ahojte baby, malý má 5 týždňov a sme na um beba sensitive, dnes sú to 3 dni, čo mi nekakal, máte podobnú skúsenosť alebo nejakú radu, čo robiť? už som s ním cvičila, bruško masírovala, a akosi stále nič... je však taký ako vždy, nič nezvyčajné sa nedeje... ja už fakt neviem...
inak deti na umelom mlieku by mali kazdy den aspon raz kakat, ak mu nepojde este skus mu dat teply fenyklovy cajik , ja som davala ho do hojdalky ked som videla ze tlaci a nic neslo, pucil sa riadne tak som ho dala do hojdalky teply cajik a hned sa vtedy skakal...lebo ten tyzden co sme prechadzali na francudzske mlieko tak som mu tym cajikom pomahala...vtedy sa vzdy vykakal........no par dni ked pil nutrilon tak som ho len rurkovala, ked sa nebude moct vykakal pouzi rurku..........mne vtedy velmi pomohla
ahoj, ja som bola pri prvom dietati dost často na rektalnej rurke :( sice doktorka z toho nebola nadsena, ale bola som za detskym chirurgom a ten povedal ze ked to pomoze tak treba dietatku ulahcit. trvalo to len par tyzdnov, svoje sme si odzili s masirovanim bruska, cvicenim a vymenou mlieka. teraz nastastie kojim, ale niekedy treba dat aj umele mliecko. dostali sme vzorky z amilk bifido tak som zatial na tom ked treba. hadam tentokrat rurku nebudeme potrebovat 🙂
@petulka1987 ale to nie je problem, ci? Nemusi kazdy den kadit.
@lauricka no dieta na umelom mliecku by malo mať stolicu kazdy den pokial viem.
@stastnablcha ale nemusi, su deti, ktore nemali problemy aj napriek tomu, asi treba hlavne sledovat dieta, ci sa javi nejak nespokojne, potom si vsimnut, aku ma stolicu a konzultovat s pediatrom. Asi to nemusi byt vzdy problem.
Ked mal drobec problemy tak som zmiesala cast drobceka/lucky a kamilkovy caj alebo fenyklovy a do toho som zarobila sunar. maleho ani brusko nebolelo.
@lauricka urcite je kazde dietatko jedinecne.. synovec mal stolicu raz za tyzden (bola potom az za ušami) ale bol kojený. pokiaľ viem, tak maličké bábo na umelom mliečku by malo mať stolicu každý deň, inak pobolieva bruško. ale to bola moja skúsenosť, nemusí to platiť paušálne. l
@stastnablcha hej, su tu o tom diskusie, takze zakladatelka sama moze precitat skusenosti inych mamiciek. Su rozne, samozrejme.
ďakujem baby, feniklový čaj mu dávam, aj bebu mu s ním robím, ale už mi kakal a teda pekne 🙂 ale tiež zvažujem zmenu mlieka, idem v pondelok do poradne... tak prekonzultujem 🙂
My ked sme mali bebu sensitiv tiez mi mala kakala zelene a len s mojou pomocou.samej jej to neslo.tak som zmenila mlieko na nutrilon z toho kakala prazenicovo zlte ale zapekalo ju tam mi jedna znama odporucila robit mlieko do vyvaru z ovsenych vlociek.najprv som jej robila silnejsi vyvar a postupne uberala.po troch dnoch uz kakala sama.rurkovat som ju nechcela,nepocula som na to nic dobre tak ked nas zapekalo sme cvicili,masirovali,na ruku som si ju polozila bruskom dole a to jej tiez pohlo creva ale som si povedal ze sa len trapime tak som hladala riesenie.
@mlil77 a vezmime si do uvahy ze francuzi su na ovela vyssej urovni nez nase slovensko......moj maly tak isto vyzera ako ked pil nutrilon a moje ako ked pije francuzske a celkovo deti na umelom mlieku nech je akekolvek viac priberaju nez na materskom....lekari maju casto aj provizie z kadecoho takze netreba vsetkemu verit co povedia..........nie su vsemohuci a najmudrejsi
@petulka1987 vsetko je o dietati. Aj napriek tomu, ze je na UM, nemusi nutne kakat kazdy den. Moze, ale nemusi. Kludne moze mat svoj vlastny rezim - 2 aj 3 dnovy. Ja mam napr. dvojicky, a jedna papala Bebu sensitive, lebo mala citlivejsie brusko a druha v pohode zvladala obycajnu Bebu, tak papala tu. A jedna kakavala kazdy den, min. raz, a druha kakavala kazdy druhy den, niekedy aj kazdy 3ti. Spokojne boli obe, neplakali, ani neboli nervozne, ze mali bruskabole... Su zivym dokazom toho, ze naozaj kazde dieta je ine. Doslova a dopismena.
Inak tej zelenej (povedala by som az vojenskej) farby kakanice sa neboj, ak papa Sensitive, je to normalne, pretoze to je v podstate HA mlieko, a ta farba je z toho, aj taky divny silny zapach. Nic zvlastne, pri Sensitive a HA mliekach je to normalne 😉
@mlil77 no neviem, ci je to hlupost, lebo co poznam osobne mamicky, co zrovna tymto krmia, tak veru su tie deti priam ako prasiatka... neskutocne tlstucke babatka... :(
A ku vtedajsej pediatricke som mala doveru, lebo vzdy nam presne pomohla, nikdy nestanovila chybne diagnozu, odhalila aj to, co dalsie dve ine lekarky tvrdili, ze je OK , ona tvrdila, ze nie a mala nakoniec pravdu a pod.. cize jej nazor ma pre mna vahu .
@petulka1987 aj nas toto mliecko z DM zapekalo, ale my sme ho pili az od roka. Do pol roka sme boki na Nutrilone HA, od pol roka obycajny Nutrilon, so stolicou sme problem nemali. Beba nas tiez zapekala. Kazde dieta ma ine mlieko ktore mu vyhovuje, skus mu zmenit znacku. My mame teraz Hami.
@katrin21 aj nam pediatricka francuzske neodporucala, vraj obsahuje najviac cukru zo vsetkych mliek na trhu, tiez v lekarni mi povedali ze nema bohvieake zlozenie
@lulula1990 presne ... 🙂 a ze preto aj detom tak chuti... 😝
@katrin21 a moj preco nevyzera ako prasiatko ? to vobec s tym nesuvisi, to su hluposti, nepropaguju to pretoze nemaju z toho provizie........lekar ti viac menej odporuci to z coho ma peniazky, zdravotnictvo je biznis, a lekarne zlata bana a to mi pvoedal clovek ktory vlastni lekaren, ze predaj liekov je hotova zlata bana a odporucia ti to co maju a z coho maju najvacsie ksefty, nebudte naivna, preco takmer vsetky francuzske deti piju france lait a nie su ako prasiatka ? (to len slovenske deti su prasiatka ? ) (samozrejme bavim sa o detoch na umelom mlieku a vezmi si uz len rozlohou o co je vacsie francuzsko ako slovenso...ak chapes co tym chcempovedat....ja napriklad poznam babo ktore je na materinskom mlieku a je ako prasiatko dvojnasobne. Je super ze mas doveru u lekarky ale kazdy sa moze mylit, kazdy aj tvoja lekarka...........nie je to pravda ze nie je bohvie ake zlozenie toho mlieka,, moj maly perfektne prosperuje z toho mliecka a vyskusali sme vsetko a len a len francuszke nam sadlo dobre a uz vela babatkam ked uz nevedeli co pomohlo nakoniec francuzske. Lekarnici vam odporucia tie lieky z ktorych provizuju to si budte iste. Oni nepredavaju lieky lebo im zalezi na zdravi cloveka ale preto ze maju z toho peniaze. Ani v obchode nepecu rozky aby sme sa nasytili ale preto ze maju z toho peniaze.
@mlil77 no ja som asi naivna ale ked mi pediater povie ze nieco nieje moc dobre tak tomu verim (aj ked francuzske mlieko som nikdy neskusila a pediatricka mi povedala ze mam skusit a uvidime co sadne). jasne ze ma nejake vzorky a ked ich da tak je to super (my sme takto prisli k amilk bifido) ale pisat ze vsetci su hajzlici co odporucaju len to z coho maju prachy mi pride dost scestne a jednostranne. hm?
@stastnablcha no cudovala by si sa keby si do toho videla....................myslis ze preco po novom lekari mali vypisovat len zlozku lieku a pacient si mal v lekarni vybrat ktory liek uprednosti ? len tak pre srandu kralikov ? nebud naivna............
@stastnablcha a vobec som nepovedala ze vsetci su hajzlici a predpisuju len to z coho maju prachy. Vo velkej miere je to tak ale samozrejme nie vsetci, ja som narazala na tu lekarku ktora vyslovne ze odmieta ze je zle a neviem co. Si vezmi ked z francuzskeho nema kseft a napriklad z nutrilonu na predpis ma tak co ti odporuci ? jasne ze nutrilon ako prve....................
@katrin21 je to cele o chutovych bunkach..........ja ti tvoj nazor neberiem, ja osobne som vdacna za francuzske lebo by sme do dnesneho dna rurkovali a dost som sa natrappila pozerat sa na svoje dieta ako tlaci, tlaci, tlaci a neide, boli ho brusko a len rurkou to slo a same huste zelene kako........keby si bola na mojom mieste tiez by si bola vdacna za francuzske
@mlil77 boze vy co tu trepete za hluposti? Dieta na UM naoza NEMUSI mat stolicu kazdy den (ano, obvykle mava, ale NEMUSI). Napriklad moji obaja mavali ob den alebo az ob dva dni.
Ake originalne, ze francuzi ako mainstreamove pouzivaju francuzske mlieko. No kto by toto uz len na svete bol povedal. Nuz a vy v zasde pisete, ze vsetci, co nepouzivaju francuzske su hajzlici a chcu zarobit. Len tak na okraj, ucinna latka sa predpisuje preto, aby poistovne nemuseli hradit drahsi liek. Co sa bude predavat ma v rukach ten, co urcuje ceny a doplatky. Naozaj transparentne jak hovado...
Mne moje vlastne mlieko tiez nevonalo ani nechutilo; takisto, ako nutrilon, beba a aj ten tvoj francuzsky zazrak. Super, ze vam pomohol, nam presne tak isto pomohol nutrilon comfort. A to mi teda smrdelo este viac, jak obycajny.
ja mam presne tu istu skusenost........tiez to zacalo okolo 5 tyzdna, bola som hotova z toho ze mi nekakal a po troch dnoch ked som pouzila rektalnu rurku tak brutalne mnozstvo z neho vyslo a zelene, pil nutrilon potom sme presli na bebu aleziadne zlepsenie, musela som ho kazdy druhy den rurkovat, ked uz mam hrozne smradlave prdiky vedela osm ze uz ma chudatko kopec hovienok.......asi mesiac to trvalo, som sa vytrapila takze viem akosa citis. kolegyna mi vzdy spominala ze mam prejst na francuzske mlieko ale nepocuvala som ju a nakoniec ked uz som nevedela rady a este stale mal len zelenu hustu stolicu, kupila som francuzske a do tyzdna mi zacal sam kakat a krasna prazenicova stolica odvtedy ziaden problem....skus aj ty.