Ahojte,
nemá tu niekto podobnú skúsenosť?
Dcéra (3,5r.) sa už asi týždeň každú noc budí s tým, že potrebuje kakať, sťažuje sa, že ju bolí bruško. Skúšam si teraz odsledovať či to nie je mliečnými produktami. Zatiaľ jej nepodávam nič mliečne už druhý deň a aj tak to zatiaľ neprestáva. Počas dňa je všetko ok, nejaví sa mi nijak chorá.
Pred cca mesiacom a pol ukončila liečbu atb, bola to liečba silnými atb kvôli zápalu pľúc, tak rozmýšľam či to nesúvisí aj s tým… pomôže opäť nasadiť probiotiká alebo ísť k doktorovi?
Najskôr tie ATB, naposledy keď som bola chorá - ATB na týždeň, probio som hrdinka užívala len mesiac a ďalší mesiac sa mi trávenie dávalo dokopy.
a davala si aj probiotika? Respektive este davas? Pri silnych antibiotikach to chvilku trva. A co sa tyka mliecnych vyrobkov, ja som mala dieta aBKM a trvalo cca 2-3 tyzdne pri totalnom vyluceni mliecneho, kym sa prejavil aky taky efekt. Ja tiez hlasujem za antibiotika.
Užívala probio aj po liečbe .. ale očividne trebalo ešte dlhšie. Idem rovno kúpiť, ďakujem
@nalarla_ chudatenko antibiotika rozdr.u mikrobiotu na dlhe mesiace, to ti povie kazdy lekar, zaliecujete mikro a makrobiotikami? Mliecne urcite na chvilu vyhodit. Nocne kakanie u deti mozu byt aj nocne uzkosti....male zabiatko ☹
Určite, to súvisí s liečbou ATB.Probiotika, mala určite užívať ešte aj po vysadení ATB.