Dcera ma cerstve dva roky a uz tyzden virozu aj s teplotami. Davan nurofen v kombi s paracetamolom, lebo hned po 4-5hod teplota stupa do vysin. Trapi ma ale neustale zapchaty nos. Pouzivam pipety s morskou solou, vysavam hlieny (to na vysavac) - ale tam nevyjde skoro nic. Davam aj otrivin pre deti 0.05 ale nema sa viac ako tyzden a tiez absolutne nezabera. Proste sa mi nevie nadychnut hlavne v noci nosom. Bemoze spat, budi sa na to. A bojim sa zapalu usiek... Co mozem este skusit na ten zapchaty nos?
Odsavat je asi zbytocne, ked nic nejde, bude to skor opuch sliznice. Skus Fenistil kvapky, ak mas, dava sa 1ml/1kg hmotnosti
@mimi3008 fenistil sa kvapka, mililitre jej nepomozu, davaju sa 2 kvapky na 1 kg vahy, rozdelene do 3 davok.
teda napr. 8 kvapiek 3x denne u 2r dietata vaziaceho 12 kg
ak po týždni nezabera lekarka mi predpisuje pamycon určite ist na crp
Nasivin zelený je najlepsi…
+Inhalovať vincentku…
U lekárky ste boli, týždeň teploty nemusí byť iba výroba, aj keď v poslednej dobe čítam teda často o takýchto dlhých chorobách. Ak.ma zapchaty nos, treba aerius/fenistil... večer. Ak jej z nosa jich nejdem treba pozrieť aj Hrdlo poriadne.
Snad po tyzdni ste boli davno u doktorky, pamycon a dieta je za 4 dni fit, inac moze to mat uz davno v uskach po dlhej dobe zatekania
@zuzuliennka1 hej, chcela som napisat kvapiek, ale asi mi v noci uz nefungoval mozog. Nam nasa detska dr. a aj v lekarni stale kazu 1kv. na 1kg
Pri viróze by tak nestupala stále teplota dúfam, že ste boli u doktorky.
Na nos sa dáva Trifed na odpuchnutie sliznice, alebo niečo proti alergii.Nepouzivaj vysávač, keď neodsajes hlieny a má len opuch
Uz je tepli, ja by som pootvorila okno a dala fenistil. A zapla zvlhcovac
A boli ste u dr? Pri takom sopli vam kvapky nepomozu. A ak ma uz tyzden teploty, isla by som urcite k dr nech jej spraci crp test.