Dobrý deň, mám mesiac a pol starého syna. Posledné dni, pri kŕmení plače, napína sa a pučí sa. V noci tento problém nemáme. Nikdy ho nekrmim až keď je úplne vyhladovaný, ale ani ho neprepchávam. Je na umelom mlieku. Čo myslíte, čím to môže byť spôsobené?
Ďakujem za každú radu, názor.
Pekný deň
Možno papa hltavo skús ho dať odgrgnut, možno ma reflux nemusí vtedy zvraciat iba ho akokeby pálila záha
@eliska13 Odgrgáva pekne, stále mu dám polovicu dávky, odgrgne a potom druhu polovicu a znovu odgrgne. Robím to preto takto, pretože prvý syn mal reflux-zvracal, tak sa snažím tu pri tomto eliminovať možnosti zvracania. čo zaberá na tichý reflux resp na to pálenie záhy? Máš nejaké rady? Ďakujem
@danusskaaa s prdenim problém nemá, krmim ho v polosede, vodu mu dávam pravidelne, trosku po jedení, aby sme nenahrádzali mlieko vodou..cez deň masírujem bruško sporadicky, aj ho naň dávam a každý večer pred spaním mu ho ešte cca 20min masírujem krémom Pupík.
Akurát v tom nosiči nechce byť ani za svet. Stále sa tam rozplače do nepričetna, ale skúšam to každý deň, pomaly. Keď už vidím, že sa chystá plakať, radšej ho odtiaľ vyberiem. A cez deň aj veľmi malo spi...a ma taky nepokojný spánok. V noci je to chvála bohu v pohode. Úplne ako iné dieťa.
Aj môj syn je rovnako starý a niekedy to tiež robí. Robieva to, keď ho bolí bruško a prdí alebo kaká.
Väčšinou sa po chvíli ukludní. Ale pomáha mi keď si ho viackrát zdvihnem na seba a priložím na hruď. Trošku sa ukludní.
Dobré je a naozaj to pomáha, ked sa vyzlečieš do pol pása a bábatko iba do plienky - kontakt koža na kožu. Aj laktačna by ti to urcite ako prvu vec poradila.
@andrea1815 vyskúšam, ak to má pomôcť, budem chodiť aj nahá po byte.
My keď kakame, tak presne viem, kedy to je a zatlačí len trosku, nie je to take nervózne pučenie sa a plakanie ako pri jedle.vyletí to z neho a je pokoj. Prdy idu rovnako ľahko.
Teraz napr nejakým zázrakom zaspal a je úplne pokojný. Zaspal vo vajíčku.
@adriana37336 to sa zisťuje na sone, ale možno sú to fakt len prdy a bruško veď uvidíš casom
A nemoze to byt prave tym UM?
Mozno mu prave tento druh nevyhovuje.
skus vymenit mliecko, nejake lahsie stravitelne.. napr. hipp
@susy5 raz sme už mliecko menili. Pediatrička nám zatiaľ neodporúča meniť mlieko, vraj to nie je dobre, takto často meniť. Ideme na gastro pretože sme mali problém so stolicou, bola veľmi tvrdá, teraz je to už Ok...tak skúsim dať vyšetriť aj ten tichý reflux.
@eliska13 nemyslím, že to je prdikmi, ale kiež by to bolo ,,len” to a vedela by som mu pomôcť a časom by sa to stratilo.
@adriana37336 ano, nie je to dobre casto menit. zial, chlapcekovia tieto koliky mavaju dost casto.. prejde to tretim mesiacom, dovtedy si vytrpia.. ☹ i maminy. probiotita davas? biogaia su dobre, prip. probiofix baby.
@susy5 dávam probiofix. Tie sa osvedčili aj u prvého syna. Jemu všetko zle zrazu zo dňa na deň prešlo keď dovŕšil 2.mesiac. Dokonca aj celu noc začal spávať vtedy.
@adriana37336 ono aj ked sa ti zfa, ze to nie je prdikmi a bruskom....vacsinou to aj tak je. Bohuzial deticky s tym maju velky problem na zaciatku. Treba len stale pokracovat v masirovani a cakat. Casom to prejde. Mali sme to iste...
No je dosť možné, že ma takéto problémy. Malé detičky to mávajú často. Treba cvičiť s nožičkami, masírovať bruško. Inak si nepomôžeš..
A nema v puse nejake afty alebo neboli ho hrdielko ze by mu robilo problemy prehltat? Lebo nas tiez mal koliky ale plakaval skor po najedeni nie pocas papania
@taga nemá, tým som si istá, pretože sme boli u pediatričky a pusu mu kontrolovala, takze to chvála bohu nemáme.
@danusskaaa
@simca_13 masírujem, cvičím a dúfam, že to čoskoro prejde. Nasadim mu ešte ColiPrev, uškodiť to nemôže, hádam naopak, pomoze.
Ďakujem za rady.
@adriana37336 ahoj my sme takyto problem mali a nastal ked mal moj syncek mesiac aj pol a bol na umelom mlieku beba ha, bolo to bohuzial z toho mlieka cez den sa stale pucil az bol cerveny v tvari ale v noci nie a spinkal, kakal kazdy druhy den a prdel stale. Zmenila som mlieko na nutrilon comfort omneo a zabralo pekne. Asi tyzden trvalo kym si navykol na mlieko a teraz je dobre a spokojne dieta.
@sonkaxxx ahoj, ďakujem za príspevok. Myslíš, že by sa mu to spustilo, to pučenie a plakanie pri mlieku až skoro mesiac po tom, čo ho pije?...že mu teda robí zle mlieko?! My žiaľ mlieko teraz meniť nemôžeme, pretože toto je už druhé ktoré pije.
@adriana37336 po 2 tyzdnoch od zmeny mozes zmenit dalsie.. vyskusaj este jedno, ak nepomoze nie je to v mliecku..
@susy5 uvidíme, ako zaberie ColiPrev a či vôbec a ak nie, skúsim ešte raz zmeniť mlieko. Dik
@adriana37336 ano je to mozne lebo ako sme prisli z porodnice chvilu som ho kojila ale stale bol hladny tak som ho prikrmovala a coraz castejsie kedze som nemala vela mlieka a vkuse bol hladny najprv mu nic nebolo ale po mesiaci sa vyskytli take problemy ktore som popisala vyssie... a taktiez mu kazde rano davam do mliecka probiofix
@sonkaxxx probiofix dávam stále aj ja. Teraz som začala dávať ColiPrev, počkám 1-3 dni či nastane nejaké zlepšenie a ak nie, vyskúšam ešte iné mlieko.
Boli ho brusko (asi). Vyskusaj nekrmit poležiačky, nosit v nosici kde sa pekne vyprdi, nezabudat dat pit - vodu, caj, masírovať brusko, pokladať ho na brusko, nam pomohlo lehatko kde dieta uplne nelezi.... proste musis skúšať co zaberie. Kazde babo he ine...