Dieťa sa nechce vykakať

mama4444
19. nov 2023

Dobrý deň prosím vás mám troj ročného syna ktorý začal mať problémy s kakaním.
Stolicu nemá tvrdú ale automaticky keď začne kakať tak zadržiava to. Keď s nim sedim aj pol hod na záchode, musím ho držať a prosiť aby potlačil potom to ide ale predtým riadny cirkus. Pritom keď začne behať tak kričí že mama kakám. Ze sa ide.
Stretol sa s tým niekto môže mi niekto pomôcť čo robiť alebo prejde to samé ďakujem

eternity24
19. nov 2023

@mama4444 moja dcérka robila podobne. Prechod od plienok a dojčenia na normálny pitný režim a wc bol horor. Trvalo to asi rok keď stále na záchode plakala, keď trebalo kakať. Tiež nemala tvrdu stolicu, ale ona tak zatiahla dupku, že proste to nevyšlo von. Viem, že to ide na nervy, ale my sme chodievali na wc s ňou. Ja som jej dupku spustila vždy tak nižšie do wc misy, vtedy sa jej už ťažšie stahovala, držala ju teda aby do nej nespadla a samozrejme som hovorila , že všetci kakajú, aj naša mačička mary sa vykakala na záhrade, videla si hovienko. Aj psík kaka, aj babka s dedkom kakajú. Každý musí kakať. Lebo keď papas, papanie ide cez ústa a posúva sa cez bruško, kde si telo z neho vezme vitaminy, ktoré potrebuje a ostatok musí ist do záchoda. Atd dookola vysvetľovať. Alebo som jej spievala pesničku. Alebo samozrejme keď bolo veľmi zle aj som ju postrásila, ze keď sa nevykaká pojdeme do nemocnice a pan doktor jej z dupky hovienko vyberie. Že keď sa nevykaká bude ju bolieť bruško alebo nedostane zmrzlinu, lebo keď nepustí hovienko von, tak zmrzlina sa jej už do bruska nezmestí. Kadečo 😀😀 ale po roku to povolilo a dnes je to už oveľa lepšie, hocikedy už sa ide vykakať aj sama.

andrea_82
19. nov 2023

Toto je velmi casty problem u deti. Aj nas syn a dokonca aj ja sama ako dieta som tym trpela. Nepomohlo nic, len z toho proste vyrast. Ked si dieta uvedomi, ze cim skor pojde, tym to bude menej boliet.