Dioptrie a cylinder u 9 ročného syna

danula.ch
28. feb 2019

Snáď sa nájde niekto s podobným problémom. Môj 9r syn slabo vidí, na 9 ročnej prehliadke nás pediatricka poslala k očnej. Na jednom oku má cylinder a obidve oči má do 1 dioptrie, keď mu davala viac, videl zase horšie. Ale aj s tymi dioptriami, s ktorými videl najlepšie, nedokázal prečítať naozaj veľké písmená. Ocna sa tvárila, ako keby sa s tym ani nikdy nestretla, ja som tiež o takom ešte nepočula. Neviem, či som sa vyjadrila zrozumiteľne. Bezne sa stáva, že očná postupne pridáva dioptrie, kým zrak nie je taký ostrý, že vie dieťa prečítať aj malé písmenká. U môjho syna sa dopracovala len k tomu, že ako-tak videl veľké písmená, viac už nie. Poslala nás ešte na neurologiu, ale to budeme 2 týždne čakať. Ona mu robila 5 rôznych vyšetrení vrátane sona, všetko bolo v norme. Stretli ste sa s podobným už niekedy? Neviem čo mám čakať. .....

terezka1947
28. feb 2019

@danula.ch urcite prekonzultuj aj s inou ocnou.

lenka_da
28. feb 2019

@danula.ch Nie je ľahké nájsť dobrého očného lekára, keď takého nájdeš, drž sa ho ako kliešť 😉 Tiež nám jedna mudr. predpísala dioptrie, ktoré syn nechcel nosiť, zmenili sme lekárku, predpísala niečo úplne iné a tie už sadli ako... 🙂 bohužiaľ, išla do dôchodku, plačem za ňou :-/ Treba sa pýtať známych na referencie a hľadať...

danula.ch
autor
28. feb 2019

@terezka1947
@lenka_da mám na ňu len skvelé referencie, dôverujem jej. 110 5 hviezdičkových referencií plus referencie od známych, v tom problém nevidim. Len som chcela vedieť, či sa niekto s takým to pripadom vo svojom okolí nestretol. Budem musieť počkať na neurologiu a ak ani potom na nic nepríde, budeme hľadať niekoho iného, to určite 🙂