Ahojte, stretli ste sa podobnym problem? Maly ma o 3 mesiace 3 roky a problemy s papanim mu zacali cca polroka dozadu. Do urciteho veku mohol zjest cokolvek, so supkou, strukoviny, papal vsetko. Neviem ci nastal zlom v tom, ked mal raz virozu, pri ktorej vela zvracal a niektore potraviny mu to pripominaju. V septembri zacal chodit do skolky a casto sa tam dusi s jedlom alebo ho napina na zvracanie. Ovela mensie deti tam jedia same a pri nasom musi sediet ucitelka, aby sa nezadusil. Dnes v restauracii sa dokonca povracal - len z penne cestovin. Uz som zufala, neviem, co mam spravit. Najprv mu robili problem len bylinky (hoci nakrajane na male kusocky), celu rukolu alebo salat mu ani nemozem ponuknut. Rajciny tiez so supkou nezje, ak najde v jedle maly kusok supky, uz ho napina na zvracanie. Papriku este zje obcas bez problemov. Strukoviny len v mixovanej forme, obcas zje polievku z cervenej sosovice bez problemov. Minule ho napinalo z cvikle, co bezne jedava, dnes rano zase rozok, co si namacal do jogurtu, poobede cestoviny. Neviem uz, co robit. Stretli ste sa s tym niekto? Mate nejaku radu?
Ahoj ivettav, vyskusam. A detom to vysetrenie robia len ultrazvukom? Je to mozne, ze problemy zacali az neskor?
@kira07 Ahoj, moj syn je podobne na tom, chodime na Gastro a nic mu nezistili. Musim mu robit vsetko na stave alebo jedla co moze aj do ruky vziat a odhryzat...tiez mu nieco trochu pomixujem kedze chcem nieco dostat donho ale akonahle ma normalnu cestovinu alebo zemiak v momente ho napne alebo sa pozvracia. Doktorka hovorila, ze to len musi prejst a casom zacne normalne papavat...
@luciarobotova Tvoj mal problemy odmalicka alebo zacali tiez neskor? Ja mojmu stravu nemixujem, ale strukoviny a napr.rukolu musim. Ale zaujimave, ze niekedy zje hrstkovu polievku bez problemov. V poslednej dobe mam vsak pocit, ze ho na zvracanie napina viac veci. Ako to vsak riesit v skolke? :( Skusim sa objednat na to gastro a uvidim, co povedia...
@kira07 No moj ma od malicka problem papat. A hlavne suchu stravu ako napr.rizoto,francu.zemiaky take jedlanedostanem donho. Ale polievky mi vsetky papa ale co musim trochu mixnut je ta cestovina. Treba doktorku vyskusat mozno predpise nejake lieky. Nam ale povedala,ze sa to casom zlepsi treba mat len trpezlivost a davat mu papat co ma rad..
moja má 4,5 roka a tiež ju naťahuje pri všetkých jedlách. takže musíme mixovať. podľa lekárov sa to už nezlepší. Na gastro nezistili žiadne problémy
nedaj jesť tak dva-tri dni, potom problém pominie rýchlo a sám
Ahojte, vraciam sa k teme. Malemu pred casom zistili silnu alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a odvtedy nevracia. Sem-tam ho este napne z nejakeho jedla, co ma neprijemnu supku (ako rajcina, pevnejsia supka na strukovine) ale len to vypluje a nie je problem.
@bonaqa2013 dobry den, mozem sa spytat ako ste na tom teraz s jedenim? Dcerka uz normalne je? Lebo mam taky isty problem ako Vy s 2,5 rocnym synom...dakujem
@mirka2405 Rada by som sa pripojila k teme. Povodna autorka uz zrejme nie je aktivna. No chcela by som sa Vas spytat, kedze ste mali podobny problem, preslo to u Vasho syna? Nasho 1,5 r po crevnej viroze zacalo napinat na zvracanie pred kazdym jedlom, vyvracia sa a zacne papat, no rada by som vedela, ako dlho to bude trvat:(
@tomina3107 dobry den, napinanie na zvracanie preslo, ale stale velmi nechce pevnu stravu zut, iba par druhov potravin zje..konzultovane s dr., fyzicky je ok, je to psychickeho povodu ako nasledok dlhodobeho zvracania...
@tomina3107 ...ale pokial znovu zacne papat, tak by to malo byt ok casom, by som sa nestresovala
Ahoj,nebude to reflux? Pýtaj sa na gastro,tam mu urobia ultrazvuk,prípadne iné vyšetrenie. Aj môj syn má reflux,tiež ho často napínalo na vracanie. Teraz berie lieky a je to oveľa lepšie.