Dieťa olizovalo HDMI kábel

leuska15leuska15
2. apr 2021

Ahojte, stala sa hrozna vec, neuvedomila som si to, dcéra (pol roka) sa strašne nasťahovala za (samozrejme odpojeným od všetkej elektroniky) HDMI káblom, tak som si povedala, prečo nie a dala som jej to do ruky, pritom som a ňu samozrejme kukala. Ona si to na par krát dala na par sekúnd do úst, nejak som si to neuvedomila a až teraz ma napadlo, čo ak je ta koncovka z nejakej toxickéj látky? :'( :'( môže byť, alebo preháňam :/

hipuska
2. apr 2021

@leuska15leuska15 nič jej nebude. Väčšinou sa to robí z antikoru-zeleza. Určite nič toxické

patka06
2. apr 2021

neboj sa, nič sa jej nestane ...oblizne ešte kopec iných vecí, ktoré nie sú "na jedenie" ..hlavne pokoj

leuska15leuska15
autor
2. apr 2021

@hipuska dakujem

leuska15leuska15
autor
2. apr 2021

@patka06 ďakujem

zuzanka.zuzu
2. apr 2021

vsetko co nie je prirodne je toxicke ale napr.nedavno som citala jeden vyskum ze novorodenci v sebe mali latky cistiacich prostriedkov ktore pouzivali ich mamy upratovacky pocas tehotenstva (zvacsa mexicanky v usa) takze ozuzlanie kabla nie je toxickejsie nez bezny den 😉

hipuska
2. apr 2021

Tiež mam malé dieťa. A teda tiež musím dávať pozor, bo je to fakt sekunda.....aby sa dačo horšie nestalo.....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuska15leuska15
autor
2. apr 2021

Ďakujem Vám. Pýtam sa preto, lebo dávnejšie som rozobrala nejakú hracku na baterky a mamina zhikla, že prepanajana, to je toxické, vyhod to

hipuska
2. apr 2021

@viestta áno, ale nie koncovky.

domak2
2. apr 2021

@zuzanka.zuzu aj kopa prírodných veci je toxickych. Ja som zas citala o mikroplastoch v placente, teraz je fakt vsade niečo. 😶

ofzuza
2. apr 2021

Jed som citala nadpis diskusie, bala som sa, ze sa to dieta pripojilo 😱

andreatytler
2. apr 2021

@leuska15leuska15 Kable su najoblubenejsia hracka nasho syna odkedy zacal stvornozkovat. Nikdy ma nenapadlo ze by tam mohlo byt nieco nebezpecne... a to zuzle oba konce, aj tie co idu do spotrebica aj tie co idu do zasuvky.... ale chapem tvoje obavy... HDMI kabel ma tusim plastovu koncovku... toho by som sa bala ze ci to nedokze rozzuvat ak uz ma zuby.
Inac poprezeraj si dokladne tie koncovky kablov. My sme raz boli v praci a tam syn hned chytil kabel (taky co sa priputa na laptop aby ho niekto neukradol) a az po par minutach ked som sa na syna pozrela, vidim ze ma nieco v ustach... ta koncovka mala odnimatelny maly kruzok. Nikdy som si to nevsimla... az syn to dokazal rozobrat tym zuzlanim.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz