Dieťa má jednu dlhšiu a druhú kratšiu nohu

sabinka264
16. okt 2016

Ahojte moje dieťa má jednu dlhšiu a druhú kratšiu nohu. Ortopéd mu dal ortopedické nohavičky č.1 ale strašne v tom plače. Tak skúšam mu dávať froté uterák. Lenže bojím sa aby sa nezaparil.... Prosím poraďte mi čo mám robiť? A myslíte že mu tak ostanú nožičky?

loolipop
16. okt 2016

Ake stare dieta? Co ortoped povedal, co to presne ma?

sabinka264
autor
16. okt 2016

@loolipop Bude mať 2 mesiace a má vyklbené nohy. Ortopéd mi povedal že nemám ho dávať do perinky.

emilia25
16. okt 2016

Kedy si sa muselo davat ortopeducke nohavicky a dve plienky aby malo nozky uplne na siroko.a to az do 4 mesiaca.dnes povedia v porodnici ze sa uz nemusia davat a potom to tak dopada.moj ortoped povedal.viete no v porodnici nozicky opravovat nebudu ale mi ked sa nieco tym zanedba ci pokazi.takze tak.myslim si ze je velmi malinky ze sice tie nohavicky bude nosit dlhsie ako 4 mesiace ale podstatne je mu to pomoze.a teda moje ked mali na siroko nikdy z toho neplakali ale nosili to tak od porodnice takze boli zvykli.drzim vam palce.

loolipop
16. okt 2016

Akoze vyklbene? Bol zle ulozeny v maternici? No perinka ozaj nie je vhodna ked ma nieco s nozickami ci klbikami, ale tieto veci sa popravia 🙂, len treba disciplinu a robit to, co odporucil doktor, inak sa to zhorsi a bude musiet nosit remence ci ortezy.. a potom pride ozajstné zufalstvo. Moje deti mali tiez predpísané ortopedicke nohavicky, nechceli ich, niekedy som na prestriedanie davala aj 3 pampersky 😉

janinah
16. okt 2016

dávaš ich správne? určite neprestávaj,uterák si neviem predstaviť,tie nohavičky sú tak robené,aby držali nožky v správnej polohe,ale musia byť napevno,nech ti to trebárs ukáže sestrička v amb.

veronika295
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
16. okt 2016

Ortopedické nohavičky sa za 35 rokov nezmenili. Sami o sebe nič nestoja. Je to obyčajná látka na jednej strane, na druhej igelit kvôli premočeniu. Dieťa v nich bez námahy pritiahne nôžky k sebe, ako keby ich ani nemalo. Podľa mňa by mali byť vyplnené nejakým pevným materiálom, ktorý by sa ťažšie ohýbal. Preto ak dáš dieťaťu na ne froté ručník nič tým nepokazíš, prave naopak, znemožní tým dieťaťu vyrovnávať nožičky. Namiesto uteráka môžeš dať bavlnenú plienku, keď bude väčší aj dve.

janinah
16. okt 2016

@oli18 ak ich správne naložíš,tak nepritiahne

oli18
16. okt 2016

@janinah tak napíš, ako správne 🙂

janinah
16. okt 2016

@oli18 ukázať by som vedela,dať dve plienky,na to nohavičky,roztiahnuť nožičky,naložiť a upevniť,zatiahnuť opasok...

oli18
16. okt 2016

@janinah Veď to som napísala, že spevniť ich, lebo sú mäkké. Či frote uterákom, dvomi bavlenými , alebo pampers plienkam /čo navrhuješ ty/.

janinah
16. okt 2016

@oli18 no,ja si ortop. nohavičky viem predstaviť len s dvoma plienkami,nie samotné,myslela som,že to je autorke jasné,že tak sa to dáva

zuzik307
17. okt 2016

@sabinka264 napis presny postup, ako ho balis...inac velkost 1 je tak pre novorodenca, 2-5 kg, nepotrebujete nahodou 2-ku? kazdopadne balit nasiroko treba, ak to ortoped kazal, kedy mate kontrolu?