Dieťa bolí v noci brucho a chodí kakať

nalarla_
1. aug 2023

Ahojte,
nemá tu niekto podobnú skúsenosť?
Dcéra (3,5r.) sa už asi týždeň každú noc budí s tým, že potrebuje kakať, sťažuje sa, že ju bolí bruško. Skúšam si teraz odsledovať či to nie je mliečnými produktami. Zatiaľ jej nepodávam nič mliečne už druhý deň a aj tak to zatiaľ neprestáva. Počas dňa je všetko ok, nejaví sa mi nijak chorá.
Pred cca mesiacom a pol ukončila liečbu atb, bola to liečba silnými atb kvôli zápalu pľúc, tak rozmýšľam či to nesúvisí aj s tým… pomôže opäť nasadiť probiotiká alebo ísť k doktorovi?

anna777115
1. aug 2023

Určite, to súvisí s liečbou ATB.Probiotika, mala určite užívať ešte aj po vysadení ATB.

januska12323
1. aug 2023

Najskôr tie ATB, naposledy keď som bola chorá - ATB na týždeň, probio som hrdinka užívala len mesiac a ďalší mesiac sa mi trávenie dávalo dokopy.

cookie29
1. aug 2023

a davala si aj probiotika? Respektive este davas? Pri silnych antibiotikach to chvilku trva. A co sa tyka mliecnych vyrobkov, ja som mala dieta aBKM a trvalo cca 2-3 tyzdne pri totalnom vyluceni mliecneho, kym sa prejavil aky taky efekt. Ja tiez hlasujem za antibiotika.

nalarla_
autor
1. aug 2023

Užívala probio aj po liečbe .. ale očividne trebalo ešte dlhšie. Idem rovno kúpiť, ďakujem

roja01
1. aug 2023

@nalarla_ pravdepodobne je to nasledok liecby s atb no este treba dat pozor na to ci nema parazity.

hladamematku
1. aug 2023

@nalarla_ chudatenko antibiotika rozdr.u mikrobiotu na dlhe mesiace, to ti povie kazdy lekar, zaliecujete mikro a makrobiotikami? Mliecne urcite na chvilu vyhodit. Nocne kakanie u deti mozu byt aj nocne uzkosti....male zabiatko ☹