Dieťa odmieta kŕmenie so sondou - zvracanie

zoltanmeleg
20. jún 2020

Ahojte!
Nasa 1.5 mesacna dcerka je po operácii srdiecka v nemocnici. Od narodenia skusali ju krmit so sondou ale mal problém so zvracanim.
Teraz po operácii dostal infúziu. Od tohto tyzdna sa zacali krmit aj so sondou, dostane 2,5 ml mlieka ale ihned sa vracia vsetko, zatial nevieme dovod.
Nemali ste nahodou nieco podobne?

kacena4
20. jún 2020

ake mlieko? materske? umele? moze byt problem v mlieku! zvracia aj po glukoze? ci po liekoch? t.j. ked prijme sondou cokolvek? ci len po mlieku? toto treba rozlisit a mal by sa potom na to pozriet gastroenterolog

volterra
20. jún 2020

1,5 mesacne dieta, po operacii srdiecka v nemocnici a ty hladas rady na MK? Toto musia riesit vysoko specializovani odbornici v nemocnici, obrat sa na nich!

kacena4
20. jún 2020

@volterra nie nemusia je to prispevok zufalej matky ktora je asi zavrate v nemocnici s dietatom a potrebuje sa porozpravat o svojom probleme ci sa s nim nestretol niekto a nemal podobny problem. po operacii mozese byt dieta aj s inymi problemami a moze mat problem s papanim len treba najst pricinu... srdiecko je o to narocnejsie ze zasobuje cely organizmus od kysliku az po mozog hybnost a podobne proste dieta to nemusi utiahnut a tak organizmus to nezvlada alebo je tam iny problem a ten treba najst...
drzim vam palceky nech sa najde a napredujete nech sa najde dovol grcania a odstrani sa napr. aj v tej intolerancii mliecka ☹ fakt neviem ale drzim vam palceky tiez sme boli na operacii a drobcovi po nej skolaboval organizmus od vycerpania a davali sme sa dokopy bolo to narocne ale treba bojovat drzte sa

anna8416
20. jún 2020

@zoltanmeleg dieťatko je po operácii, môže to byť ešte odoznievanie narkózy, prípadne ešte môžu byť črevá nafúknuté po umelej pľúcnej ventilácii. Píšete že problém bol od narodenia, možno sa to v pooperacnom období len tým všetkým zvýraznilo. Vaše dieťa je isto v nemocnici a v dobrých rukách. Postupne sa to bude riešiť, buď to ustúpi alebo sa bude zisťovať príčina. Čo môžete vy pre ňu teraz urobiť je snažiť sa byť čo najviac v pohode a veriť že všetko bude ok, dôverovať lekárom a ak sa dá tak mať pre ňu materské mliečko ak ju povolí ošetrujúci lekár ním kŕmiť.

zoltanmeleg
autor
20. jún 2020

Dakujeme pekne za odpovede!
Nechcel som dostat presnu diagnózu len pozbierat ak ma niekto podobne skusenosti. Dcerka po operácii uz je lepsie doktorka uz nás pustil domov. Urobili sonografiu a nezistili ziadne problémy. Pani doktorka povedala aby sme povedali dcerke aby nevracala lebo podla sono nevidia pricinu preco sa casto vraca. Ked spinka a daju mu davku s tym nie je problém len ak nespi a dostane automaticky vraca. Zatial dostane umele mlieko bez tuku.
Dakujeme za pozitivne slova. K manzelke som povedal ze tie sú uz asi posledne kroky ktore musi zvladnut a potom uz vsetko bude v poriadku.