Dieťa s teplotou v lietadle

veronikaburt
6. sep 2022

Ahojte mamicky, ak ma niekto podobnu skusenost, potesila (a ukludnula) by ma akakolvek rada..
Zajtra odlietame na dovolenku a 16-mesacny syncek dnes zacal teplotovat 😫 Pred podanim nurofenu mal 38,6, teraz mu teplota klesla.. Nema soplik, kasel, tak verime, ze je to “len” zo zubkov..
Prosim Vas, okrem striedania nurofenu a panadolu, je este nieco, co mu moze pred letom a pocas letu pomoct?? Dakujem krasne za rady 🙏🏻🌷

zuzuliennka1
6. sep 2022

@veronikaburt uff no ja by som nesla, let lietadlom je narocny aj pre dospely organizmus, zmena tlaku, klima v lietadle…

pribinak
6. sep 2022

@veronikaburt no neviem neviem….uvidíte aká bude noc, ale cestovanie je únavne aj pre zdravé dieťa nie ešte choré

luliu
6. sep 2022

@veronikaburt spravila si mu AG test?
Čo budete mať za dovolenku, keď tam bude celý čas teplotovat, resp. sa to vyvinie v niečo horšie?

andrea_prestastna
6. sep 2022

@veronikaburt my sme mali upal v noci 39' snacka vracanie na druhy den rano 37 5 az 38 pred letiskom som mu dala nurofen sirup a paralen 250tku a mal okolo 37 5 na letisku to vydrzal lezkal na mne pil cajik a v pohode leteli sme3hodky domov, syn mal v tom case 5r

zuzuliennka1
6. sep 2022

@andrea_prestastna no ale je podla mna dost rozdiel 5rocne dieta a ani nie jedenapol rocne

andrea_prestastna
6. sep 2022

@zuzuliennka1 treba zhodnotit v ten den stav a rozmyslet si to, ja som bola u sestry na navsteve v spanielsku a musela som ist domov ale jasneze kebyze ma syn vysoke horucky serem letenky a pockam kym bude ok , to dokonca aj merali teploty na letiskach lvoli kovidu
Kebyze mam ist ze cesta tam a ochorie tak to odmietnem a necham prepadnut letenky radsej, vedela som ze ma upal a nie nejaku virozu tak som bola kludnejsia, a zo zubkov to je raz tak potom tak ale nema asi horucky 5dni v kuse cize vieme ze zajtra uz moze byt uplne fit

radanna11
6. sep 2022

@andrea_prestastna a ešte vy ste už leteli domov oni tam.
Vy ste po pristátí išli do svojho známeho prostredia domov blízko lekára oni vystúpia na dovolenke v cudzej krajine a pôjdu do cudzieho hotela keby náhodou sa situácia skomplikuje no neviem

larazivago
6. sep 2022

@andrea_prestastna ale vy ste leteli domov. Oni od lietajú NA dovolenku

fiafia
6. sep 2022

@veronikaburt no je to dosť vysoká teplota. Lietadlo, teplo, klíma atď... Je to dosť na zváženie, môže to byť zo zúbkov ale kľudne aj začínajúca choroba, siesta choroba,siedma,kiahne a xy veci čo by som nechcela riešiť ďaleko od domu

andrea_prestastna
6. sep 2022

Je to na kazdej mame ako zhodnoti situaciu
Su to zuby cize pediater jej co pomoze doma? Da jej nurofen panadol a cipky nic viac

em4life
6. sep 2022

@veronikaburt Ak to nie je nevyhnutné, neletela by som. Nielenže vy nebudete mať nič z dovolenky, ale ešte ju pokazíte x ďalším ľuďom ak má syn covid, šiestu chorobu, kiahne, angínu alebo čokoľvek iné. Ako by sa vám páčilo, keby niekto iný nastúpi s očividne chorým dieťaťom do lietadla?

pribinak
6. sep 2022

Inak, mna by porazilo ak by som cestovala na nejakú dovcu a vedla mna choré dieťa

radanna11
6. sep 2022

@andrea_prestastna ale dieťa dostalo teplotu len dnes ,zajtra to môže byt covid,angína,brusna viróza,zápal priedušiek, nemá veštecku guľu že sú to isto zuby veľa chorôb začína teplotou

zobaka
6. sep 2022

@pribinak presne, kebyze clovek sa tesi na dovolenku a nakazi sa nejakym "fajnym" virusom, lebo take dieta ani respirator nevydrzi mat

taka vysoka horucka zo zubov nebude, moze to byt corona, alebo aj nieco ine, nahodou vam odmeraju teplotu a otocia vas

mirage
6. sep 2022

@pribinak bezna vec, v lietadle s tebou 150 inych ludi, hocikto z nich je chory, a ani o tom nemusi este vediet.

elizabet173
6. sep 2022

@veronikaburt keď začal teplotovať len dnes, ťažko povedať, či to sú len zuby, alebo sa z toho vyvinie niečo iné. Ja osobne by som s tak malým dieťaťom nešla.

luliu
6. sep 2022

@andrea_prestastna ako vieš, že sú to zuby? Môže to byť čokoľvek a prelezat môže celú dovolenku

janinah
6. sep 2022

Mamičke zjavne nedochádza,že doslova ohrozuje život svojho dieťaťa,ona bude baliť kufre,cestovať na letisko,tam strávia pár hodín potom let,letisko v cudzej krajine,kým sa dostanú do hotela,tak u dieťaťa sa môže /nemusí /ale to nik dopredu nevie/ rozvíjať aj vážna choroba trebárs zápal obličky....naozaj tá dovolenka stojí za to?
Možno mu do rána nič nebude,ale možno sa to zhorší a nespoznáte tamojšiu pláž,ale nemocnicu....želám veľa zdravia dieťatku.

pribinak
6. sep 2022

@mirage jedna vec je keď neviem že som chorý, alebo že dieťa je choré a druha vec je, keď vedome chorý nasadením do lietadla

abbey1
6. sep 2022

@veronikaburt Prave pre tieto pripady sluzi poistenie. Dovolenku by vam preplatili v plnej vyske.
A ak uz takto "zodpovedne" niekto cestuje, mohol by aj rovno pisat let a destinaciu, aby vedeli aj ostatni cestujuci.

mirage
6. sep 2022

@pribinak hej, ale to uz je na kazdeho rozhodnuti, neskor sa choroba moze rozvinut, aj nemusi. Aj ja som sla chora na dovolenku, v lietadle.

pribinak
6. sep 2022

@mirage fakt “milé”

lianka123
6. sep 2022

@veronikaburt kiahne, piata, siesta, siedma choroba, covid, ktory si vystriedate...
U nas vsetky tie infekcne zacnu iba teplotou a po 2-3 dnoch su deti vysypane vyrazkami
A ak mate omikron, co sme aj my mali tak syn jeden den 38 a potom ok, muza zlozilo, 3 dni nevstal z postele, najmensi len zakaslal a ja 2 dni slaba.
Nestrasim, len treba zvazit. Lebo aj take kiahne na dovolenke su brutal otravne.

kika831
6. sep 2022

@veronikaburt my sme pred 2 tyzdnami riesili u syna- v nedelu rano mu vyhupli teploty nad 39 - nic ine len teploty, na druhy den pod 38 a dalsi skoro 40. Covid- negat.opakovane. Volali sme lekarke- povedala ze je vela takychto virusovych stavov a teploty su vysoke. Syn byva chory malo ale teraz bol naozaj dost vysileny a unaveny. Je to naozaj tazke rozhodnut sa ci letiet ci nie. Ja by som sa velmi bala, nehovoriac o tom, ze vas drobcek je este malicky. Kazdopadne drzim palce nech je vsetko v poriadku. Vsetko dobre zelam.

lianka123
6. sep 2022

@pribinak aj mna, ale my cestujeme velmi vela. A vzdy niekto kasle, kycha ma horucku, teraz tam bola mama a chlapec asi 8 rocny grcal prudom. Kamarati sa nakazili koronou a dieta im pregrcalo cely let domov. Toto je nieco co ty ani rozculovanim sa neovplyvnis.

pribinak
6. sep 2022

@lianka123 je rozdiel sa vracať chorý domov a rozdiel chorý ešte len vycestovať

iwesska
6. sep 2022

S takou teplotou by som neletela. Co spravis,ked ti tam hore dostane febrilne krce napr.,alebo zimnicu,zacne zvracat...Zdravie by malo byt za kazdych okolnosti na 1.mieste pred peniazmi. Chapem,ze je to na porazenie,ale v zivote sa deju aj horsie veci ako zrusena dovolenka. Ked tam bude nebodaj v horuckach pokracovat,co s tej dovolenky budete mat?

zuzanka.zuzu
6. sep 2022

závisí kam idete. tam kam lietame my by som bez problémov išla (čo sa týka úrovne zdravotníctva) 🙂 more pomôže. už len tie prechádzky po promenáde vs. po bratislavskom sídlisku 😀

lasoli
6. sep 2022

@veronikaburt zvycajne len zo zibiv,taketo vyssie teoloty nebyvaju,byvaju ale len zvysene max do tych 38 aj menej.No ja nvm mozes striedat kazde 3h ale pre istotu si vezmite aj cro test a ja by som nesla na do olenku alw ak idete tak aj potrebne lieky,na kasel,hrdlo,aj nejake sirokospektralne antibiotika.Odsavacku soplov a vlastne celu lekarnicku.

iwesska
6. sep 2022

@zuzanka.zuzu Ake presne ucinky ma more a slnko na teplotu? Sol vytiahne z tela teploty,ci? 🤔Aj doma,ked ti teplotuju deti s nimi ides na slniecko k vode? 🤨