Dieťa si často chytá zadok

12. dec 2024

Ahojte, potrebujem poradiť či sa niekto nestretol s niečím podobným. Moje dieťa si neustále chytá zadok. Lepšie povedané spara sa v zadku. Ženy ja som už zúfalá. Nemá žiadne intolerancie, mal robene stery, vzorky stolice všetko negatívne, vybral vermox na parazity, nepoužívame nič vlhčené na zadok, prádlo bavlnené, ja neviem co robiť. Doktorka tvrdí, že to bude psychicke ale on nemá nejaké problémy. Je hravý zdravý 6 ročný chalan. Tvrdí že ma pocit akoby sa mu lepil zadok. Vyslovene si dá trenky medzi zadok🤦‍♀️keď sedí je nepokojny, vrti sa na tom zadku, už čakám kedy zavolajú zo školy ze neobsedi🤦‍♀️chodil niekto s dieťaťom k psychológovi s podobným problémom? Neviem co ešte skúsiť 😪

ajka19
12. dec 2024

a nosí trenky alebo slipky?

autor
12. dec 2024

@ajka19 trenky

ajka19
12. dec 2024

myslela som, že slipky, že to mu asi vadí

marcela64
12. dec 2024

A nemá ich príliš tesné? Alebo mu proste vadia, niektoré deti sú také, že by najradšej len holaté chodili 😀 Nemusí v tom byť ani nejaký zdravotný problém, len mu môžu jednoducho zavadzať.

jesenzima
12. dec 2024

Ak má pocit, že sa mu "lepí" zadok, skús mu medzi polkami napudrovat...

ivinkapink
12. dec 2024

Este moze mat kozny problem, a svrbi ho to alebo neprijemne pocity...nejaky exem...na koznom ste neboli?

autor
12. dec 2024

@ivinkapink na kožnom sme neboli...na pohľad nie je vidieť žiadne podráždenie ani nič také...on aj keď trenky nemá tak si vopcha tepláky medzi polky lebo ze sa mu lepí zadok🙈iný pojem zatiaľ nepoužil...😩

danielahamar
12. dec 2024

Skús imazolom potierať, alebo mu nasad fenistil na týždeň a uvidíš, čo bude. Mne sa tak prejavuje alergia aj na ovocie

januska12323
12. dec 2024

Tak má asi takú stavbu tela, že sa tam potí alebo čo. Nechala by som nech si tam trenky dá ak to bude znamenať, že ruky tam nebude dávať.

basulaak
12. dec 2024

Asi sa mu ozaj potia polky ako sa mu tru a to ho irituje. Nasmu robili ster na streptokoka ci stafylo? Uz neviem to je jedno…lebo sa mu casto zaparoval a skrabal si ho. Pritom vzzorky, zlepy vsetko negat…tak ak ste neskusali vyskusaj este toto. Vtedy vraj svrbi ritka tiez…

nin12345
12. dec 2024

Asi ma taku stavbu ze sa mu ozaj tie polky potenim lepia o sebe a vadi mu to takze ja by som umyvala zadok aj 2x denne tuhym mydlom a mozno ako pisali vyssie prepudrovat a urcite nie ziadne obtiahnute spodne pradlo co mu tie polky drzi pevne pri sebe

miadi
12. dec 2024

Skus mu dat sudokrem .alebo puder. Moze sa mu potit medzi polkami a potom ma pocit ze sa to lepi. Spodne pradlo len 100% bavlna.

terezkaarthuramax
12. dec 2024

No mna tam zvykne velmi svrbievat. Aj ked si to natieram. Nemôže ho tam.tiez svrbiet?

gigie24
12. dec 2024

Pouzivate avivaz? Vela deticiek nereaguje dobre na avivaz 🙏.

A nema dietatko vyraznejsie nazltle potenie, ktore citit?

ivinkapink
12. dec 2024

Tak on to nemusi vediet pomenovat, vyjadrit svoje pocity...to ze tam nic nevidno nic neznamena...ja sama mam kozne ochorenie ktore pohladom nevidno ale prejavuje sa svrbenim...

senta_sofia
12. dec 2024

Nebyva spoteny? Moj toto hovorieval tiez, ze sa mu lepi zadok a on je taky potivy typ.

autor
12. dec 2024

@miadi ten púder určite vyskúšam.. to ma vôbec nenapadlo skúsiť...krémy sme skúšali po nich bol ešte nervoznejsi 🤷‍♀️ženy on sa potí relatívne dosť ale teda tiež by ma nenapadlo ze by to mohlo mat vplyv na zadok...ma alergiu na roztoče takže užíva denne lieky ale to už dlhodobo..toto začalo asi pred pol rokom...sto krát som sa pýtala ci to svrbí, odpoveď bola stále ze lepí sa...🥴

pe_mi
12. dec 2024

Ešte poradím, nech sa skúsi po veľkej potrebe osprchovať, naše decka sme tak naučili, starší 10rocny sadne cez vaňu a osprchuje sa po veľkej.
Mladšiu ešte umývam,ale každý člen našej rodiny je tak naučený.
Lebo aj synovi to vadilo.predsa sa tak precízne v 6 rokoch nevedia utrieť a do toho sa veľmi potil
Odvtedy máme pokoj