Ahojte mam ročneho syna, velmi sa trapi so soplami a kaslom..to odsavanie je taka katastrofa, museli by ste to vidiet a uverili by ste mi, este hodinu po sa nevie ukludnit, je to velmi vycerpavajuce aj pre neho aj pre mna, som s nim sama...lieky vyzvracia,doktorka mu vo stbrtok robila crp a bolo v poriadku, ale takto sa uz trapime 11 dni...som naozaj proti zbytocnemu podavaniu atb, ale naozaj sme obaja uz v koncoch
@klarissa25 oslabena imunita ? Pred mesiacom cca mal anginu...teraz ma cervene hrdlo znova strasne hlieny aj kasel...
@klarissa25 vytery nerobila
Treba urobiť výtery z nosa, z hrdla ... dcéra mala CRP 5 a z výterov jej vyšiel streptokok, musela brať ATB.
@dzulli1980 dakujem...pripadam si ako debil, uz 3x sme pri nej boli za tych 11 dni...najprv horucky...tie presli...o 4 dni tie sople a kasel...a len sa to zhorsuje
Tiez ma prekvapuje,ze este nerobila vyter..antibiotika navrhla dr.,alebo nad nimi rozmyslas len ty? Kedy cca zacala choroba? Pri tychto drobcoch su tie sople strasne niekedy..moja uz ma 3 roky,ale tiez pred tyzdnom zacala nadcha,a len odsavam,a riedim,a odsavam,na noc sa dusi jak jej to zateka 🤷♀️
@tani777 to zo zufalstva som navrhla ja...zatial len sama pred sebou...z vycerpania...a aj ja som uz chora...samozrejme, ak by som vedela na 100% ze antibiotika mu netreba, tak jasne, ze vydrzime...mne sa to len nezda uz...keby po tyzdni bolo uz aspon nejake zlepsienie ale konci pomaly druhy tyzden a nic sa nezlepsuje...dnes by som povedala, ze horsie ako vcera
ako pisu baby, treba najst pricinu. je fakt, ez 11 dni nie ej ni nezvycajne pri infekciach, teraz je imunita v takom stave u ludi, ze choroba ma kludne aj 2t priebeh.
tym, ze u maleho dietata sopliky zatekaju, nevie ich vyfukat, ochorenie trva dlhsie.
samozrejme moze sa jednat o infekciu, kedy ATB treba, na to by bol fajjn ten vyter. no ak sa o taku infekciu nejedna, tak su ATB zbytocne. nie su riesenim, lebo ak nema bakterialnu infkeciu, zytocne zatazia organizmus a hlavne mu absolutne nepomozu, TB nicia len bakterialnu infekciu. na inu infekciu nie su ucinne.
a co mu na tie sople davas? ake lieky?
ano
@amonet kazala mi stoptussin a este sinupret..no vsetko vygrcia
@majamat no mna tie vytery samu nenapadli veru sa priznam...ale tak je smutne ze doktorka ich nespravila sama od seba :( to crp som tiez ja prosila
tak ono vzdy sa vytery nerobia, netestuje sa kazdy chory, zvycajne az pri pretrvavani tazkosti. 1-2t infekcia je teraz pomerne bezna.
moja dcera mala ako dieta casto sopliky od 6m, resp aj neskor. mala asi 8m ked mala sopliky a zapalili sa jej ocka. bolis me na ocnom, ze upchate kanaliky, vtedy boli sopliky 3t.
potom mala neskor sopliky a zaoalene ocka 5t. to uz sme nai na ocnom neboli. a tusim este 1x mala sopliky a zapalene ocka asi 2t, to bolo medzi 6-12m.
Tak 11 dni je este v pohode,aj ked to vyzera nekonecne..treba riedit tie hlieny nech idu von...ak netoleruje sinupret,skus nieco ine..solmucol je ucinny a chutovo celkom prijemny,mozno by to mohol zvladnut..sinupret je chutovo hnusny a ani zamaskovat sa neda,takze sa mu necudujem..no a dostatok tekutin,nech sa hlieny maju ako nariedit,odsavat odsavat odsavat...zvlhcovat vzduch,vetrat,chodit na prechadzky,nech ma dostatok cerstveho vzduchu..na noc fenistil,nech to troska utlmi kasel,ak zatekaju hlieny..a vydrzat..na vytery je mozno este skoro,a ak crp bolo negativne..ono,ak nechce sinupret,pochybujem,ze sa ti podari dat mu antibiotika 🤷♀️ tie su este nechutnejsie
Treba hlavne milion x denne davat morsku do nosteka (nesetri) a odsavat vysavacom. Nech place aspon mu to dobre pojde von 😈
To som mojim vravela ked plakali🤪poplaaac aspon lepsie vyjdu sop.iska😂😂😂
Po odsati nieco na odpuch.
Mat vlhko v izbe kde spi, mentol na hrud popriade na vankus , samozrejme vhodne k veku .
Nezda sa mi to antibiotika ale zas ja nie som lekar
no ak to vygrcia treba ho obabrat😅 daj mu to do dzusiku. bude stastny ze dostal dzus a ani nezbada ze to pije
pozor sinupret max 5 dni a vzdy max do 17.00. stoptusin by som ani nedavala, skor kalobu ta je aj v sirupe a ten je chutny. ale toez iba do 17. a morska sol je uz aj s mineralmi na lahsie cistenie a odpuchanie a skusila by som aj inhalovanie vincentky. nemusi hned s maskou, staci ze vude paru dychat
Stoptussin je hrôza, ja som mojej dávala a kašel neprestával, crp v poriadku, priedušky v poriadku, dýchanie čisté, hrdlo čisté, sople mala...na krčnom všetko ok, aj hrdlo aj nos aj ušká...pediatrička vravela nedávať nič okrem nasivinu a to nie dlhšie ako 7 dní, vymenila som to potom za morskú vodu a na noc som dávala fenistil kvapky...nič od kašlu a kašel sa behom 3-4 stratil.. predtým kašlala 2 týždne a vraj stoptussinom som jej ten kašel zhoršovala, pretože to je na vykašľavanie...ale my ideme aj na imuno, lebo môže mať alergiu nejakú, keďže často soplí a kašle ale nemá ani zápal ani nič...
Teraz majú všetci okolo mňa streptokoka choď v pondelok na vytery.Cudujem sa, že ich nerobila, keď mal anginu
A ako sa vola ta doktorka? Stačí keď povieš začiatočné písmeno.
skus mu hlieny vyplachovat striekackou je to pre deti menej iritujuce nez odsavanie
Mne nepríde nič nezvyčajné že má dieťa 11 dní sopeľ a kašeľ. Moje dieťa malo teraz kašeľ 2 týždne a ani mi nenapadlo ísť doktorke. Nasadila som sirup a bolo. Nádchu má hádam už mesiac čo jej raz idú zuby tak má z toho, potom deň pohoda, potom sa nakazí a takto dokola. Dávať kvôli soplu a kašlu antibiotika je hovadina. Čo budeš robiť keď bude reálne chorý? Na vírusy sa antibiotika nepoužívajú lebo je to zbytočné. Musí to len prejsť. A prestaň toľko odsávať lebo to tiež nie je ideálne. Čím viac budeš odsávať tým sa bude hlien viac tvoriť.
Tiez mi to nepride este dlhe trvanie choroby, u mojho maleho su 2tyzdnove sople standard. A to kolkokrat na ten 10-11 den este vyzera, ze to nikdy neskonci a ze sa to nelepsi a potom to zacne ist k lepsiemu. Ja chodim k dr. az do 2-3 tyzdnoch. Skor sa vacsinou ani vyter nerobi, ak nie je nejake dovodne podozrenie na bakteriu.
Mne by to už tiež neprišlo normálne a žiadala by som ster z nosa aj hrdla. Jedenásť dní je na obyčajný sopel a z neho kašeľ už naozaj veľa, keď píšeš že sa to nezlepšuje tak je veľmi pravdepodobné že to neni iba bežné nachladnutie.
My sme dostali antibiotiká keď sme mali podobný priebeh choroby ako máte vy.
@kkovacovak dovolím si oponovať,ako som čítala príspevok od @janinah -sople treba vždy odsavat,to není ako materské mlieko - že není dopyt tak ani ponuka nie je 🤦odsavat,odsavat a ešte raz odsavat,môže dôjsť napríklad k zápalu stredného ucha a to vôbec nie je príjemné
@kkovacovak ale zacalo nam to 39 horuckami...potom dva dni utlm a potom strasny kasel a sopliska....pisala som to vyssie...realne chory uz bol a naozaj smento zvladali lepsie ale to dostal atb vtedy
@amonet
Ani obabrovaky nefunguju...skoncilo to uz tak ze mi uplne prestal prijimat tekutiny lebo si mysli ze ho zase s niecim idem obabrat...uz tyzden nic nejedol iba MM
@hendikep skusim dakujem....aj ostatnym za rady
@dzescebuly práve u detí vznikajú zápaly v uchu veľmi často tým, že od nosa do ucha to má infekcia blízko oproti dospelým...
@mell27 ja ked som sa vratila z lekarne a precitala ze to je na dusivy kasel, uz to mi bolo divne..maly ho ma taky vlhky hlienovity produktivny az cely chrci
Treba nájsť príčinu tých soplov. ... vytery a pod.