Dioptrie u ročného syna

katkapalo1
24. jan 2017

Dobrý večer žienky. Dnes sme boli na ocnom vyšetrení s 13 mes synom. Dr mu nedokázala presne zmerať ocka keďže plakal držali sme ho traja, ale aj tak diagnóza priemer - 5 dioptrií na každé oko, dokonca na jedno zrejme ešte viac. Ja neviem co robiť som hotová nemám pocit ze nevidí len mu zabieha ocko preto sme chceli vyšetriť. Keďže sa presne odmerať nedalo objednali nás na jún ze len pod narkozou urobia vyšetrenia. Ja si neviem predstaviť ze mi ho uspia umriem od strachu. Co mam robiť prečo toto musel zdediť po mne. Je možné že sa mu niekedy ocka upravia? Dr mi veľa nepovedala. Ďakujem za odpoveď

kveti1
24. jan 2017

je to mozne telo sa vyvija a u tak maleho dietata by som to aj ocakavala no neviem tak male dieta a narkoza asi by som to nepodstupovala skusila si by som obvolat nejakych oftalmologov aj v inych mestach v bratislave skus na kramaroch tam maju specialne skolenych oftalmologov na male deti tak by som este zavolala ci tam ho zoberu alebo skus nejake sukromne centrum radsej zaplatit ako ked sa nieco stane v narkoze

katkapalo1
autor
24. jan 2017

@kveti1 aj ja som asi skôr zato ze narkózu nie, ja nepočítala som s takouto diagn preto nič o tom neviem určite budeme hľadať riešenie aby sme sa tomu vyhli ☹

welpen
24. jan 2017

Ja napisem len k tej narkoze,mne maleho uspali ked mal 2 mesiace a bolo vsetko bez problemov.vtedy som sa strasne bala ale teraz si poviem ze chvalabohu to robili led bol maly a nevnimal to tak ako keby mu to robili teraz...oni davaju tak malym detom specialnu narkozu.neboj oni vedia co robia a myslim ze aj ocka by vysetrili podrobnejsie ako ked malinky place a boji sa,drzim palce

katkapalo1
autor
24. jan 2017

@welpen ďakujem 😒

abusa
24. jan 2017

Nam diagnostikovali 2.5 dioptrie pokial ma len dioptrie stale sa to da liecit popripade neskor operovat no pokial by nal plus nieco ine tak sa ro neda. My mame este aj 180 cilindre lebo mala zdedila astigmatizmus a ten pokial je vrodeny tak sa neda liecit len sa da zastavit popridane spomalit okuliarmi.

pillipilli
24. jan 2017

Ahoj ja som mala maleho tiez v narkoze a vsetko bolo ok. Dr vravela ze sa dava nejaka slaba dietatu. Ono ked dieta nechce spolupracovat tak tam asi ina moznost neni. A hlavne ked to treba vysetrit. Naozaj ak ma tak silne dioptrie tak to je ze dost,ja mam -3 a ked dam dolu okuiare tak vidim velke gulove . Urcite nevahaj a daj ho vysetrit. Drzim vam palce.