Ahojte, prosím poraďte. Malý od pondelka hnackuje, bola som u Dr, vravela ze teraz je všade plno viroz. Ma byt na diéte - pije UM a mam dávať bezlaktozove, zemiak, mrkva, veľa tekutín. No malý mi bezlaktozove mlieko nevypije, skúšala som dávať a radšej 2 dni poriadne nejedol. Bola som u Dr znova v stredu, zaniesť plienku na rozbor, výsledky budú až v pondelok. Teraz ma stolicu 4x za deň, pije jeho mlieko, z mrkvy ho už napína, samotný zemiak mi nezje. Dala som mu ryžovu kašu, par lyziciek spapal no mrnci ze je hladný. Už neviem čo mám robiť, ešte mi napadlo robiť UM z ryžového odvaru? Pomôže to? Co mu môžem davat ešte jest? Pred tým jedol veľa mliečnych jedál, jogurt, mliečne kaše, ovocie, prikrmy zeleninové... Kedy to prejde? Už som zúfalá. Inak je ok, robí blbosti, nie je spavi, blázni sa. Ďakujem za pomoc 🙏🙏
Normalne mu davaj UM, ryzovy odvar alebo kasu s Um, banan, nejake mrkvovo-zemiakove pyre, kludne vyzivu by som mu dala, ked ho brucho neboli a je mu lepsie, chrumat suchar ci kludne rozok, ryzove chrumky...
Ahoj ja som robila mlieko z ryzoveho odvahu. Normálnu stravu mi plne odmietal. Dávala som mu jeho mlieko v menších dávkach a častejšie. Ale môj aj zvracal. Plus spapal aj banán s poskotkami.
Ďakujem vam🙏 tak zajtra mu urobím ten ryžový odvar. Už som na nervy z toho, nevedieť pomôcť nijak 😭
A nejdu mu zuby?
Určite nedávať um!!!
@timea301196 nič iné mi nezje ak nerátam par lyzic kase
Um to len zjorsuješ… treba hlavne tekutiny! Ked aj na silu striekačkou plus tasectan… Um len zbytočne teraz dráždia čreva plus treba probiotiká
@timea301196 probiotika berie.
@lorin29 podľa mňa idú, no aj mal na 100% virozu lebo sme ju mali potom aj aj a muž. No teraz ma stolicu "len" 3-4x za deň, a smrdí tak kyslo.. Aj z úst mu ide posledne dni taky zápach... Tak ci to už niesu zuby ze virozu prekonal. Ja neviem 🤷♀️
Dobrý je pri hnačke tasectan... Ja by som um nemenila... Našej keď idú zuby tiež jej tak zvlastne kyslo zapácha stolica
Nemá v puse afty, keď mu cítiť z dychu? Zapácha z pusy aj pri dehydratácii, pije dosť vody? Treba zvýšené množstvo, pri hnačke stratí veľa vody
@lorin29 berie tasectan tiež, dr nám kázala
@domireb nie nemá, pozerala som mu. Vody pije minimum, nasilu do neho tlačím ale mlieka pije dosť
Bezlaktozove mlieko sa uz podla najnovsich medicinskych poznatkov NEMUSÍ dávat detom preventivne pri kazdej hnacke ci brusnej viroze (ine je dlhodoba hnacka, zapal ci salmoneloza apod…) skus davat normalne mlieko do ryzoveho odvaru. Dolezite je aby bral probiotika Enterol alebo Nekadex. Tasectan je super, okrem toho zemiaky, ryza, banan, ale urcite by som nechala normalne um, na ktore je dieta zvyknute.
@anavixy biogaju nemôže brat?
Biogaia je zbytocna pri hnackach, neobsahuej spravne kmene (biogaia je dobra pri kolikach, na tie ma preukazany ucinok). Treba zmenit za enterol alebo nekadex urcite, pripadne este probiofix imun baby 🙂
@anavixy ďakujem, bola som kúpiť nekadex.
Robila som mu ten ryžový vývar a ani to nechcel. Ale dnes zatiaľ bez stolice. Takže asi sa to už lepší
Snad ano 🙂 do toho ryzoveho normalne zarob to UM, tak si robila? A ked ani to tak skus normlane do vody… niekomu to mozno nerobi dobre ale nie je to pravidlo, bezne sa moze normalne podavat aj um a dojcit samozrejme tiez.. drzim palce nech uz je to len lepsie 🍀
@anavixy áno, dala som 90ml odvaru a 3 odmerky, a nič, par glgov. Moje dieťa má asi fajnový jazycek🤣
Ďakujem, aj ja dúfam ze bude už dobre 🙏
No dnes som objavila v ústach dve biele hrbolceky. Tak to preháňanie boli zúbky.
My sme robili UM z ryzoveho odvaru, nie celé, ale poriedené. aspoň daço vypila, už keď nič nezjedla.