Ahojte. Dcerke v nemocnici pri sone nasli dilataciu duteho systemu lavej oblicky 1 stupna. Nijak nepanikarim kedze ma nikto nestrasil, ale rada by som vedela ake mate skusenosti ak je tu taka mamicka. Dakujem pekne.
@levik7 dufam. Dakujem☺
Presne tak. Má to cca 1 z 250 detí a takmer u všetkých sa to spontánne upraví. Asi budete chodiť na USG kontroly, kým nedôjde k úprave...a ešte je dobré pri horúčke u dieťatka vyšetriť moč...zápaly močových ciest sú u týchto detí častejšie....ale my sme našťastie nemali ani raz...
@emuemu dakujem. Ja chcem oodbrat moc preventivne ( ten tip matky som ) len je to narocne u baby. Dakujem🙂
@amalka1991 Chápem, ja som bola najprv tiež vystrašená, teraz má malý rok a pol, dilatácia zatiaľ rovnaká a nikdy sme žiadny problém nemali, len sa sonujeme :D
@amalka1991 aj moj syn to ma, ale uz ma takmer 11 rokov a ta dilatacia tam stale jhe, takze asi sa to neupravi kazdemu a tiez preventivne vysetrit moc pri teplotách a sono na nefrologii kazdy rok
Dakujem vam
Syn to mal obojstranne,jedna strana sa upravila v troch rokoch,druhá v 11tich.Tie deti sa sledujú,ak je to nutné ,taks a operuje,ale vo vašom prípade to nehrozí.
Aj moja mladsia to mala. Chodili sme myslim kazdeho pol roka na kontrolu na nefrologiu. Ked mala dve kontroly po sebe cisty nalez,tak nas vyradili zo sledovania. Keby mala horucku,treba skontrolovat moc,ci nema zapal. Ak ano,mame sa znova hlasit na nefro. Mala tri roky,ked sme to uzavreli(min.rok).
Mojej dcére to pri narodení tiež diagnostikovali. Chodili sme na nefro. Cca raz za pol roka. Potom raz za rok je to len ultrazvuk. Má 4r a ma to ok. Väčšine deti sa to do 2r upraví.
Dakujem dievcata krasne
No my máme 4-tý stupeň...vo februári nás operovali raz a v piatok máme reoperáciu....držte palce😐
ja to mam v karte ako dieta, ale zrejme to bol nejaky lahky stopen..chodila som na nefro par rokov, a potom ma vyhodili ze to nic nie je.obmedzenia nemam ziadne
@2007lara drzim☹
@amalka1991 ahoj. Aj moja starsia dcera to mala. Zvykne sa to samo casom upravit ako oblicka rastie.