Ahojte,je tu niekto ale ma niekto skúsenosti s tým ze dieťa nedošĺapne dostatočne na pätu? Dcerka ma 3 roky nechodí na špičkách ale vidno ako nedoslapne úplne na pätu tým ma aj nerovnovahu...chodíme cvičiť ale to len formou hry a nevidím pokrok...neviete mi ešte niečo poradiť? Co by jej ešte pomohlo plavanie alebo ani sama neviem co, či sa to ešte upraví.Boli sme aj u ortopeda ale on nič také nato nepovedal vraj špeciálnu obuv nepotrebuje, a v papieroch akurát napísané ploche nohy ,a trochu kyvava chôdza
Nasa osobna skusenost. My sme s nasim dietatom boli na preventivke teraz v lete, tak som vyuzila moznost a pytam sa lekara, ze nech mu pozrie na clenky ze si myslim, ze mu padaju a ze nam sa to nezda. Hlavne to, ze on hocikedy bezi na rovnej ploche a z nicoho nic spadne. On na to pozrel a povedal, ze je to este v poriadku a ze to casom sa zmeni. No mne to nedalo (hlavne kvoli tomu padani, je caste a ten plac po pade a oskrete kade tade na tele), pytala som sa znamych ci nepoznaju bud pedikerku, ktora ma pedoskop alebo ordinaciu, kde to maju. A nasla som, spravili mu sken na pedoskope a ma uplne ploche nohy. Uz mu aj robia specialne na jeho stopu vlozky, tak za nimi cakame a aj sme zacali cvicit na vpadnute clenky. Plus 2 x do tyzdna ma od buduceho tyzdna plavanie, aby spevnil brusne svaly. Snad sa to aspon trosku zlepsi. Neviem ci to je vas pripad, ale ja som si s tym dlho nevedela rady, ale som si povrdala, ze staci a aspon nieco vyskusame, mozno to zaberie, mozno nie.
Moja “vraj” mala ploche nohy.
Tak sme isli na ortopediu. Tam sa nic zle nezdalo ale poslali nas este na protetiku. A tam mi pan povedal ze ju mam nechat chodit naboso. Mala vtedy 3 roky. Ze keby sa to nezlepsilo. Mame prist ked bude mat 6 a pojde do skoly.
Veru chodievala bosa. A pred nastupom do skoly-mala prekrasnu ukazkovu klenbu.
Oci ma v poriadku? Niekedy zle videnie u deti sposobuje padanie.
@maryetta od kedy začala chodiť stále bola naboso, my sme boli aj na rehabilitačnom pobyte a tam primárka povedala ze ešte nevidela takú peknú klenbu u 3 ročného dieťaťa ako ma ona...tak teraz nechápem prečo ortoped povedal ze ploche nohy ci to s tým nemá nič spoločné ci ako to je ?
@zuzanaete ma strabizmus,nosíme okuliare
@monika4487 kde robia ten sken? Áno aj moja ešte padá niekedy stojí zatacka sa a spadne
tak co som sa ja s tym stretla tak to maju niektore sukromne fyzio centra, pedologovia a u nas to ma pedikerka, keby ste boli z Ba, tak viem pkradit aj vychod viem.
Nosi barefoot? Z toho su caste problemy.
@monika4487 som z východu...a ortoped to nemá?
@beata_k nosíme bundgaard obuv
To je barefoot
@beata_k myslela som ze barefoot je fajn...tak potom do akej značky ísť?
S pevnou patou. BF je fajn obuv na nerovny teren, nie na asfaltovy rovny chodnik.
neviem o niekom konkretnom ortopedovi, ktory ma podoskop. Pred rokom som videla podoskop v REHAB CARE v Ke. Aj jedna pedikerka v okrese Sabinov to ma. Kontakt som hladala tak, som si dala do googlu slovo podoskop a mesto.
Skusila by som oneho ortopeda alebo idealne podologa.