Dobry den dieta mi od vcera horuckuje .. max 39,2 zrazim horucku liekmi vydrzi cca 4 hodiny alr vydrzal aj 6. Chcem sa spytat je lepsir uz zajtra nastivit doktora?
Aké veľké dieťa? Ak to nie je bábätko, išla by som najskôr po 3 dňoch, ak by sa stav nelepšil
Presne tak. Málo info. Vek? A čo ho bolí? Hrdlo, uši, brucho? Veď tu nikto nemá vešteckú guľu.
Iba teplotuje. Ma rok. Od vcera cca od 3 rana sa uz zobudil s tym ze mal horucku.
My máme presne to iste. Syn má rok, od dnes horúčka. Nič iné, po štyroch /piatich hodinách od lieku opäť stúpa horúčka. Ja idem k dr zajtra, predsa je ešte malý, tak nech ho radšej pozrie.
3 dni. Ja som čakala 5 (medzitým návšteva pohotovosti, no tam nič neriešili) a bol to rozsiahly zapal pľúc.
Ja by som sa podľa noci rozhodla, rok je ešte dosť malé. A určite aj podľa jeho stavu - či je čulé, či dosť pije. Ak pôjdeš nezabudni moč 🙂
rok je este malicke babo takze ja by som urcite sla zajtra k lekarke...
Už dnes by som bola u dr. Zajtra choď určite.
ako keby si o nas pisala, rocna dcerka vcera rano sa zobudila s horuckou, sirup jej ju vzdy zrazi a za 4-5 hodin zas ma, okolo tych 38,5-39,1. ja idem s nou zajtra k doktorke..predsa su to este male deticky
Ak má len teplotu, ešte nemá horúčku ani 24 hodín. Šla by som až v stredu
Aj ja by som sla az po.tych 3 dnoch. Teda ak je horucka zrazitelna, dieta nie je uplne apaticke, daju sa donho dostat tekutiny, nema obtiaze s dychanim a podobne. Lebo inac lekarka aj tak nic neurobi, len ti poradi to, co uz robis. A dieta namiesto pohodlia doma bude cakat v cakarni s dalsimi.chorymi detmi.
V takom malom veku kludne na druhy den pri takych teplotach. Tam netreba riskovat a cakat.
Davala som mu nurofen o pol 7 .. teraz som mu musela dat paralen teplota 39.1 zase.. mal aj studene ruky a nohy.. je vesely aj sa hral cez den bol aj uplakany uz ked bola vyssia teplota bolo vidno zmenu na nom.. papal normalne .. a pije mi dost tekutin.. ja som dnes aj volala zastupujucej doktorke aj pisala email. Q bohuzial ziadna odpoved. Tiez nemam chut sediet v cakarni medzi chorymi detmi .. 🤷♀️ ale zajtra uz pojdem nech mu zobere CRP pripadne vysetrenie mocu..
Ak ma len horucku, tak az po 3 dnoch. Lebo co ti povie dr po 1 dni? Ze mas zrazat, zrazat a zrazat, davat pit a vitaminy... ani diagnozu ti este nepovue, lebo choroba sa este nevyvinula
Ja by som nesla,pockala by som tri dni a ak teplota neustupi, isla by som na 4ty den. Moj bol prvykrat chory tiez ked mal akurat rok, teplota trvala dva dni, potom prisli sople. Odvtedy mam tiez skusenost, ze vysoka teplota trva tri dni. Takto malym detom teplota vyskoci rychlo ale 39 pre nich nie je to, co pre dospeleho.
Bezte dneska, mas jeste velmi male dite a 39,2 je dost. Ja jsem minule taky chtela cekat 3 dny, nakonec jsem sla na druhy den a crp 120. A krom horecky zadne jine priznaky.
@bluemoon24 presne takuto skusenost mam aj ja... mala mala 13 mesicov, teploty 38,5...nic ine len teploty, tak sme cakali povestne 3 dni a crp vyse 90..... rovno do nemocnice a vysledky take ze nas strasili ze budeme radi ked sa na 7 den dostaneme domov.... takze ja ked odvtedy niekde vidim, citam ze cakat cakat cakat tak ma normalne v bruchu rozboli
Vy ste sa zbláznili? Pri ročnom dieťati a ťažko zrazitelnych teplotách čakať 3 dní? Už 2 deň mala byť u Dr. Crp rastie po 4-6 hodinách od horucky max dosahuje za 24-48 hodín. My sme teraz skočili na 4 deň v nemocnici a to naša ma 6 rokov. V prvý deň crp 1, horucky max do 39.5 doobeda na tretí den ráno a v noci už mala len 37.5. Len poobede jej vyskočili cca od 12-23 sa nás držali. Na 4 deň rtg čisté, crp 130 dg bronchitída a smer hospitalizacia o 11:00. Tam na ORL zapal stredného ucha (na uško sa sťažovala len 2 krát za celé 3 dní aj to ze ho len citi a za chvilinku ze už neboli). Pekne pila, jedla zeleninu, ovocie, vývar dokonca mala veľkú chuť na sladké. Chodila po vlastných- obehali sme pediatra, rtg, orl, príjem v nemocnici všetko po vlastných. O 18:00 večer v nemocnici zmena dg zapal pluc a na 5 deň pod silnými atb do žily dg obojstranny zapal pluc. Áno čakajte 3 dni 🙈. Za mňa keď počujem nechať dieťa pri 39 horuckach 3 dní doma ma ide rozhodit. Nie na 2 deň už má byť u pediatra aj keby to mala byť banalita. Dospelý ma problém s 39 horuckami. Nieto ešte v 39 horuckach nechať dieťa sa trápiť 3 dni.
Dychanie ciste,hrdlo v poriadku,moc negativny, CRP 8, a na vysledky z vyteru kedze ho dnes prehnalo cakame.
Držím silno prsty nech vás to skoro prejde ..
Skúsim využiť tému a spýtať sa. Nás lekárka skôr ako po 3 dňoch ani zobrať nechcela. Ďalší krát som jej volala, že má 4 dni teploty a odpoveď (cez telefón), že vydržte, zajtra už bude určite klesať . To isté so sopľami, že ak sú priesvitné, tak len potláčať príznaky a volať až keď sú zelené. Keď som volala, že sú zelené, tak že to nemusia byť len bacile, ale aj vírusy vedia spôsobiť zelené sople a zasa len smrkať a slanou vodou vystriekať. Aj vás lekárky tak odbíjajú, len že by nemali ďalšieho pacienta v čakárni? Mám pocit, že stále len viac-či menej potláčame chorobu, ale akoby sa poriadne nepreliečil a sa mu to vracia. Lekárka je spádová, bojím sa, že by ma inde nevzali pri tejto situácii s ambulanciami. Viem, že majú toho vyše hlavy.
@lilly46 nechcem tvoju Dr súdiť ale za mňa kým dieťa nevidí nemôže riadne diagnostikovať. Naša mrnava mala teraz priesvitné sopliky a mala masívny nalez strepkokoka pneumoniae, tiež keď mala už neviem kolky krát nalez moraxelly sopliky mala tiež priesvitné a ja tiez (stredne masívne premnozenie). Čiže za mňa farba soplikov a hlienov je orientačná a nie jednoznačná. Ja by som od takej pediatricky skutočne brala kartu. Dovolím si tvrdiť ze nás pediater absolútne nič nepodcenil a skončili sme ako sme skončili na 4 deň choroby. Neviem si ani predstaviť a je mi skutočne až fyzicky zle keď by som ju nechala skrz rad ešte doma. V nemocnici mi povedali ze je ešte OK lebo nemusí byť na kyslíku.....a také deti tam boli...je to ale divná doba keď niektorí tvrdia ze 40 horucky mat 2 dní keď je človek starší je v pohode. Tie choroby ktoré teraz sú sú veľmi agresívne je toho všade veľa 😒
@lilly46 ja som s nasim pediatrom spokojna, este ani raz nas neodbil ze sme prisli skoro/neskoro/zbytocne vzdy deti vysetril....
a k tomu ze po 4 dnoch teplota zacne urcite klesat - ja som bola posledne so synom (1.5r) u lekara ked.mi teplotoval len jeden den 38,2 mal max. a mal plny nos (ziadne kaslanie, poriadne nic sa nedalo odsat len bolo pocut ze nejaky zadny soplik je, a obcas vytielkol ciry soplik - nie vela) cize by nas vas pediater poslal asi kade lahsie, ale maly mal crp 41 a z vyterov pneumokoka.... takze nechapem ako niekto takto moze diagnostikovat cez telefon...
Autorka a nejdu malému zuby? Lebo môj malý ma presne to co píšeš ty, taktiež crp ok, dýchanie čisté, sopeľ nemá, ale dnes ho preháňa. Doktorka vravela ze kľudne môže ísť aj o zúbky.
@lilly46 co chodíme k imunologicke, ta mi vravela, že mám návštevu doktora odialovat co najviac, že v tej čakárni nachyta plno ďalších bacilov. Ale ja neviem, ja som tiež toho názoru ze pokiaľ to dieťa nevidí, ako môže určiť diagnózu? Nie som doktor, ale napríklad neterin syn mal dlho horúčky, doktorka stále odbijala, že to bude piata choroba, potom siesta, potom zuby, a nakoniec mal ten chudák zapálené uška a to my zistili až na pohotovosti.
Netusim ci zuby alebo nie cca 3m ziaden zub, dasna navrete 🤷♀️ vcera ho prehnalo viqc krat dnes uz nie pcha si celu ruky do ust slinta strasne place a jeduje sa pri tom. Zacal si trosku chytat aj usi 🤷♀️ Teplota nam klesla na 37.8 .. lieky som nepodavala od vcera.. uvidime co bude ked sa zobudi .. vysledky z vyteru budu zajtra som zvedava
@lilly46 tiez konzultujem cez telefon a tiez mi parkrat povedala, ze je skoro chodit, ak syn zacal kaslat dnes pred chvilou. Vzdy poradi, co podavat a objedna ma na 2. Den.
Ja som si uz na to zvykla. Ja k nem nechodim s kazdou prkotinou, lebo furt v tv hovoria, ako su lekari zatazovani nezavaznymi stavmi, s ktorymi si vedia rodicia poradit aj doma.
Uz si natolko poznam deti, ze viem, s cim si poradim doma sama a s cim uz ist k dr.
Teraz som bola s obomi, lebo starsi maval rano hrozny kasel. Presne mi potvrdila moje tipy - mladsi len prechladnuty, starsi laryngitida.
Vzdy mi pomohla osvedcena klasika kalciovy sirup, stoptusin, morska voda, olynth a fenistil.
Ale tvoja odbija na mma o cosi viac. Mohla by byt staristlivejsia 😄
Neviem ako staré máš dieťa, ale všeobecne od lekárov sú pokyny- ak teplota neklesá 3 dni za sebou.
Ak to budú zajtra tri dni, už by som išla.