Dobry vecer mamicky...Dcerka ma 3,5 roka a od narodenia je sledovana na kardiologii...Defekt komoroveho septa 4 mm a 4/6 selest...Dnes sme boli na kontrole a doktorka dcerke nasadila Digoxin,lebo to ma stale rovnake...Doktorka chce,aby sa jej to do nastupu do skoly uzatvorilo a ona tomu veri,ze jej to k tomu pomoze... Som z toho dost smutna,lebo som si myslela,ze to zvladneme bez liekov...Mamicky ake mate skusenosti s Digoxinom?
@barbara_lux dakujem za koment...A mrzi ma,ze musi dcerka absolvovat operaciu...Ak sa mozem spytat,tu operaciu mate kvoli defektu?Alebo pomohol ten digoxin k uzatvoreniu a mate operaciu kvoli inej diagnoze?
Syn pil digoxin rok a po roku sa dierka zmensila o tri milimetre.Ci pomohol digoxin neviem ale poctivo sme ho brali pet dni a dva dni pauza a tak cely rok.Po roku nam ho doktorka vysadila a o rok dalsi sa dierka uzatvorila sama od seba bez pomoci liekov.
syn uzival digoxin ale na inu srdcovu vadu, ale znasal ho dobre a uzival ho hned od narodenia. druhy syn ma dierku v srdiecku, dufam, ze sa nam zaceli, za rok sa zmensila o polovicu, tak dufam, ze sme na dobrej ceste
@canerko Jeeej to je super...Snáď pomoze aj nam
...A aký velky defekt mal syncek a v akom veku sa mu to uzatvorilo?
@romulik1986 Mal defekt predkomoroveho septu pol centimetra.zistili mu ho hned po narodeni lebo ma DS tak ho vysetrovali skutocne na vsetko.Po roku sa mu zmensila na 3 mm a uz mu vysadili Digoxin a i rok sa dierka uzatvorila sama od seba
Ako ste podavali digoxin? Maly má 8 mesiacov a je dojceny a papa prikrmy. Zaroven berieme aj verospiron.
@22matula ahoj, ja davam malickej 1/4 tablety digoxinu, rozdrvim ju a tavam ju s vodou v striekacke a tak isto davam aj verospiron, aku mate diagnozu ked uzivate tieto lieky, moja malicka sa lieci na chronicke zlyhavanie srdca ale my mame este dalsie styri druhy liekov na srdce
@viktoria3333 ahoj. Syn má defekt komorového septa ASDII. Aj ja mám dávať 1/4 digoxínu ráno a večer okrem soboty a nedele. Zároveň 1/4 verospironu ráno. Dávam to tiež do striekačky, z lyžičky nechcel a vylievalo sa to.
Dávaš to všetko spolu naraz alebo každú tabletu zvlásť? Malého ešte dojčím a vraj to nesmie ísť do mlieka. Je to pravda? Nikde na nete som o tom nič nenašla.
@22matula ahoj, ja to davam vacsinou do mojho mlieka aj som sa na to pytala sestricky, co mi vysvetlovala ako to podavat a povedala ze mozem aj pediatricke som to hovorila a nic mi na to nepovedala. Ja davam vsetky lieky naraz akurat Enap davam s hodinovym odstupom, digoxin uzivame ako vy a verospiron kazdy den 1/4 tablety rano aj vecer. Chodite aj na kontroly do DKC?
@viktoria3333 tak to mi odľahlo ☺. Pretože aj ja ich dávam obe naraz v jednej striekačke s vodou. Sranda je, že každý tvrdí niečo iné. Moja kardiologička, že mlieko v žiadnom prípade. V DKC na Kramároch mi ošetrujúci lekár povedal, že mlieko je ok a kámoška, ktorá má dcérku tiež liečenú digoxínom mi tvrdila, že mlieko nie. Tak to teda budem dávať ako doteraz. V striekačke s vodou všetko spolu, a potom kľudne a bez stresu nakojím.
Veľmi pekne ti ďakujem, že si mi napísala. Upokojilo ma to. Dúfam, že tvoja dcérka bude zdravá ako rybka a že ju to srdiečko bude dlho poslúchať ☺. Ďakujem
Ahoj. Moja dcérka má tiež defekt plus ešte jednu kardio diagnózu. Digoxin brala od narodenia. Čakáme momentálne na termin operácie v dkc. Z tých liekov má úplne zničené zúbky ale to je kvôli podávaniu v glukoze. To že si smutná je prirodzené ale dôležitejšie je aby bola dcérka zdravá 😉