Dieťa ide na RTG pľúc

3. dec 2024

Zajtra ideme na rtg pluc, ako prebieha u dietata ???? Ma 4 roky musí?? Vie niekto poradit co očakávať? Dakujem

frflos_nespokojny
3. dec 2024

nemusis sa obavat nejdu ho rezat. ani sa nenazdas a je po tom

earlgrey
3. dec 2024

Dajú ľahnúť na stôl, urobia fotky a hotovo...

letfenixa
4. dec 2024

@autorka či musí? Ty musíš vedieť, či musí! Na čie odporúčanie, z akého dôvodu.

koniarova
4. dec 2024

Preboha. Čo z toho robíš taký vedu? Veď to nebolí,ani nie je nejako náročné.

joesvk
4. dec 2024

Jediné, čo môžeš urobiť je skúsiť s ním nacvičiť, čo to znamená, aby na sekundu- dve nedýchalo.

diewcatqoo
4. dec 2024

Musi sa vyzliect do pol pasa a musi zostat stat/lezat na mieste asi 5 sekund, kym ho neodfotia. Ziadna veda.

lorin29
4. dec 2024

Ja som s malou išla dnu a pridrziavala som ju (samozrejme tak aby netienilo)... Len sa ma spýtali ci niesom tehotná... Išla som na vlastnú zodpovednosť keďže s rontgenistkami nemám dobré skúsenosti... Z 90%boli nepríjemné
Robili jej RTG v stoji a nemusela zadržiavať dych (mala ma. 3 roky)

kleopatra114
4. dec 2024

Normálne sa postaví , zosnimaju ho a oblečie sa naspäť. Minútová záležitosť .

anavixy
4. dec 2024

No tak rtg je jedno z mala vysetreni, z ktoreho by som fakt nemala stres ako to zvladne.

mamamasama
4. dec 2024

Ak ma odporucanie, tak neviem nad cim premyslas. Moj maly ma paniku z lekarov, ale prekvapivo rontgen zvladol lavou zadnou. Len mu predtym poriadne a dopodrobna vysvetli, co sa ide diat. Bez stresu a s kludom.

basulaak
4. dec 2024

S cerstvo 3 rocnym sme boli 3x na rtg pluc na kramaroch. Nelahne si, postavi sa k stroju bez hore bez a dvihne ruky alebo mu ich rodic bude drzat dvihnute ak sa dieta boji. Nebude sa hybat a na sekundu sa zavrie personal do miestnosti a urobi snimok. Povies mu ze sa ide odfotit…hotovka.