ahojte syn 9,5 mesiacov neznesie sirup staci malo hned ho napne a aj to malo vyzvraca nestalo sa nam to raz ani dvakrat ked bol chory ci mal kasel aky kolvek sirup je jedno aka prichut hned to vyvrati momentalne nas trapia zvysene teploty na ktore zatial nic nedavam od zubkov no bojim sa ze pride aj teplota a ja budem musiet dat nieco no viem uz teraz ako to dopadne co s tym ? moze 9,5 mesacne dieta nieco ine okrem
sirupu? mozem skusit do jedla s cajom ci ako? aby ho nenaplo nejake skusenosti rady? dakujem
Pri teplote môžeš dať čípok
S jedlom ani čajom by som nemiešala
Môžno zvracia lebo mu sirup nesprávne podávaš
od horucky a bolesti mas moznost podat capiky
ja se pytam ci aj toto je sposob podavanie nie ze ho takto podavam….. 🤷♀️
@viestta od bolesti zubkov mozem podat Cipok?
@lonely66 panadol nurofen
vetsinov a mali sme aj Ine
ked mal koronu a podobne myslim tym ze sme brali uz nejake lieky za tych 9,5 mesiacov ale od malicka
ho napne a vyvrati to
áno, od bolesti existujú aj čapíky. takže ak nemáš doma, pošli niekoho do lekárne a nech obstará také, čo sú vhodné pre tvoje dieťa.
@lonely66 ja viem ze exisfuju aj cipky preboha
ale cipok som davala az nad 38 cipky doma mam… viem ktore cipky su vhodne pre moje dieta !!!!!! len som ich nikdy nedavala len tak od bolesti jedine ak bola vysoka teplota…. !
autorka, si normálna? ja som ti v dobrom poradila, keďže netuším, či máš dieťa prvé, čo všetko už máte za sebou alebo nemáte (s dieťaťom). a ty vyletíš ako švihnutá. tak si rob, ako myslíš a nepýtaj sa potom na fóre, keď si taká hysterická.
Po prvé existujú čipky a po druhé sa poradím v lekárni
@lonely66 tak po prve ja ked radim
tak Normalne napisem. a nepisem niekomu ako keby spadol z marsu a nevie co su to cipky pre deti
a ze vobec existuju 😏
@akbara77 super ze existuju
nie je rozdiel v tom ci das sirup alebo cipok = rovnako to ucinkuje na bolest aj teplotu. Cize ak ti sirup vyzvracia, das cipok. A nemusis tu za to stekat. Je to automaticke odporucene pre dieta ak neznesie sirupy... inak som davala sirup do striekacky a strekla uplne do zadu ust k licu... prehltla dcera a ani nevedela... rovnako s tou striekackou sme natahovali caj a pili. Ale to su fakt rozne deti, moj brat bol taky ze jeho dlho zo vsetkeho natahovalo.. ani tbl, ani sirupy.. nic.
@simca06022011 dakujem za normalnu odpoved 👏
skusala som uz davat ako pises aj z cajikom ale absolutne to nepomaha nic nepomaha nevedela som ze mozem dat cipok ked kazdy strasi ze cipok az ked ma dieta vysoke teploty tak som sa Bala
ale dakujem cipky doma mam tak skusim dnes
a cim strasia? a kde? precitaj si pribalove letaky a nenechaj sa strasit
ja osobne som lieky na zuby nepotrebovala dcere tak neviem...
Od bolesti aj teploty môžeš tak malým deťom podávať lieky vo forme čapikov alebo sirupov. U malých detičiek sa doporučuje až pri teplote na 38. Je úplne jedno či to je sirup alebo čapík. Účinné látky sú (paracetamol/ ibuprofén)v oboch prípadoch také isté .
Tvoja reakcia na mamičku, ktorá ti chcela poradiť , tá s tými 5!!!!! bola maximálne nevhodná.!!!!!
samozrejme, s ucinnou latkou paracetamol alebo ibubrofen. Je jedno kade sa ta ucinna latka vstrebe
V takomto veku som dávala len čipky lebo sirup mi vyvrátila. Áno, čipky sa dávajú aj od bolesti
Das mu capik, len nezabudni, ze aj tie treba davkovat podla vahy. Moja dcera detto, ani sirup ani kvapky nezniesla, vsetko vyvratila hned, vdaka bohu za capiky👌
Je to uplne to iste, uplne jedno co das, tam sa riesi davka, nie forma lieku, paracetamol aj ibuprofen su aj od horucky aj od bolesti, mozes ich podat aj beh horucky, ak maju posobit proti bolesti.
A co sa tyka sirupov zamiesanych do mlieka/caju, tak nie, nemalo by sa to robil, ale ano, aj to je cesta, ak to inak nejde a takto ano. Ale dieta to uz casom zaciti… a tam potom hrozi aj to ze sa mu sprotivi mlieko napr., takze je to risk a to je jeden z hlavnych dovodov preco sa to neodporuca.
A este odporucam rovno kupit Nurofen sirup 4%, teda ten silnejsi (pise sa od 6r ale MOZES ho davaj aj 9m dietatu, pretoze je to uplne to iste a budes davkovat podla vahy) a tam davaj polovicnu davku ako pri tom slabsom, takze davkujes vaha:4 (namiesto vaha:2). To len taky tip, aby dieta nemuselo pit az take velke mnozstvo sirupu.
Na zubky by nepomohol aj nejaky gel?, aj tie maju nieco tlmiace od bolesti v sebe tusim.
Moja dcera tiez vracala zo sirupov aj kvapiek. Brufenovy zniesla trosku lepsie, nesmel to byt sirup so ziadnou prichutou, z paracetamolovych vzdy vracala. Aj proti kaslu alebo na laryngitidu, ked sa daval sirup, ona tie detske s prichutou nezniesla a vracala z toho.
Moje tiez vracali sirupy aj atb tekute, tak dostavali odmala cipky a atb som pytala liek rozdrvila som a tak dala do ust (je to ovela mensi objem) ako tie presladene soplovite sirupy
@jumama geliky pomozu na chvilku len hlavne v noci sa budi na plac nevie spat chcela som mu ulavit aspon na vecer nech sa chudak vyspi trva to uz par dni zvyknem davat geliky hryzatka sirup vobec kedze to nema cenu dalo sa no posledne 2 dni je to na nevydrzanie
tak vidim ze niesme jediny co maju tento problem dakujem vam kocky som mimo slovenska momentalne
samozrejme mam lieky cipky sirupy zo slovenska
nemam sa kam ist poradit
je to nase prve babo a. v kuse pocuvam
z kazdej strany ako nedavat dietatu nic
len geliky a jz vobec nie cipok ak nema vysoku teplotu
no posledne 2 dni som uz zufala skoro vobec nespime a zubok nikde
chcem sa aj ospravedlnit mamicke na ktoru som nechtiac “ vyletela “ nemyslela som to zle
zle sme sa pochopili dakujem aj jej za radu
sirup od horúčky, bolesti, sirup od kašľa? aký konkrétne sirup?