Dieťa má zvýšenú teplotu po očkovaní. Môže ísť von?

zaticka
21. mar 2012

Chcem sa opytat ci sa moze ist von s dietatkom,ked ma zvysenu teplotu po ockovai.Dakujem

montinka
21. mar 2012

ked ma iba zvysenu tak asi ano. my sme mali vzdy vyse 38,5 a tak som s nim radsej bola doma.

kataatak
22. mar 2012

Ja osobne by som nesla. Ak ma zvysenu teplotu, mozno je aj nachylnejsie nieco chytit. Navyse, tazko odhadnut, co z tej zvysenej teploty bude vecer. Viem, ze u mojej dcerky sa teplota zvysuje k veceru. Aby ste nakoniec neskoncili na Nurofene... Ved jeden den doma vydrzis 🙂

sladkasue
22. mar 2012

osobne sme znasali ockovania velmi dobre, ale pri zvysenej teplote(myslis asi do 37°C) asi mozes - i ked, ja by som uprednostnila kludne domace prostredie

lenka0283
22. mar 2012

ja by som zobrala nachvilku...my sme to mali tiez a boli sme vonku ked isla spinkat takze vonku si pekne pospinkala 🙂

annaf85
23. mar 2012

Podla toho, co myslis zvysenou teplotou. Ja radsej ostavam s dietatom doma. Raz sa mi stalo, ze mala bola nachladena, mala len trosku vyssiu teplotu, sli sme von, lebo bolo pekne. No a ked sme sa vratili domov, uz mala teplotu vyssiu. Vecer uz som musela dat nurofen, lebo mala 38.7. A druhy den sme sli k lekarovi...

hoogy
23. mar 2012

@zaticka ja by som nesla. po prve organizmus moze byt teplotou oslabeny a cerstvy vzduch ho oslaby este viac. jeden den sa da aj doma vydrzat 😉 a po ockovani odporucaju skor odychovat detom. aspon tak nam vzdy povedala dr ze aby si maly odychol.

lucadra
23. mar 2012

Do 38,5 by sme určite išli von, dokonca raz ked sme dva týždne ležali v nemocke a nevedeli malej nijak stiahnuť teplotu, z dôvodu vážnej choroby, tak nás vyhnali z oddelenia na pol hodku, poprechádzali sme sa trošku pred nemockou a teplota zázrakom klesla. U nás ked po dvoch dnoch nechce teplota klesať, tak ideme trošku pred panelák(osamote, ked nie su decka vonku) a hned sa malá cíti lepšie.
Dokonca raz ked som volala sestričke, že malá má horučky, že chcem dojsť na vyšetrenie s nou tak som jej hovorila že nemám teraz auto, či neuškodí ked pojdeme kočíkom, či nemám vziať taxik a ona že čo som sa.... že pekne kočíkom si máme dojsť a že ju mám lahšie obliecť.... dieťa potrebuje vzduch, zmenu prostredia....

mamazuzana
23. mar 2012

pokial to nie je viroza a ma len zvysenu teplotu tak by sla kludne tiez vonku. Ja to uz tiez niekedy nevydrzim a aj ked ma maly teplotu, teda dam mu Nurofen a klesne mu uz aspon na 37,5 tak ideme napriklad vysypat smeti a tak sa trosku prejdeme. Jemu to aj tak trva hodinu, kym si poobzera vsetky kvietky, stromy, auta okolo a rozptyli sa.

emalujza
23. mar 2012

@mamazuzana ...hahaha ja to robim tiez takto, chodime vysypat smeti. Najhorsie je, ked tym detom klesne teplota a teda po Nurofene nam zatial klesla vzdy a deti sa citia uz zdravo ale nemozu von a to je peklo byt doma!

petkave
23. mar 2012

@zaticka von možno, ale určite nie na slnko!!!

emalujza
26. mar 2012

ano, ale inak dobre tu pisu, ze nie na slnko. To by asi nebolo dobre.Aj ked po Nurofene po teplote ani znamky.

malawienka
27. mar 2012

Tak my prave aktualne prezivatie tiez ockovanie s 5mes. dcerkou a od lekarky mam instrukcie - sledovat teplotu 2 dni a casto aj v noci, nad 38,5 nurofen cipky, v ten den a zajtra nechodit von, klud. Takze ja s nou von po ockovani nechodim ani ked je uplne v poriadku.

bellada
27. mar 2012

My sme boli dnes preockovat a hned od lekara sme boli na prechadzke vonku, mala znasa v pohode, minule mala zvysenu teplotu len v noci, takze asi aj teraz to tak bude, ale ak by mala viac ako 37,5 zajtra, tak vonku nepojdeme a dam Nurofen...

veruneckaz
2. apr 2012

Ahojte, tak my sme zatial s dievcatkami vsetko krasne zvladli, nurofen sme nepotrebovali 🙂 . Ale mali trosku zvysenu teplotu, a tak sme von neisli - to pocasie teraz, no hroza. Jeden den 20 stupnov, druhy 5, mam strach, ze to neodhadnem s oblecenim.