Dieťa s ADHD a jeho amoky

1. júl 2024

Ahojte maminy ...hlavne tie, ktoré máte detičky trpiace touto poruchou..prípadne aj inou a máte skúsenosť.
Môj syn má 7 rokov a adhd vlastne už od útleho detstva diagnostikované ale teda na papieri potvrdené od 6teho roku, oficiálne. Je hyperaktívny , náladový a výbušný...už sa viackrát stalo že mi povedal že má zabije nožom a už už ho išiel brať...zatiaľ reaguje na moje rázne nie a že to nemôže ale potom začne ničiť veci aj tie svoje ktoré má rád, hračky, knihy, tablet.. hocičo aj cenné...musím ho držať ale už má viac a viac silu..je celkom statný na svoj vek, žiadne tintitko.
Má aj lieky, sme pod dohľadom psychológa aj psychiatra.
Bojím sa že raz skončí niekde v ústave alebo zavretý na psychiatrii.
Inak je to milý chlapec ale keď chytí nervy je nezastaviteľný
Neviem ako mam.reagovat keď chytí amok...vtedy sa nedá vysvetľovať, on nevníma, ide si svoje...nechcem aby ničil veci alebo nebodaj aby ublížil mne alebo súrodencom

deti95060810
1. júl 2024

jedine lieky nič iné...
kamarátkinu dcéru tak nadopovali v nemocnici že jej len sliny tiekli dole bradou - čosi hrozné. Ale áno bola úplne ticho. ako stroj.
a to vás čaká ešte puberta - tá obráti všetko hore nohami...

sara07
1. júl 2024

viac športu, menej sladkého, rýchly cukor tzv
boxovacie vreco a tam nech si to vybije
ked zničí svoje veci nekupit nové ,je dost aj vela kníh čisto na adhd skus počitat možno niečo nájdeš
predchádať amokom , upozornit na zmenu viac krát alebo čo chceš
vysvetlit čo sa bude diat ak niekomu fyzicky ubliži, ubliži nožom , ukázat zariadenie kde skončí , prípadne pustit film, oni si uvedomuju su pod kontrolou inak by si ubližili sebe

pribinak
1. júl 2024

Nejakú psychoterapiu ste neskúšali?

Tak len diskutovať o davke lieku alebo zmene lieku.