Dieťa nedošľapuje na pätu

24. aug 2024

Ahojte,je tu niekto ale ma niekto skúsenosti s tým ze dieťa nedošĺapne dostatočne na pätu? Dcerka ma 3 roky nechodí na špičkách ale vidno ako nedoslapne úplne na pätu tým ma aj nerovnovahu...chodíme cvičiť ale to len formou hry a nevidím pokrok...neviete mi ešte niečo poradiť? Co by jej ešte pomohlo plavanie alebo ani sama neviem co, či sa to ešte upraví.Boli sme aj u ortopeda ale on nič také nato nepovedal vraj špeciálnu obuv nepotrebuje, a v papieroch akurát napísané ploche nohy ,a trochu kyvava chôdza

really8
24. aug 2024

Skusila by som oneho ortopeda alebo idealne podologa.

monika4487
24. aug 2024

Nasa osobna skusenost. My sme s nasim dietatom boli na preventivke teraz v lete, tak som vyuzila moznost a pytam sa lekara, ze nech mu pozrie na clenky ze si myslim, ze mu padaju a ze nam sa to nezda. Hlavne to, ze on hocikedy bezi na rovnej ploche a z nicoho nic spadne. On na to pozrel a povedal, ze je to este v poriadku a ze to casom sa zmeni. No mne to nedalo (hlavne kvoli tomu padani, je caste a ten plac po pade a oskrete kade tade na tele), pytala som sa znamych ci nepoznaju bud pedikerku, ktora ma pedoskop alebo ordinaciu, kde to maju. A nasla som, spravili mu sken na pedoskope a ma uplne ploche nohy. Uz mu aj robia specialne na jeho stopu vlozky, tak za nimi cakame a aj sme zacali cvicit na vpadnute clenky. Plus 2 x do tyzdna ma od buduceho tyzdna plavanie, aby spevnil brusne svaly. Snad sa to aspon trosku zlepsi. Neviem ci to je vas pripad, ale ja som si s tym dlho nevedela rady, ale som si povrdala, ze staci a aspon nieco vyskusame, mozno to zaberie, mozno nie.

maryetta
24. aug 2024

Moja “vraj” mala ploche nohy.
Tak sme isli na ortopediu. Tam sa nic zle nezdalo ale poslali nas este na protetiku. A tam mi pan povedal ze ju mam nechat chodit naboso. Mala vtedy 3 roky. Ze keby sa to nezlepsilo. Mame prist ked bude mat 6 a pojde do skoly.
Veru chodievala bosa. A pred nastupom do skoly-mala prekrasnu ukazkovu klenbu.

zuzanaete
24. aug 2024

Oci ma v poriadku? Niekedy zle videnie u deti sposobuje padanie.

autor
24. aug 2024

@maryetta od kedy začala chodiť stále bola naboso, my sme boli aj na rehabilitačnom pobyte a tam primárka povedala ze ešte nevidela takú peknú klenbu u 3 ročného dieťaťa ako ma ona...tak teraz nechápem prečo ortoped povedal ze ploche nohy ci to s tým nemá nič spoločné ci ako to je ?

autor
24. aug 2024

@zuzanaete ma strabizmus,nosíme okuliare

autor
24. aug 2024

@monika4487 kde robia ten sken? Áno aj moja ešte padá niekedy stojí zatacka sa a spadne

monika4487
24. aug 2024

tak co som sa ja s tym stretla tak to maju niektore sukromne fyzio centra, pedologovia a u nas to ma pedikerka, keby ste boli z Ba, tak viem pkradit aj vychod viem.

beata_k
24. aug 2024

Nosi barefoot? Z toho su caste problemy.

autor
25. aug 2024

@monika4487 som z východu...a ortoped to nemá?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. aug 2024

@beata_k nosíme bundgaard obuv

beata_k
25. aug 2024

To je barefoot

autor
25. aug 2024

@beata_k myslela som ze barefoot je fajn...tak potom do akej značky ísť?

beata_k
25. aug 2024

S pevnou patou. BF je fajn obuv na nerovny teren, nie na asfaltovy rovny chodnik.

monika4487
25. aug 2024

neviem o niekom konkretnom ortopedovi, ktory ma podoskop. Pred rokom som videla podoskop v REHAB CARE v Ke. Aj jedna pedikerka v okrese Sabinov to ma. Kontakt som hladala tak, som si dala do googlu slovo podoskop a mesto.