Ahoj mamky, chcem sa opýtať či ste sa už stretli s dierkami pri uškách. Náš drobček sa s nimi narodil... Ale hromadí sa mu tam biely maz... Lekárka mi nevedela povedať čo s tym, ako to čistiť okrem vytlačenie, lebo to je malému nepríjemné a bolestivé. . Poraďte
manžel to ma pri jednom uchu, nerobíme s tým nič, ale nemá ani problémy
tu o to je článok http://www.tvnoviny.sk/zaujimavosti/1848640_nie...
Nie je to "fistula"?
Má pri každom jednu, keď sa bude dať dám foto ... Čítala som článok, len je to také škaredé keď mu z toho trčí biely maz ... Dúfam že s toho nič horšie nebude ....
@annamivo ten biely maz kludne odstranuj denne...ked svojvolne vyteka nie je to velmi prijemne (stekli to trochu, teda aspon mna), ale je to naozaj len mini mnozstvo, da sa aj vytlacit....mam jednu takto dierku od narodenia na lavom uchu, ziadny lekar sa mi k tomu nevedel doteraz vyjadrit co a preco, plus co znamena k tomu aj ten maz, odkial je, preco, naco?...dierka sa cele roky vobec nezvacsuje, nezapaluje sa a nehnisa, zijem s tym normalne, aj ked je detailnejsim pohladom viditelna, kedze mam kratucke vlasy...dokonca kazda kadernicka si mysli, ze to mam dierku od piercingu 😀 lebo doteraz sa s takymto niecim este ziadna nestretla....no co uz, mame vzacnost v uchu 😀
@viera77 Ďakujem za info 🙂 ... ja mu to trošku stláčam ale je mu to nepríjemné keďže má len 10m ... tiež sa s nimi narodil a nik mi nevedel tiež odpovedať že prečo a čo s tým robiť.. jednu má menšiu a druhú väčšiu... s tej menšej to ide ľahšie von aj tam má toho viac ako v tej väčšej, akoby ju mal plytšiu alebo čo a z tej mu to aj viac vyteká von... je to veru vzácnosť :D :D uvidíme čo za srandu s tým ešte zažijeme :D :D :D 😀
@annamivo neboooooj, ziadna sranda sa urcite nebude konat....pribudajucim vekom si na to drobec zvykne ako kazdy iny takto podierkovany 🙂 A osobne v tom nevidim ziadny hendikep a nesposobuje mi ta mini dierocka ani ziadnu ujmu na zdravi, aj ked rodina si obcas neodpusti poznamku typu: "Rozum mi odtial vyteka" 😀 ha-ha, su fakt velmi "vtipni", az raz tomu naozaj uverim 😀
Ja mam tiez na kazdom uchu. Na pravom je ta dierka 'aktivnejsia'. Na lavom uchu len je.
Ta na pravom uchu je obcas sucha, obcas mokva takou priehladnou tekutinou so zapachom. Mavam tam aj biely maz, ktory obcas vytlacim. Niekedy castejsie a niekedy cele mesiace nic. Asi 2-3krat sa mi stalo, ze sa to akoby zapalilo, ze to bolo cervene okolo, ta cira tekutina vytekala aj sama (inokedy musim potlacit, alebo dierku posucham prsom a citim, ze ju mam na prste a zapacha) a vysiel aj biely maz, ktory bol viac ako hnis a nie len taky maz. Najlepsie je, ked to necham tak a nerypem do toho. Nikdy som sa nikoho nepytala, ze preco, ale v poslednej dobe som citala podobne clanky ako je link vyssie. Beriem to tak, ze niekto ma znamienko a ja mam toto. Ma to aj nasa mala, ale len na jednom uchu.
Nikdy sa z toho nikto nevysmieval a vela ludi si to ani nevsimne. kto si to vsimol, tak ked som im povedala, ze to tam mam od narodenia, tak to neriesili.
@elzika ale nas pribuda 😀 ano, aj ja som si vsimla, ze netreba do dierocky vela "vrtat", staci ten maz-vytok-tekutinu, alebo ako to presne nazvat, ked len zlahka prstom zotriet, ja to robim uz rokmi automaticky, pripadne jemne vytlacim...a raz davno som mala tu dierku zapalenu a dr.mi na to odporucila Panthenol sprey, rychlo vtedy na to pomohol.
Aj moja sestra aj dcera to ma☺Genetiku neohukas😃
Dcerka mala dierocky ked sa narodila a ani neviem kedy jej zmizli, teraz ma 3 roky, neviem co to je...iba v tom clanku citam ze pozostatky po ziabrach 😂 nikdy ziaden problem, bolest, nemala. Syncek tiez ma od narodenia, teraz ma rok a uz to vyzera len ako cierne bodky, ale boli to dierky☺ v rodine u nikoho som nic podobne nevidela
@annamivo u nás sa to trošku zhoršilo. Z tej väčšej dierky - pri pravom ušku mu vytláčam až takú zelenú tekutinu, ako riedky hnis zelený. Urobí sa mu to vždy keď mu umývam vlásky, alebo proste že si namočí hlavu. Pokiaľ ho osprchujem tak nič. Normálne vidno že to tam má naliate, tak mu to vytláčame.
Syn ma dierku kolo laveho ucha od narodenia ma us 10 rokov ale nemal nikdy ziadnen problem ani bolest u rodine som nikoho nevidela ale us vela ras sa mu zachpala slinna zliaza a mu opuchne neviem ci to ma suvislost s tou dierkov
@annamivo Mam s tymto skusenost, ale este ma zaujima, ze v ktorej casti ucha/uší ma syncek tie dierky? a ma ich viac? vies to presnejsie opisat?