Dieťa s vysokou teplotou a pozitívny test

ollynka
10. mar 2022

Ako prosím vás ošetria deti u pediatra, keď majú vysoké teploty a pozitívny domáci test na kovid. Viem, že dospelých neošetrili, nechali doma,...aký je teraz postup u detí. To nechajú deti doma s vysokými teplotami, alebo ako?

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ollynka
autor
10. mar 2022

aký je postup, ako sa to rieši, to dieťa nikto ani neprezrie?

ollynka
autor
10. mar 2022

dosť spolužiakov je chorých, tak sa pýtam,...

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
10. mar 2022

Dieta patri do covidovej ambulancie, v normalnej ambulancii s vysoko infekcnou chorobou nema co hladat.. A ano preco by dieta nemohlo byt s vysokymi teplotami doma, ved vies, co mu je... a aj ako ich zrazat... keby horsie dycha, je silno malatny, apaticky, tak smer covid ambulancia, ale drviva vacsina to zvladne doma s liekmi na teplotu...

pribinak
10. mar 2022

@ollynka volaj ráno vašej pediatricke

lualjosa
10. mar 2022

@ollynka Volala som pediatricke, popisala som vsetky priznaky aj datum/cas, kedy sa postupne objavovali.
Nam poradila: Treba zrazat teplotu (nurofen/paralen), vela tekutin, ak su hlieny v dutinach/sople, nasadit Sinupret, Nasivin, slanu vodu do nosteka a odsavat. Ak je uz aj vlhky kasel, Mucosolvan al.Solmucol. Vitamin C, D. Predpisala Isoprinosine sirup, kedze kasel sa tahal uz dlhsie este pred Covidom, aj antibiotika (Sumamed/azitromycin). Uplne to iste mi predpisala aj moja obvodacka dospelacka.
Maleho pediatricka kontrolne vysetrila po ukonceni karanteny, pricom atb aj isoprinosine zabrali na 2.-3.den uzivania.
Drzim palce.

tosomja
10. mar 2022

Moje deti 2r a 10m "vysetrila po telefone"

anjelicek26
10. mar 2022

@lualjosa aj nasa pediatricka presne po covide - spravila EKG, skontrolovala dychanie, vypisala im este na 6 tyzdnov ospravedlnenku s telesnej a poslala ich na ocne na kontrolu... ale pocas covidu ich vidiet nechcela ani nahodou 😂

ollynka
autor
10. mar 2022

@lualjosa stačí teraz všetko len na základe domácho testu ak je pozitívny? Alebo sa potom treba ešte niekde objednať?

oblecenie99
10. mar 2022

Náš už dlho kaslal aj pred covidom, potom mal 4 dní vysoké horúčky (domáce testy všetky negat. aj keď my sme už boli s mužom pozitívni). Teplota bola úplne zvláštna u neho, on v pohode ťahal 5,6 hodín akoby mu nič nebolo, a potom doslova že z minútu na minútu vysvihlo nad 38,5 a veľmi rýchlo ešte vyššie, aj hodinu trvalo, kým sme zrazili, a to sme už striedali nurofen a panadol plus zábaly..na štvrtý deň od príznakov sme ho zobrali na PCR, vyšiel negat. Toto bolo naše "šťastie", takto ho už boli ochotní vyšetriť na ďalší deň. Ma čerstvé 2 roky a s teplotami sme nevedeli čo robiť už 5 dní, doktorka na telefóne len v kuse opakovala, že treba vydržať.. Ešte ráno pred odchodom k lekárke som mu urobila test, bol negat. U doktorky do hodiny na to mal test pozit. A veľmi vysoké hodnoty CRP. Dostal antibiotiká sumamed, zabrali hneď, teplota zmizla a isoprinosin sirup. Potom to už išlo rýchlo, dal sa rýchlo dokopy a dúfam, že sa to už nevráti, u neho to nebol nejaký extra slabý priebeh 😕 nikto žiaľ teraz pozitívne dieťa nevysetri, jedine, keď tak covid oddelenie, ale tam nám vôbec neodporúčali chodiť, kým mal len horúčky..

matkahelka
10. mar 2022

@ollynka co myslis, co by ta pediatricka s dietatom urobila? ved na teploty mas panadol, nurofen. ak by kaslalo, volaj dr.predpise ti nieco. akchces covid pass pre dieta, objednaj na pcr

lualjosa
10. mar 2022

@ollynka Rano sa spoj s pediatrickou kvoli predpisaniu liekov. Az na Isoprinosine (antivirotikum) a Sumamed (atb) su ostatne lieky na volny predaj. Zaroven lekarka pozna zdravotny stav dietata, takze zvazi, co mu predpise. Mozu tam byt nejake kontraindikacie, alergie atd. Nateraz v noci zrazaj teplotu a ponukaj tekutiny. Ak mas oximeter, pomeraj prstek. Drzte sa.

ollynka
autor
10. mar 2022

Vďaka vám všetkým za veľmi cenné informácie,...