Ako prosím vás ošetria deti u pediatra, keď majú vysoké teploty a pozitívny domáci test na kovid. Viem, že dospelých neošetrili, nechali doma,...aký je teraz postup u detí. To nechajú deti doma s vysokými teplotami, alebo ako?
aký je postup, ako sa to rieši, to dieťa nikto ani neprezrie?
dosť spolužiakov je chorých, tak sa pýtam,...
Dieta patri do covidovej ambulancie, v normalnej ambulancii s vysoko infekcnou chorobou nema co hladat.. A ano preco by dieta nemohlo byt s vysokymi teplotami doma, ved vies, co mu je... a aj ako ich zrazat... keby horsie dycha, je silno malatny, apaticky, tak smer covid ambulancia, ale drviva vacsina to zvladne doma s liekmi na teplotu...
@ollynka Volala som pediatricke, popisala som vsetky priznaky aj datum/cas, kedy sa postupne objavovali.
Nam poradila: Treba zrazat teplotu (nurofen/paralen), vela tekutin, ak su hlieny v dutinach/sople, nasadit Sinupret, Nasivin, slanu vodu do nosteka a odsavat. Ak je uz aj vlhky kasel, Mucosolvan al.Solmucol. Vitamin C, D. Predpisala Isoprinosine sirup, kedze kasel sa tahal uz dlhsie este pred Covidom, aj antibiotika (Sumamed/azitromycin). Uplne to iste mi predpisala aj moja obvodacka dospelacka.
Maleho pediatricka kontrolne vysetrila po ukonceni karanteny, pricom atb aj isoprinosine zabrali na 2.-3.den uzivania.
Drzim palce.
Moje deti 2r a 10m "vysetrila po telefone"
@lualjosa aj nasa pediatricka presne po covide - spravila EKG, skontrolovala dychanie, vypisala im este na 6 tyzdnov ospravedlnenku s telesnej a poslala ich na ocne na kontrolu... ale pocas covidu ich vidiet nechcela ani nahodou 😂
Náš už dlho kaslal aj pred covidom, potom mal 4 dní vysoké horúčky (domáce testy všetky negat. aj keď my sme už boli s mužom pozitívni). Teplota bola úplne zvláštna u neho, on v pohode ťahal 5,6 hodín akoby mu nič nebolo, a potom doslova že z minútu na minútu vysvihlo nad 38,5 a veľmi rýchlo ešte vyššie, aj hodinu trvalo, kým sme zrazili, a to sme už striedali nurofen a panadol plus zábaly..na štvrtý deň od príznakov sme ho zobrali na PCR, vyšiel negat. Toto bolo naše "šťastie", takto ho už boli ochotní vyšetriť na ďalší deň. Ma čerstvé 2 roky a s teplotami sme nevedeli čo robiť už 5 dní, doktorka na telefóne len v kuse opakovala, že treba vydržať.. Ešte ráno pred odchodom k lekárke som mu urobila test, bol negat. U doktorky do hodiny na to mal test pozit. A veľmi vysoké hodnoty CRP. Dostal antibiotiká sumamed, zabrali hneď, teplota zmizla a isoprinosin sirup. Potom to už išlo rýchlo, dal sa rýchlo dokopy a dúfam, že sa to už nevráti, u neho to nebol nejaký extra slabý priebeh 😕 nikto žiaľ teraz pozitívne dieťa nevysetri, jedine, keď tak covid oddelenie, ale tam nám vôbec neodporúčali chodiť, kým mal len horúčky..
@ollynka co myslis, co by ta pediatricka s dietatom urobila? ved na teploty mas panadol, nurofen. ak by kaslalo, volaj dr.predpise ti nieco. akchces covid pass pre dieta, objednaj na pcr
@ollynka Rano sa spoj s pediatrickou kvoli predpisaniu liekov. Az na Isoprinosine (antivirotikum) a Sumamed (atb) su ostatne lieky na volny predaj. Zaroven lekarka pozna zdravotny stav dietata, takze zvazi, co mu predpise. Mozu tam byt nejake kontraindikacie, alergie atd. Nateraz v noci zrazaj teplotu a ponukaj tekutiny. Ak mas oximeter, pomeraj prstek. Drzte sa.
Vďaka vám všetkým za veľmi cenné informácie,...