kozne, už nejdem najprv k detskej a chodím rovno na kožné. Na kožné netreba výmenný lístok, proste tam len prídem a položím kartu.

taktotedanie
15. dec 2024

@katie253 myslim ze autorka si tu myli ster pred porodom
Evidentne nema potuchy o com tu tocia mamky

katie253
15. dec 2024

@taktotedanie tiez si myslím. Treba urobiť ster toho žltého z vnútra. mojej neterke dávali tuším atb intravenozne, ležali v nemocnici.

danielahamar
15. dec 2024

@taktotedanie
@katie253 možno som ju ja zmiatla, lebo som sa pýtala pred pôrodom a počas pôrodu, či bolo alebo nebolo ATB.

Autorka a ster u dieťaťa z pluzgiera bol?

misa11111
15. dec 2024

Ani by som neriešila z pediatričkou a šla na kožné výmenný lístok netreba ja by som to nenechala tak

autor
17. dec 2024

Boli sme na kožnom. Ster sa urobiť nedá, lebo malému to cez víkend zaschlo. Máme dávať Betadine a masť, ktorú mu namiešajú v lekárni.

katie253
17. dec 2024

Ked sa mu to znova náplní, tak choď na ster určite. Nečakaj. Môže sa to aj zväčšovať.

autor
17. dec 2024

@katie253 áno, to máme v pláne, lebo jemu to hneď praskne, keďže rúčkou veľa hýbe.

katie253
18. dec 2024

Si mohla pýtať od lekárky odberovú paličku, ze ak by sa ti doma podarilo odobrať a odniesť na kultiváciu. Opýtaj sa jej aj ako to skladovať po odbere.