Dieťa má opuchnutý prst

25. okt 2022

Dobrý večer prosím Vás všimla som si ze dcérka má opuchnuté červený prst teraz som ju bola skontrolovať a už aj na ostatných ma takéto fľaky.
Stretli ste sa s niečím takymto ? Ma 1,5r.
Nikde si ruku neprivrela ani nič podobné. Keď ju skúsim za to chytiť nedáva najavo ze by ju to bolelo.

ildiko36
26. okt 2022

Ja by som na tvojom mieste okamzite zobrala dieťa na vyšetrenie, môže to byť reumatoidna artritida, moze mať niečo s pečenom s oblickou atď..alergiu by som vylúčila pokial to ma len na ruke
Zbadala si opuch aj niekde inkde? Alebo ine priznaky? problemy s chodzou, či chodi sama alebo radsej sedí v kočiku? Nepada z nohy?napis mi ip

autor
26. okt 2022

@ildiko36 práveže chystám sa s ňou akurát, no iné priznaky som si nevšimla okrem tohoto opuchu, správa sa normálne, chodí, uteka jaší sa ani fľaky som nezbadala nikde inde

alexnina777
14. nov 2022

Zdravím, možem sa opýtať, či ste zistili z čoho dcérke opuchli tie prsty? moja má podobne opuchnuté dva prsty, len je staršia a rozmýšlam či ist hned k lekárke s tým, ďakujem

autor
14. nov 2022

@alexnina777 dobrý deň, boli sme u lekara a nič vážne to nebolo iba zapálené predpísal nám na to mastičku a už na druhý deň l tam nič nemala ( myslím si že to mohla mať aj že si do prsta mohla kúsať ale naozaj neviem ) odvtedy sa jej to nevrátilo, všetko zatiaľ je v poriadku 🙂

alexnina777
15. nov 2022

ďakujem za odpoveď, a ten zápal bol vonkajší alebo vnútorný? a názov mastičky bol aký prosím?