Dieťa prehltlo baterku

al1001
27. nov 2024

Ahojte mamičky..je tu niekto, koho dieťa prehltlo malú ploskú baterku?
My sme už doma z pohotovosti, baterka je na konci čreva. Máme čakať kedy vyjde von a zajtra máme kontrolné RTG, či sa presunula ďalej.
Len som chcela vedieť, aký bol postup v iných prípadoch.
Ďakujem.

cyberk
27. nov 2024

Bratranec takto prehltol, jeho mama kontrolovala kazde hov*enko a nakoniec pekne vyslo von 😅 drzim palce, nech to dopadne tiez tak vpohode ;)

karolinakovac
27. nov 2024

@al1001 bola nabitá či vybita?

al1001
autor
27. nov 2024

@karolinakovac to netuším. V krabičke je mix bateriek.

kavasmliekom
27. nov 2024

@al1001 ak vás takto upokojili v nemocnici, ok, no ja by som mu možno dala aj prehanadlo, len nech to z neho vyjde ešte teraz, lebo...co som čítala, stačilo mi. 🙈🙄

liv1
27. nov 2024

@kavasmliekom presne

janinah
27. nov 2024

@kavasmliekom prehanadlo ani omylom,NEDÁVAŤ

miadi
27. nov 2024

Skus dat pit teplu vodu nech to vykaka skor .

kavasmliekom
27. nov 2024

@janinah kvôli čomu?

janinah
27. nov 2024

@kavasmliekom
Bežnou chybou, ktorú rodičia robia, je, že dieťaťu dávajú sériu klystírov alebo používajú preháňadlá, aby sa vec dostala rýchlejšie. To je neprijateľné, pretože cudzie teleso samo o sebe predstavuje pre tráviaci systém stres a zrýchlenie jeho práce môže viesť k poraneniu orgánov okrajmi predmetu, prípadne k jeho uviaznutiu v čreve a tvorbe črevných obštrukcia.

Read more at: https://minikar.ru/sk/eto-interesno/inorodnoe-t...

sss777
27. nov 2024

@janinah
Tlieskam za túto odpoveď, presne ako hovoríš.
Je veľmi nebezpečné riadiť sa radami cudzích žien na fóre...možno v dobrej vôli poradia, len teda blbosť.
A autorke asi nepomôže, že bude mať vďaka rade nejakého anonyma/kavysmliekom doma dieťa s poraneným črevom.
Kiežby každý radil len v oblasti, v ktorej sa vyzná.
Vďaka, že si sa zapojila, osveta je dôležitá.

snehulak77
27. nov 2024

My sme boli raz na pohotovosti, lebo sme si neboli istí, či nezjedol. Na RTG nebolo vidno nič. Povedali, že keď už to prejde žalúdkom a nič sa nestane, tak už by to malo byť v pohode, len teda čakať, kým vykaka. Takže ti poradili tak ako nám (hoci malému nič ani v črevách nevidela na snímku). Normálne len sledujte stolicu a pozorujte si ho. Nech to dobre dopadne 🤞

amel
27. nov 2024

Baby,baterky sú kvôli obsahu ťažkých kovov(Cd,Li,Pb...)velmi nebezpečné.Je dobre,že je zo žalúdka preč,no aká to bola baterka?Nie je to prehltnuta legova kocka ci koralka.

mojemenonikto
27. nov 2024

Keď je už na konci čreva, tak nemusíš mať obavu. Vyjde von prirodzenou cestou. Preháňadlo by som nedával. Ak je to možné, tak pridať vlákniny ako vždy, keď chceme pomôcť peristaltike. Batéria môže byť nebezpečná v žalúdku v kyslom prostredí ak by došlo k porušeniu obalu. Ja viem, že sa to vždy nedá ustriehnuť, mám dvoch synov, ale najlepšie je prejsť si celý byt a všetky malé a nebezpečné veci skrátka odložiť mimo dosah.

martinkatinka
28. nov 2024

Dali vam pokyny v nemocnici, takze ja by som sa riadila nimi.

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@sss777 mas pravdu. Mne sa stalo ze som.hladala bezlepkovu muku, pytala radu a pani zle precitala a poradila mi lepkovu. Nastastie niekto iny na to upozornil
bateria to je velmi nebezpecna vec. Kiez sa synčekovi skoro polepsi a vela sil

kavasmliekom
28. nov 2024

@janinah le ona píše, že už je na konci čreva. A nie je to ostrý predmet, to mi je jasne, ze by niečo mohlo stať. Nemyslela som prehanadlo také, že by ho roztrhlo, preboha, ale niečo na urýchlenie.
Ako teplú vodu, vlákninu...

al1001
autor
28. nov 2024

@al1001 baterka je vonku, už ju vykakal.

amel
28. nov 2024

@al1001 som veľmi rada.Nechcela som písať skôr,aby som Ta nevystrasila.Prehltnutie baterky je veľmi nebezpečné kvôli ťažkým kovom-kadmium,litium,olovo atd.Tieto prvky sú pre organizmus toxické a vedia zapríčiniť doživotne následky.
Stačí,že žalúdočné kyseliny narusia obal baterky.
Par domov od nás takú prehltol chlapček a veru to tak dobre nedopadlo.
Dávajte,prosím,na toto pozor a VZDY zabezpečte baterky pred deťmi.

al1001
autor
28. nov 2024

@amel a čo bolo s chlapčekom? Nevykakal ju? Alebo po vykakaní mal následky?

amel
28. nov 2024

@al1001 mal poleptane nejaké časti tráviaceho traktu a bol intoxikovany.Bol veľmi dlho v nemocnici.Teraz je ôk,ale ma obmedzenia.Je to cca 2 roky dozadu.Prehltol tu malú plosku okrúhlu,našťastie to nezasiahlo nervovú sústavu.
Nie,nešla von a oni si to nevšimli hneď,až keď mu začalo byť zle.

al1001
autor
28. nov 2024

@amel a ako dlho ju tam mal? Či to sa asi nevie 🤔 toto mi hovorili aj na pohotovosti, ak putuje tak je este ok. Problém je ak sa prilepí niekde a začne leptať. A najrizikovejší je u detí pažerák.

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@al1001 tak to vas Boh ochranoval. Ja nemam deti ale viem naisto ze baterka je velmi skodliva a aj magnety ked to dieta prehltne. Vlastnd aj v hrackach na baterky su riadno zaskrutkovane. Tesim sa ze ste mali take stastie

liv1
28. nov 2024

@al1001 🙏 super

al1001
autor
28. nov 2024

@terezkaarthuramax bola to sekunda. Menila som malému baterky v hračke a on si nabral do ruky z krabičky pár týchto malých. A zrazu mi len povedal že spapal baterku. Boli sme v jednej miestnosti, žiadne že dieťa bez dozoru atď. Myslela som že sa zbláznim od strachu. A myslím, že bola nefunkčná, lebo nové funkčné máme v obale.
Stáli pri nás anjeli 🥹

sofia1979
28. nov 2024

@al1001 určite sa rad Dr ak je na konci čreva tak už len čakať možno zvýšiť tu vlákninu ako tu niekto radil napomôcť pohyblivosti čriev. Je super, že vyšlo zo žalúdka. Viem o prípade bohužiaľ kde chlapček ostal leziak no on ich po jedol viac

al1001
autor
28. nov 2024

@sofia1979 už je vonku.

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@al1001 to sa stava aj najlepsim rodicom
A dobre bolo ze ti to povedal.tak si to.mohla hned riesit

sofia1979
28. nov 2024

@al1001 výborne teším sa s vami 🙏👍👍👍💪