Dobrý deň. Práve diagnostikovali môjmu 4.dňovému Danielkovi 3. Stupeň dilaktácie obličiek. Je tu nejaká mamina, ktorej bábo to má/malo, že ako to doktori liečili, či sa to samo upravilo, alebo bola nutná operácia? Jednoducho reálne skúsenosti s touto vadou. Ďakujem veľmi pekne.
@bubinam ahoj, nas Lacko ma len 7 tyzdnov, a tiez ma dokonca na oboch oblickach, z nemocnice sme sli po 9 dnoch, lebo sme dvakrát zbierali plienky 24h.
O 2mesiace ideme k urológovi a tam nas budu sledovat, ak je teplota, prv sa riesi moc ci nieje infekcia.
Drzim palce a pozdravujeme Danielka 💙
My sme riešili tretí až štvrtý stupeň a obe strany. Bolo to ťažkých pár rokov, z pôrodnice išla iba s podozrením, prvý zápal v pol roku a odvtedy to išlo dole vodou, vyšetrenia, instilácie, nonstop lieky, až nakoniec reimplantácia na oboch stranách. Ale aby som nestrašila, spoznali sme v nemocnici dievčatko s rovnakou diagnózou, dvakrát sme boli naraz hospitalizované a tá z toho jednoducho vyrástla. Bez akýchkoľvek zásahov. Dôležitá je kontrola, pri každej teplote skontrolovať moč, sono a pod.
@bubinam nas syn mal dilataciu 2.-3.stupna. Len sa to sledovalo pravidelne u nefrologa. Castejsie prebalovat, a moč bolo potrebne nosit v sterilnych skumavkach. Tie sacky na odber sme mali zakazane. Vzdy ked bola teplota, vzdy sme museli doniest aj moč. Teraz uz ma 17 rokov, a po tejto stranke vsetko ok, upravilo sa to najskor na stupen 2., potom medzi 1.az 2., a o dalsieho polroka nas uz vyradila z evidencie...
Neboj sa 💚, ak nebudu časte infekty, tak sa vsetko napravi. Uzivajte si babetko a GRATULUJEM!