Ahojte kocky, moja sestra predcasne porodila v 24.tyzdni, babatko ma len 750 g a velmi sa onho bojime, lekari povedali, ze nevedia, ci prezije alebo nie, mate niektora osobnu skusenost s takym malym drobcekom? dakujem
@hajajanka Dakujem za povzbudenie, dúfam, ze vsetko dobre dopadne.
No, ide o extremne nedonosene babo, tam vzdy moze nastat vela komplikacii, ale treba verit, ze vsetko dobre dopadne. A kvoli comu muselo babo tak skoro von? Ono samo malo nejake problemy?
@iwesska jednoducho jej odtiekla plodova voda a porod uz sa nedal zastavit, inak babo nemalo nejake problemy predtym v brusku
@kvecia dakujem 🙂
@janickacrazy Držím silno palce nech všetko dobre dopadne, no najmä veľa veľa zdravíčka drobčekovi
@janickacrazy ahoj, poznám také jedno dievčatko čo prežilo ako 670g, dnes má 5 rokov, je trošku hyperaktívna, nosí okuliare a do dvoch rokov s ňou maminka cvičila Vojtovu metódu aby dobehla vývoj. Takéto dieťatko môže byť nejako poškodené, lebo ako vraví naša Dr., choré je už len to narodiť sa v 24tt, aj keď teraz máme v práci bábo ktoré sa narodilo v 23tt a je perfektná 😀
Poznám však aj prípady kedy dieťatko zomrelo a v mnohých prípadoch to bolo pre dieťa vykúpenie.
@janickacrazy Ja som teraz čítala, že v dnešnej dobe prežíva až 30% takýchto detí, čo je dosť povzbudivé podľa mňa.
@havana_frost Musím Ťa opraviť už je to 50-70%, z toho 25% je bez trvalých následkov. Vojtovu cvičia ale všetky
@niki101988 moja sa narodila v 30 to, vojtovku sme necvicili
@habibi78 Závisí od neurológa, ale od 22tt vačšinou cvičia. Od nás neodišlo ani jedno dieťa také, ktoré by necvičilo. Ak malá nezaostáva a stíha rovesníkom tak to lekárka asi nepovažovala za dôležité, alebo bola iná komplikácia prečo Vám cvičenie nedali
Držím palce, nech je malé na tom čo najlepsie
ahoj, moja sa narodila v termíne ale mali sme zelenú plodovú vodu, malá skončila na jiske, videli sme tam kopu malinkých bojovníkov. neviem, v akom meste žijete ale u nás v košiciach na neonatologii v novej nemocnici je veľmi dobré vybavenie pre takéto detičky. často aj vrtulníkom z celého východu prevážajú tam detičky. Personál je vyškolený a veľmi milý, vybavenie špičkové. Ale závisí to od konkrétneho dieťatka ako baby píšu, môžu nastať komplikácie. Čo môžete vy ako rodina urobiť pre toho maličkého bojovníka, ak ste veriaci veeeeeeeeľa sa modliť a ak je možné aby mamička bola s ním na tej jiske a vždy ako môže chodila za ním, spievala mu, rozprávala sa s ním a čo by bolo úplne super, ak by sa jej spustilo mliečko tak odsávať a dávať drobčekovi. viem, že teraz je napojený na všelijaké hadičky ale ked tak bola moja na tých hadičkách tak aj trošku mliečka jej pani sestrička do výživy strikla. Veľmi držím palce a prajem veľa síl.
@niki101988
Bola by to síce dobrá správa, ale 70% prežívanie v 24. týždni asi nie...
Kým z detí, narodených v 24. týždni tehotenstva, teda na hranici životaschopnosti, prežíva asi tretina, pri pôrode v 25. týždni je šanca detí na prežitie viac ako 60 percent. U detí narodených v 28. týždni tehotenstva je šanca na prežitie 82 až 91 percent.
Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/7279333/na-vychod...
Krasne video
Poznam jednu malu slecnu s porodnou vahou do 660g, v košickej nemocnici vďaka doktorom a sestrickam z nej vyrastla zdrava (na 90%), sikovna, mudra a krasna slecna, vyrasta so svojimi rovesníkmi 🙂 . Prve mesiace prezila mnozstvo vysetreni a samozrejme niekolko operacii, ale stalo to za to. Musite verit, ze vsetko dobre dopadne a o par mesiacov budu spolu doma. Drzim palceky 🙂
dakujem za vase reakcie, malickeho previezli do braislavy, tak dufam, ze bude z neho velky bojovnik a zvladne to, modlim sa zanho, aj ked do kostola nechodim, ale v takejo situacii mi to prislo nejako same od seba, no sestra nie je na tom velmi dobre pschicky tak dufam, ze bude lepsie
Kamoska sa mala narodila s vahou 750 g neviem v ktorom tyzdni babetko bolo na tom vejlmi zle ale vsetko dobre dopadlo a dnes uz ma cca 3 rocky a je krasna a zdrava, drzim palce...
Janicka ahojky, držíme palčeky malému bambuliatku, nech všetko dobre dopadne, moje krstňatko sa narodilo o 2 mes. skôr, mal 1kg a ešte ho museli aj 10 minút oživovať, vraj nebude v poriadku, lebo mozog nebol dlho okysličený a bla bla. Viezli ho z PD do MT, bol tam skoro 2 mesiace, veľmi pomáhalo klokankovanie ešte v nemocnici, cvičila sa Vojtova m. a všetko dohnal a teraz je ako ostatní ! V septembri nastúpil do 1. triedy, je jeden z najchytrejších v triede a dokonca vyzerá na kandidáta do NBA , lebo ide riadne do výšky 🙂 Budeme na malinkého myslieť, je síce malinký, ale určite veľký bojovník, nebojkajte bude to v poriadku a ešte Vám bude robiť veľa radostí a krásnych chvíľ v živote !
PS: kmotre veľmi pomohla táto stránka http://marek.balat.sk/ o chlapčekovi s rovnakým osudom ... nám sa to stalo v 2006 ...
@janickacrazy kamoskina dcera je narodena 25tt....
moja dcérka- teraz už 21,5 mesačná- sa narodila v 26 tt. s hmotnosťou 850 gr.... je pravda, že začiatok bol ako zlý sen, teda hlavne po mojej psychickej stránke ( preplakané 2 mesiace), ale postupne, ako maličká prospievala a nenastali u nej žiadne komplikácie, tak sa to zlepšilo....no sestre nezostáva nič iné, ako dôverovať lekárom, ak je veriaca, tak nech sa úprimne modlí za zdravie dieťatka, nech je čo najviac s dieťatkom, ak je to možné, tak klokankovať, hladkať ho, rozprávať mu ( ja som dcérke nahovorila rozprávky, ktoré jej cez prehrávač púšťali do inkubátora), a nech si odstrekuje mliečko- určite ju v nemocnici poučia, ako ho má mraziť. Je to veľmi ťažké obdobie, ale ver mi, že časom to bude len lepšie. Ja si pamätám na vetu jednej sestričky z JIS-ky. keď som stále plakala, tak ma utešovala, že nech neplačem, lebo plakať sa má len nad tým, čo sa nedá vyriešiť a v tomto prípade je vždy nejaké riešenie.
Ak bude sestre lepšie, môže sa pridať do našej skupiny a pýtať sa, čo ju bude zaujímať https://www.modrykonik.sk/group/2007/detail/
Sestre a drobčekovi prajem všetko dobré a veľa, veľa zdravíčka 🙂
drzim palce chrobacikovi aj sestre...
@janickacrazy mala som kolegynku ktora mala 500g babatko..dnes je z neho riadny sinter..hlavu hore..su to maly velky bojovnici ♥
@ivushqa velmi pekny napad s tymi rozpravkami, som nevedela, ze je nieco take mozne, mliecko zatial sa nespustilo sestre, tak dufam, ze sa jej spusti, lebo je taka vystresovana, ze neviem, ci nejake vobec bude
Ja ešte pridám, že moja kamarátka, dnes už 32 ročná, sa narodila 900 gramová (neviem v koľkom týždni) a dnes je z nej krásavica, právnička, takže aj pekná aj múdra aj šikovná 😉 jedine má trochu horší zrak, ale nič extrémne.
@janickacrazy moc držím palce! Kolegyni se takto narodila dvojčátka a obě děti jsou v pořádku, dnes jsou jim skoro tři roky a pokud vím, nemají vážnější zdravotní problémy. Ať to tak dobře dopadne i u vás!
@janickacrazy Ahoj, v prvom rade drzim palce, aby sa babatku darilo. Skus sa pridat do skupiny pre mamicky s nedonosenymi babatkami, tam ti urcite poskytnu vela informacii.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/extremni-nedonosenci-deti-pod-1-kg-ako-je-to-u-vas/