Dioptrické okuliare pre chlapca

nasrdena
11. aug 2023

Mamičky, čaká nás výber prvých dioptrických okuliarov pre 5 ročného aktívneho chlapca. Poraďte prosím, na čo si dať pri výbere pozor. Následne ho čaká aj nosenie okluzoru. Kde kupujete nalepovacie okluzory? ďakujem za každú radu či postreh.

euka210
11. aug 2023

@nasrdena jedine, aby mu dobre sedeli na nose a nepozeral ponad ram...s tym vedia v optike pomoct. A este ak budu mat ohybne klbiky ako je skrutka, aby ich tak lahko nezlomil. A plastove lacnejsie su. Ale niekedy sa neda vybrat ideal co sa nam paci, ale co dietatu velkostne sedi...ja som sa pri 2 detoch teda navyberala 🤦‍♀️🤷‍♀️

jakubkoanjelik
11. aug 2023

Z našej skúsenosti , okuliare čo majú toto ( neviem ako sa to volá) sú na prd 😀. Syn to mal večne odlomené. Materiál lepší plast. Správnu veľkosť a tvar rámu v dobrej optike určite poradia, vyskúšate čo bude sedieť najlepšie.

oslo1
12. aug 2023

Syn nosi obycajne plastics okuliare z optiky. Vzdy vyberame, aby sadli ako rit na serbel.
Ja som davala Este antireflexne skla.

oslo1
12. aug 2023

Toto Mal prve. Kupovali sme taky isty, lebo zlomil, ked spadol zo stolicky. Teraz ms podobne cyklamenove.

oliali
12. aug 2023

@nasrdena syn nosil od 5 rokov takyto t´model… su plastove, poloha tych noziciek za usi sa da nastavit, da sa k tomu kupit aj slnecny klip a snurka okolo hlavy…. Vyberali sme v detskej optike v BA (strecnianska)

nyphadora
12. aug 2023

@nasrdena najlespie je ist do detskej optiky, nerozbitna značka je nano vista - maju rozne typy ramov, treba skusit ktory najlepsie sedi, vyborne su aj brzdicky za usi, aby okulky nepadali. Okluzory v zdravotnickych potrebach ( su aj na predpis) obyč.bezove alebo farebne ( chlapčenske)kupujeme online ( da sa vygoogliť).

nyphadora
12. aug 2023

@nasrdena este dodam, ze skla menime kazde cca 2 mesiace, lebo su poskrabane a dcera ma 3,5 roka, ram je stale bez poškodeni.

taktotedanie
12. aug 2023

@jakubkoanjelik sedielka

nwnw
12. aug 2023

@nasrdena najlepsie kupit neznicitelne okuliare take gumove ohybne. Okluzor poradim mizno kupit dake nalepky na zaciatok a hlavne stopnut hned v zaciatkoch to aby si ho daval dole. Casom si zvykne, ale prve mesiace su tazke... Filcovy okluzor sa neujal, tak lepime 😩... No a jeho presibanost si nasiel denne 100 dovodov preco ho nenosit. Spotrebu sme mali strasnu.

nasrdena
autor
14. aug 2023

Ďakujem všetkým 🍀