Ahojte moja 2,7 mes dcerka chodi dakedy zvlastne spickami k sebe pripadne pravu nohu dava dosikma pred seba dovnutra...pediatricka povedala ze je vo vývine mozem skusit vymenit pravu topanku za lavu a naopak... na ortopedii som sa len informovala povedali ze sa to riesi od piateho roku lebo dietatko aj tak nebude cvicit...mate daku skusenost alebo rady? Zatial pockam do troch rokov a potom sa uz nedam odbit. Ale co mozem zatial preto urobit? Topanky kupujem protetiku a papucky Raky dakujem za kazdu radu
@alex5896 ahoj, rozhodne by som tiez isla cestou k fyzioterapeutovi. Mala som stastie ze u nas v meste mala workshop Fyziomama z Trnavy a robili aj konzultacie. Syn ma valgozne clenky, je vysoky na to ze ma 3 roky tak chcem pre neho urobit preventivne co sa da. Na konzultacii som ho vyzliekla do spodneho pradla a pani fyzioterapeutka hodnotila jeho pohyb, pozorovala ho ako chodi, skace, pohybuje sa a velmi ma upokojila ze napriek tomu ze mu tie clenky padaju, tak to nie je take zle, lebo pri pohybe vpadnute niesu a vie s nimi pracovat telo, takze je to este vo vyvoji. Potvrdila mi co som uz davno vedela, ze ma dlhy trup, a upozornila ma na diastazu o ktorej som nevedela ze ma.
predpokladam ze mas 2,7 rocnu dceru nie mesacnu... a nepises ci ma nejake problemy ci pada, podkyna sa, zakopava o druhu nohu, ci sa pri chodzi predklana.... ak mate nejake problemy urcite smer ortoped. skontroluje dietatu cez prostroj nohy, skontroluje ci nie je spadnuta klenba ci clenky a ak su problemy nasadi liecbu ortotopanky ci vlozky nasa nosila od 3r a chodili sme aj rehabilitovat. nie je pravda ze sa ma cakat do 5r ak ma dieta problemy drzim palceky
Pravdepodobne budú oslabene brušné a chrbtové svaly... Stvornožkovala? Dávali ste ju do pavúka/ choditka? Dávali ste ju sadnúť si hoci sama si este sadnúť nevedela? Pri chodenibstw ju držali za obe ruky dohora? - neobvinujem, len sa pýtam.... Určite smer fyzioterapeut ten pozrie kde je problém, nastaví cviky, treba posilniť svaly aby nôžky nabrali "správny smer" 😉👍
Nam poradil ortoped chodzu po spickach, kazdy den par minut. A ortopedicke vlozky do topnok aby sa mu posilnili svaly - pri mierne vpadnutych clenkoch. Tiez som si to vsimla na tom, ze zatacal pravu nozku dovnutra. Vlozky aj chodzu po spickach praktizujeme 1mesiac a vyrazne sa to zlepsilo.
Tiez by som necakala az do 5r.. cim skor tym lepsie pre cele telo, drzim palce
@alex5896 pýtajte si výmenný lístok k fyzioterapeutovi. Ukáže vám cviky aby sa to nezhoršilo. Mizes kúpiť aj reflexný chodnicek alebo si ho vyrob
Že vymienit topanky….ta doktorka má 300 rokov? Akurát jej to dooskiera nožičky