Dieťa s príznakmi Covid-19. Kto zostáva v karanténe?

vierocka888
27. apr 2021

Ahojte, mýlim sa, alebo keď ma dieťa príznaky korony, do jeho negatívneho testu PCR sú s ním v karantene všetci obyvatelia domácnosti, alebo až po pozitívnom výsledku?

Ďakujem

veronikaszabova
27. apr 2021

@vierocka888 az po poz.teste

vierocka888
autor
27. apr 2021

@veronikaszabova ďakujem

bets
28. apr 2021

Podľa vyhlášky až keď budete kontakt potvrdeneho pozitívneho. Avšak ja som sa nakazila od kolegyne, ktorá bola kontakt kontaktu, mala možnosť HO a odmietala to.
Jej manžel sa nakazil od kolegu, ktorý chodil do prace 3 dni, co sa zle cítil, až potom išiel na Ag. Manžel sa hlásil na PCR, kým dostal termín a výsledok, ja som sa nakazila od kolegyne, ktorá už mohla byť doma. Ona je ok, ja mam po covide problemy. 5 clenna rodina sme si to odovzdali, syn má tiež problémy. Je to na každého zodpovednosti, ako sa k tomu postaví.

vierocka888
autor
28. apr 2021

@bets ano, je mi to jasne. My nikam aj tak nechodíme, max do potravín 2x do týždňa. Dnes sme boli na antigen, ten je negatívny. Nemáme istotu, ci bol syn s pozitívnym, tak som len zisťovala co a ako, ak by bol

bets
28. apr 2021

@vierocka888 prihlás ho na PCR a uvidíte. Aké má príznaky? Moje deti mali rôzne, napr. len nádchu, alebo teplotu 38 a bolesť rúk a nôh, alebo len únava, až po par dňoch niekomu to odznelo a nič, niekomu sa zhoršoval stav. Každý z nás úplne inak.

vierocka888
autor
28. apr 2021

@bets nas ma silnú nádchu a kasel, unaveny je. Ja som tehotná, tak som ho radšej chcela dať otestovať, hlavne ked viem, že v triede majú chlapca co ma pozitívnych rodičov a bol v skolke, kym na to prisli