Divná trojročná dcérka

13. máj 2022

Ahojte baby už som tu raz písala, ale teraz je dcérka prechladená tak jej chovanie je ešte horšie. Proste začalo to tým že ráno plakala a nemohla som sa od nej pohnúť ani na Wc musela som ju mať na rukách. Iba plakala a triasla sa. Takto to pokračovalo celý deň, stále na rukách, keď bola na rukách tak všetko bolo ok. Lenže ja som nemohla nič spraviť, ani ísť do sprchy, či niečo navariť ani si spraviť kávu. Teraz je prechladená tak je ešte horšia, stále iba na rukách chce byť, keď ju vezme za rúčku že pod somnou tak nie iba sa trasie a plače a na ruky sa pýta. Dcérka ma 3 roky. Pýtali sme sa jej čoho sa bojí tak povie že áno bojí sa ale nevie povedať čoho. Čo robiť?

diamond007
13. máj 2022

Vypnúť tv, žiadne rozprávavky ani príbehy čoho sa môže báť. A prečkat prípadne to nejako riešiť že boli ťa chrbát a nemôžeš ju nosiť tak nejakú inú alternatívu nech povie

syslik81
13. máj 2022

ako ste si naucili .. mala zistilaze ked sa zatrasie zaplace sup a je na rukach .. deti vedia byt herci .. treba vydrzat postupne ju odnaucit - bude toboliet velaplacu hadzania sa o zem etc ale nesmiete ustupovat ..

autor
13. máj 2022

@diamond007 Pozerá iba rozprávky, to že ma bolí chrbát vie, lebo bola som aj operovaná na chrbticu nemala by som nič tažké dvíhať, ale ona to neberie do úvahy.

autor
13. máj 2022

@syslik81 myslíš že tu ide iba o to že je rozmaznaná že chce ísť na ruky? Lebo celá sa trasie je akoby prestrašená.

diamond007
13. máj 2022

Nie, nie je to tým že je rozmaznana. Proste sa len bojí.
Rozprávky aké? Moja sa bojí aj v krtkovi niektorých pasáži či vlka v knihe červená čiapočka ( tu knihu musela vyhodiť lebo odmietla spať s ňou v dome)... Schovali sme ju iba.

syslik81
13. máj 2022

samozrejme ze ano ..moja dokaze take kusky zahrat .. ale uz som ju prekukla ... ked vie a chape ze ta boli chrbat musi sa to naucit respektovat .. alebo jej skus dat babiku ze nech sa stara o nu ..ze babiuka sa boji a musis sa o nu postarat ,, zabavit ju niecim inym nieim co ma rqada aby sa ona zacala starat

lussinka792
13. máj 2022

Nieje rozmaznana vôbec nasa mala niečo podobné z rozpravok. A nie deti takéto maličké niesu herci

beata_k
13. máj 2022

Moze byt aj z rozpravky. Moj 3 rocny sa boji mysi z Tom a Jerry. Lebo mys robi zle a ublizuje. To sice aj ta macka, ale iba s mysou ma problem. X krat v noci prisiel, ci mu nepozriem paplon, ci tam nie je. Realnu mys nikdy nevidel 🤷🏼‍♀️ Rozmaznany isto nie je.

mimi3008
13. máj 2022

@syslik81 myslim si, ze ale netreba hned podcenovat detske emocie, zamoest ich pod koberec a hodit to na vydieranie rodica zo strany dietata. Mozno ma ozaj nejaky problem, chudatko

beata_k
13. máj 2022

@syslik81 To, ze je tvoje dieta herecka, neznamena, ze aj ine deti take su.

syslik81
13. máj 2022

@mimi3008 a to sa riesi branim na ruky a rozmaznavanim? ak ma problem treba ho najst a riesit a nie nosenim ..
@beata_k toze ine niesu take neznamena ze jej zrovna nemusi byt ako moja... napisala som svoj nazor a moju skusenost - nie aby som s tebou diskutovala alebo sa dotahovala ktoma a ci nema pravdu .. odpovedala som autorke takze tisko .,, ak mas iny nazor napis ho jej -so easy

beata_k
13. máj 2022

@syslik81 No uz len tvoja mudra odpoved, ze ako si naucila, tak ma. To je tvoja skusenost, ci nazor?

syslik81
13. máj 2022

@beata_k nomoja odpoved mozno mudra je ale ty zrejme nie kedze ti uz po druhy krat pisem ze som odpovedala autorke a nie tebe .. kazdopadne chapem ze nie kazdy je chapavy a hned musi odpovedat na to na co sa nik nepyta ze ano .. kazdy sme ina povaha .. takze radsej uz na teba nereagujem ..

beata_k
13. máj 2022

@syslik81 Jak si si herecku naucila, tak mas. Pekny vecer.

zuzahajdulka
13. máj 2022

@syslik81 volaju to empatia a znamena to, ze sa snazis vcitit sa do pocitov druheho namiesto ofukovania seba. Zvlast ked ide o vlastnu matku a 3 rocne dietatko, ktore je este ciste a uprimne. Nechapem, ako mozes viditelne somatizovany strach takto necitlivo vyhodnotit. Brrr, normalne mi je luto tvojich deti.

autor
13. máj 2022

Prosím ženy nehádajte sa tu, proste ja už nevládzem, neviem čo je malej, neviem ako jej mám pomôcť.

veronika946
13. máj 2022

@beata_k moje zlateee 🥲 to by mi ani nenapadlo, že báť sa Jerryho, ešteže mu má kto paplón skontrolovať a nepošle ho… 🙄🙂

autor
13. máj 2022

@syslik81 nedá sa ju zabaviť proste musím pri nej byť, držať ju na rukách, ani kávu si neviem spraviť.

silvike
13. máj 2022

Ved tak chodte na pohotovost, ked neprestava. Ked sa jej pytate ci ju nieco boli, co vam povie ?

autor
13. máj 2022

@silvike nie neboli ju nič, iba sa bojí ale nevie povedať čoho.

beata_k
13. máj 2022

@veronika946 Ani mne. Ved som na tom vyrastala. Ale, ze iba mys 😃

autor
13. máj 2022

@silvike ona sa ukľudní ak ju mám na rukách, ale celý deň ju nevládzem nosiť na rukách.

nanan11
13. máj 2022

Ahojky, môj synček býva taký pred nastupom choroby a potom po cely čas až kým nevyzdravie. Doslova na mne visí a tiež ho všade vlacim, ničím sa nenechá rozptýliť.Neviem ako dlho to trvá u Vás, ale nemôže to byt spôsobené tým nachladnutim? Že sa dcérka necítila dobre, možno ju bolelo zo začiatku hrdielko, hlavka čo síce nebolo vidieť no ona si s tým pocitom začínajúcej choroby akoby nevedela dať rady?

asfodelka
13. máj 2022

Tak keby to bolo moje dieta nepytala by som sa na koniku, ale skocila za psychologickou a poradila sa. Mojmu malemu nic nebolo, bol len predcasny a kvoli tomu sme tam chodili. Psychologicky nehryzu, skor poradia ako tu 😉 to len taky postreh. Drzim palce, hladaj odpovede na spravnych miestach.

tianna
13. máj 2022

Ak je chorá teraz nerieš.. my máme za sebou tiež náročné dni. Od veľkej noci sa motame vo virozach a malý (1,5 roka) niektoré dni takmer celé na rukách, revy za všetko neskutočné, ani obliecť, ani von, ani plienku vymeniť. A ak je taká aj inokedy možno ozaj len niečo niekde videla. Nás sa napríklad boji pesničky jednej detskej kvôli klipu 🙂

autor
13. máj 2022

@nanan11 Noo to ma nenapadlo, možno že jej začínala už vtedy choroba a nevedela čo to je a preto sa tak chová. Môže byť.

autor
13. máj 2022

@asfodelka no už aj nad tým rozmýšľam, moja je tiež predčasne narodená.

marci77
13. máj 2022

inak to s tymi rozpravkami moze byt, tiez poznam deti, co raz pozerali scoobydoo a potom sa stale bali......a dlho trvalo, kym z toho vyrastli

snazila by som sa dcerke vysvetlit, ze napr. nech si lahne do postele, aby ste ju nemuseli mat na rukach
a tiez by som uplne obmedzila TV ......ak rozpravky, tak v knihach, alebo take na pocuvanie

silvike
13. máj 2022

Asi jej nieco he, myslim zdravotne. Tak nastupuju vacsinou nejake choroby. Dietatko nesvoje, len nevie vlastne povedat co ho trapi, nevie to pomenovat. Ja mam tri deti tak aspon u nas tak bolo. Ale najstarsia dcera bola specialista na strachy vsetkych moznych druhov. Jedno obdobie, bala sa kablov, nemohli byt rozmotane a viditelne ziadne predlzovacky, vysacac a pod. Tiez bola vystrasena, zistili sme z coho, davali potom pozor aby nic take neboli v jej dosahu zrakovom. Potom obdobie, bala sa obvazov, furt panika ked mal niekto prst obviazany rtchloobvazom, nebodaj nieco viac previazane. A len davat pozor aby nic taje nevidela. Lebo hned strach, panika . Ked musela mat sama obviazanu rucku koli ekzemu, presedela v uzkostnom krci pomaly pol dna na gauci pri rozpravke. A mohla by som pokracovat dalsimi xy vecamu pri ktorych sl do neskutocnej panijy. Ale to asi nie je ten vas pripad. Vasa sacasi ken zdravotne neciti dobre, ci ? Myslite ze je to len nejaky strach ?

lejusinka
13. máj 2022

@syslik81 je mi luto tvojich deti 🤦🏻‍♀️ 3rocne dieta nevie manipulovat 🤦🏻‍♀️