Dieťa má po sekcii vodu v pľúckach, máte stým skúsenosť?

nikamichal
6. okt 2019

Ahojte. Pred dvomi dnami mi robili sekciu v 36+0t. Malinky ma po sekcii tekutinu v pluckach a pomáhajú mu trosku s kyslíkom. Neni intubovany len mu dofukuju hadicky kyslík. Mate s tym niektora skúsenosť prosím?

nini1010
6. okt 2019

Je mi velmi luto aky strach prezivas,ale aky zmysel ma zalozit nanto 2x tu istu temu??Drzim palce malinkemu aby bol rychlo v poriadku.

nikamichal
autor
6. okt 2019

@nini1010 ahoj. Lebo mi tu blbne net a myslela som ze tu prvú mi neuverejnilo.

oli18
6. okt 2019

@nikamichal môj vnúčik mal tiež, podrobnosti neviem, ale domov z pôrodnice prišli normálne a bol v poriadku. Je to zrejme bežný jav pri sekcií a lekári vedia, ako postupovať , nemusíš sa báť. Dnes ma 6 mesiacov a 13 kg. Držím palce, hlavu hore ❤

ebi88
6. okt 2019

Nas bol rodeny prirodzene a tiez to mal, vzduchom mu susili plucka, myslim dva dni a ok. Nic mimoriadne vazne to teda nebolo, staba sa to, akurat mal v papieroch napisane zapal pluc, atb. Nakoniec ani nebral, zabralo mu na zapal materske mlieko.

derdia
6. okt 2019

Neboj sa ,to je normalne..pretoze dieta pri prirodzenom porode prechadza uzkymi porodnymi cestami a tie mu stlacia plucka a vytlacia z nich vodu...a ked sa narodi tak sa pluca rozopnu a spravi prvy velky nadych...pri cisarskom sa nemaju ako plucka stlacit...ta voda sa vstrebe a vsetko bude ok.neboj😊

yanni
6. okt 2019

@oli18 Bezny jav to nie je. Ale stava sa.