Dieťa s kiahňami a možné nakazenie detí

enka81
3. nov 2014

Chcem sa spýtať, či ste niekto riešili a ako vyriešili podobný problém. Dcérka /4 roky/ dostala kiahne, nič strašne, malý problém pre mňa nastáva, ako chodiť pre syna/7 rokov/ do školy, keďže ju nemôžem nechať doma samu. Syn chodí na obedy a do družiny, takže logicky, keď pôjdem pre neho, musím vziať malú so sebou, ale kvôli kiahňam by namala medzi deti, nevravím, ze chodíme do triedy, ale je viac ako pravdepodobne, ze by prišla do kontaktu s deťmi, Ako by ste sa na to pozerali? Je možne nakaziť touto formou niekoho? A ak áno, ako by ste to riešili?

ichbinich
3. nov 2014

@enka81:
Dcere vysvetlit, ze nic nesmie chytat, mat ju vzdy za ruku a nepustit, detom, co idu oproti povedat, aby ju nechytali (keby ju chceli pozdravit a pod. U nas v skolke je jeden chlapec, ktory rad hladka a objima ostatne deti. Tomu musim extra povedat, kedy sa to neda...)
Idealne by bolo samozrejme ist bez dcery, ale neda sa, chapem.
Alebo sa mozes dohodnut so synom a vychovavatelkou na presnom case, a ona ti ho posle rovno pred dvere...
Ze vlastne ani nepojdes poriadne dovnutra, dalo by sa tak?

enka81
autor
3. nov 2014

aj nad tým som premýšľala, ze poviem družinárke, len oni majú takú menšiu paniku pred kiahňami, ze ist jej to povedať by som musela s malou, pri com by mala asi vztýčene všetky vlasy.. Inak to ale asi nepojde.

sissy27
3. nov 2014

@enka81 nedá sa ti dohodnúť s babkou, susedou, kamarátkou, aby ti na tú dobu pomohli s malým? prípadne bývate tak ďaleko, žeby syn nevedel prejsť sám, prípadne aspoň časť cesty napr. so spolužiakom? alebo ostať v družine, kým nepríde manžel alebo niekto, kto by ho vedel odprevadiť?
tie kiahne nie sú ani tak nebezpečné pre ostatné deti, ale maličká má oslabenú imunitu a môže ona niečo nachytať, čo celý priebeh kiahní ešte skomplikuje...

0silvia0
3. nov 2014

@enka81 napísať písomnú žiadosť, aby dieťa mohlo opúšťať triedu/družinu samé, samozrejme napísať dôvod. Učiteľka bude krytá a ty ho môžeš čakať pred školou. Otázka je, či syn už kiahne prekonal v minulosti, ak nie, je vysoko pravdepodobné, že ich dostane aj on a následne od neho ďalší spolužiaci. Takže by bolo dobré, keby škola o kiahňach aj vedela.

enka81
autor
3. nov 2014

syn uz kiahne mal, a uz minimalne 3 mesiace tu mame mensiu epidemiu kiahni. Sam domov nemoze, manzel chodi domov vecer, kedy uz druzina je zavreta a babku ani inu spolahlivu osobu v okoli nemam. Ale dakujem za nazory,

saska.t
3. nov 2014

Zavolaj riaditelke do skoly a jednoducho sa s nou dohodni,ako to najlepsie riesit,aspon uvidia,ze si zodpovedna Mama,ktora nemieni Virus dalej roznasat,urcite najdete spolocnu dohodu 😉 @enka81

saurian
3. nov 2014

@enka81 my sme riesili podobne v aprili. starsi 5r. mal kiahne, a bolo treba ist pre mensieho do skolky. starsi ma cakal v aute alebo na skolkarskom ihrisku, a ja som sla vyzdvihnut behom mensieho, ale teda moj bol starsi od tvojej, uz sa s nim dalo pekne dohodnut ze pocka v aute.
skor by som sla tou cestou, ze pojdes pre maleho do skoly a pockas ho pred skolou, najlepsie v aute na nejaku presnu hodinu. v skole by som vysvetlila, ze mala ma kiahne a teda nemozete do skoly pre neho, preto nemozes prist pre syna az do druziny, nech ti ho pani vychovavatelky v dohodnutu hodinu "vyslu" von.

eeffka
3. nov 2014

@enka81 ak nema horucky a nevyzera ako pubertacka , myslim na pohlad zle ( aj ked 4r to je asi jedno) tak ju normalne vezmi. ako co mas teraz robit? inak ked sme uz pri tom pokial je decko v takej faze ze zvlada presun po vonku, uz davno nie je infekcne... toto milujem super matky ze daj decko k susedom, babke, pod skleneny zvon..... kolko je deti co su 100x viac infekcne akurát to nevidno.
Normalne chodte po syna akurát nech sa nikoho nedotyka, aj ked myslim ze to je az prilisne hygienicke opatrenie, ved sa tam nejde objimat

enka81
autor
3. nov 2014

dakujem vsetkym za odpovede, nakoniec som to teda vyriesila tak, ze som si vypytala tel.c. od druzinarky, a vzdy jej zavolam, ked budem na parkovisku, nech mi syna posle. Malu v aute nechat nemozem, bo ma panicky strach ostat sama, Dnes pisiel muz z roboty vynimone skor, tak som stihla ist sama pre syna a vyriesit to.