Dieťa dobralo antibiotiká. Môže sa znova nakaziť?

13. dec 2024

Moje 3r dieta dnes vzalo poslednu davku antibiotik,ja som od rana chora,mam silnu nadchu,nwviem,ci to preslo namna zo syna ,ci som.v praci ochorela ,ale mozem zasa nakazit syna?ak mam tu chorobu co on asi nie ,ci?ale ak iny virus tak moze zasa on ochoriet?

dzulli1980
13. dec 2024

Áno môže ... nehovoriac o tom, že po dobratí ATB je kus oslabená imunita, organizmus je na choroby náchylnejší.

autor
13. dec 2024

@dzulli1980 och boze ,to sa budeme stale tocit dookola?aaaaaaaaa

zuzinka888
13. dec 2024

Tak ak si mu davala popri anti aj probiotika a nieco na imunitu nemusi ho to opat zlozit.

autor
13. dec 2024

@zuzinka888 probio jasne,mal atb tie silnejsie 3 dnove

patka06
13. dec 2024

ATB oslabujú imunitu a nie sú proti vírusom, takže ľahko niečo chytí.

katica312
13. dec 2024

Z vlastnej skusenosti teraz prekonanej. Dcera doniesla zo skolky nejaky virus cela rodina sme sme to dostali a presli ATB a 2 mesiace si to stale akoby striedali bola som uz zufala. Reakcia pediatra virus medzi Vami mutuje treba to vydrzat. Bohuzial moze to chytit zas...

dadis
13. dec 2024

Ako znova? Predpokladam, ze na nadchu nedostal antibiotika. Nadcha je z 99,9% sposobena virusmi, takze ano, moze sa od teba nakazit. Nos rusko, umyvajte si ruky.

rezanka73
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autumm
14. dec 2024

Samozrejme ze môže ochorieť iny vírus. Vírusov sú tisíce a tisíce rôznych druhov😀 teraz ste preliecili iný virus/baktériu a ty si chytila iný druh. A hlavne antb sú na baktérie. Čiže ste asi liečili iný problém

autor
14. dec 2024

@autumm pisem niekde ze mal virus ? Nie !!!
.jeho choroba zacala tiez takto soplami

dadis
14. dec 2024

Aka choroba?

autumm
14. dec 2024

Asi nechápes co som napísala. Vírusov je veela druhov. Ak si chytila niečo iné v praci (co píšeš v uvode) tak áno logicky ho môžeš nakaziť. Ak si ochorela od neho tak je nepravdepodobne ze sa znova nakazí tým istým.

autor
14. dec 2024

@autumm no toto som chcela vediet,moze byt ze od neho,ved s nim spim v jednej posteli,a zasa aj v praci moze byt,je toho vsade kopu
@dadis rs virus

autumm
14. dec 2024

Áno práve preto ze je toho veľa, je aj veľa druhov. Teraz máš rs virus, o týždeň môžes mať iný virus, a ďalší týždeň zas ďalší. Žiaľ, je to tak. Aj my to v tomto období mame dokolecka niečo iné s tým ze mame aj skolkara doma. Chytíme niečo, ledva to prejde a už chytame iny virus. Čiže furt sme chori 😀

autor
14. dec 2024

@autumm ved aj on je skolkar

lucia13022023
14. dec 2024

My minulý týždeň laryngitida, dneska pozitívne testy na covid. Len dúfam, že to nechytí malý. Ta laryngitida bola zahul 😵

1fifinka1
14. dec 2024

Dcéra bola chorá dva týždne, minulý týždeň dobrala atb, tri dni v škole a zas chorá. A o dosť viac ako minulý týždeň. V triede boli dve deti vo štvrtok, nemá už kto ani učiť, celá škola vrátane učiteliek chorá. Ja som tiež bola, muž tiež. Točí sa to dookola.

autor
14. dec 2024

Snad po Vianociach sa to kusok ukludni

1mina
14. dec 2024

Áno môže sa všetko točiť dokola. Ale inak mne sa tento rok stalo dva krát že som mala angínu a aj ATB - a deti to odo mňa nechytili, ale teda fakt že som si umývala ruky vždy som smrkala alebo sa dotýkala sebe tváre, a normálne keď som im chystala jesť a desiaty, večer čítala tak som si dala rusko. Dá sa to, len je to otravné doma, ale človeku to zas niekedy stojí zato lebo tie choroby bývajú nekonečné. Preto sa myslím odporúča aj vymeniť zubnú kefku po chorobe a tak, lebo sú na nej tie bacile.