Maminky mala bude mať o 2 týždne 7 mesiacov , na bruško sa začala sama pretačat ako 4 mesačná , problém je ten že naspäť na chrbatik sa nepretoči boli vynimočne chvíľky keď sa jej to podarilo ale inak väčšinou ju musím pretačat ja , mam ju nechať až to začne robiť sama alebo niako snou cvičiť aby sa naučila pretačat
Náš syn nenávidí byt na chrbte, takže sa Nikdy z bruška na chrbatik neprestaca. Iba keď spi a hľadá si polohu, podľa toho viem, že to vie, inak by som povedala ze nevie 🙈
Mozno sa len boji, lebo nema este taku istotu v svaloch...ak sa jej stalo, ze sa pretocila rychlo a nechcene - zaklonom hlavy tak sa jej to nemuselo pacit. Skus jej ukazat ako sa moze pretocit na chrbatik s tym ze hlavku nezakloni ale polozi si ju na zem a nozkou/panvou sa zacne otacat. Tym padom jej hlavka neklkne dozadu o zem a ked sa nauci ten pohyb ovladat bude sa uz valat kade tade 🙂
@ivet98 Mozno ju to nezaujima. Moj odkedy sa pretocil z chrbta na brucho, tak uz len vpred za novymi zaujimavejsimi pohybmi...Nikdy sa nepretacal z brucha na chrbat, lebo vsak co na chrbte 🙂 Naucil sa lozit, stat s oporou, sediet, stat bez opory, chodit, ale nepretacal sa. Teraz ma 2.5r a uz to samozrejme vie, ale ani netusim odkedy.
@ivet98 vis co, muj se takto od 3m pretacal ze zad na brusko a byla jsem nervozni, ze nic vic, od 7,5m se v jednom tydnu zacal pretacat na obe strany, i naopak a zacal se plazit, takze za me, jeste ma cas, treba ho nechat, at se snazi.
Ďakujem pekne 🙂 aj keď sa nakloni do strany tak fakt asi sa bojí pretočit naspäť, rada je na brušku točí sa dookola snaží sa plaziť dvíha riťku, tak ako keby chcela ísť na kolená
@zuzinka888 budeme mat teraz očkovanie tak sa skúsim spýtať dr čo mi nato povie
Dolezite je z chrbatika na brusko. Moj ma 6 mesiacov a tiez sa prestal z brucha na chrbat. Dr mi povedala ze tuto funkciu mozog na chvilu " vypne" aby dieta boli motivovane ,ked je na bruchu, skusat stvornozkovav. Tak dufam ze je to ok. A co vasa Dr malu ste uz poradnu na 7 mesiacov??