Dierka pri kostrči 10 mesačného dieťaťa

ada6947
29. mar 2013

ahojte mamicky... mam jednu prosbu na Vas. ani neviem presne ako mam sformulovat otazku... mojej 10mesacnej dcerke sa vytvorila asi pred mesiacom taka mala dierka pri kostrci / ako konci ritka / vyzera to ako ked sa vytlaci vred a zostane po nom diera. bola som snou u doktorky a ta tiez si nebola ista ze co to moze presne byt ,povedala mi ,ze to moze byt este vyvijajuca sa miecha ,ze nejaka trubica alebo nejaky vred .mam to sledovat a ak by jej odtial zacalo nieco vytekat tak nas posle na detsku chirurgiu. ma to zatial stale rovnake,ziadna zmena ani sa to nezhorsuje ani nezlepsuje. mate s tym niektora skusenosti?? dakujem vam za odpovede neskor pripnem fotku este raz dakujem

cerez
29. mar 2013

@ada6947 Neviem či som správne pochopila, máš na mysli ako keby mal povyše konečníka takú preliačinu? Môj syn má tiež niečo také a dr. nám na to nič nepovedala. Keď som zisťovala kto to má u nás v rodine, tak sme sa dopátrali, že aj môj otec to má. Ináč ani u môjho syna sa to nemení. Má to stále rovnaké.

ada6947
autor
29. mar 2013

@cerez ani nie ze preliaceninu ma tam taku dierku,ale u nas to nemal nikto v rodine.

cerez
29. mar 2013

@ada6947 ak neskôr pošleš fotku, tak ti napíšem či je to také isté

aristka
29. mar 2013

sleduj to ,ak sa to bude zväčšovať alebo sa to nejakým spôsobom zmení treba ísť k chirurgovi,toto všeobecná nevyrieši,možno je to len dierka,možno je to nejaká fistula,chodbička,pokiaľ je to v kľude nerieš to

ada6947
autor
29. mar 2013

@cerez Fotka sa moc nevydarila.Skusim to nafotit este raz,

skeptik
29. mar 2013

@ada6947 To bude pravdepodobne sakralna jamka, v zasade ak je do 2,5cm nad konecnikom a menej ako 5mm priemer, tak s tym netreba nic robit - cca 2% novorodencov to ma, mala to pravdepodobne uz pri narodeni, ale nebolo to vidno.

ada6947
autor
29. mar 2013

@aristka ,doktorka mi vravela,ze to moze byt fistula a ze mam prist ked jej nieco bude vytekat odtial alebo sa to zapali ale bojim sa ci to uz nebude potom neskoro riesit

ada6947
autor
29. mar 2013

@skeptik ale ona to ma aj 5cm od konecnika

aristka
29. mar 2013

@ada6947 tak si vypýtaj výmenný lístok a choď k chirurgovi,budeš mať pokoj na duši,ono všeobecno platí,keď sa niečo zapáli je to horšie a náročnejšie na liečbu

skeptik
29. mar 2013

@ada6947 hm, lenze ona uz nie je novorodenec, u nej to uz nebude 2.5cm, to sa takto neda posudit, ale fotku by som sem nedavala

ada6947
autor
29. mar 2013
aristka
29. mar 2013

@aristka už som si to pozrela a radšej chod.ako som ti písala

skeptik
29. mar 2013

@ada6947 toto nie je nic pre chirurga, staci pediater aby pozrel s ultrazvukom chrbticu, ako som uz povedala, s najvacsou pravdepodobnostou benigna sakralna jamka (by inac pani doktorka mohla vediet)

awalancha3
29. mar 2013

@ada6947 ...neblázni. je to normálna vec..... aj ja to mám, a je to náhodou velmi sexy.......Vazne, je to v pohode, a ze pozdravujem tvoju doktorku, ktorá nevie, že su pri chrbtici aj krátke vazivove pruhy, ktore svojim tahom niekedy neskodne vytvoria jamku, preliacinu....
retinaculum caudale cutis - väzivový prúžok, tiahnuci sa od kaudálneho konca kostrče k priliehajúcej koži, kde svojim ťahom vytvára plytkú jamku - lat. foveola coccygea.

cerez
29. mar 2013

My to takéto nemáme. Pravdepodobne u nás je asi to, čo písala @skeptik .
@ada6947

janula18
29. mar 2013

@ada6947 mne to ma malý tiež, už od narodenia. Len treba dávať pozor aby sa tam nedržali špinky aby sa to nezapálilo, lebo sa to ťažšie umýva ale inak to vôbec neriešime

ada6947
autor
29. mar 2013

dakujem Vam kocky za rady ste mi pomohli

aristka
30. mar 2013

@skeptik prosím ťa ktorý pediater má sono,mala som pac mladých,ktorým sa to tak zviezlo,že im rezali pol riti a to by si vydieť nechcela,u nás to dokáže zhodnotiť len chirurg

laura44
1. sep 2013

nas maly ma to iste, ale od narodenia. ked mal dva tyzdne vzali ho na sono chrbtice a klbov, ci to nieco nema s tym nic spolocne a nema...je to stale rovnake, nic z toho nevychadza...nechapem co to moze mat...

lucinocka
1. sep 2013

@ada6947 ked sa to bude zvacsovat moze to byt vred, taketo mal brasko...nakoniec sa mu tam narobilo toplko hnisu ze ked mu to vycistili mal tam dieru ako past.. treba sledovat

ada6947
autor
2. sep 2013

@lucinocka dakujem Ti za info. zatial to ma dcerka stale rovnake a dufam,ze jej to aj take zostane

katarinatibi
7. okt 2013

@ada6947 aj my mame taku dierku... Teda moja mala, pediater neriesil ale mame ist na chirurgiu, moja teta pracovala na novorodeneckom vravi ze skor na neurologiu ci to nema nieco spolocne s miechou.... zatial sme neboli nikde...

ada6947
autor
8. okt 2013

@katarinatibi ahoj, Saška to ma zatial stale rovnake,pediatricka sa jej na to pri kazdej poradni pozrie a tiez to neriesi . ak by sa jej to zapalilo alebo jej odtial nieco vytekalo, mame prist ku nej a posle nas na chirurgiu.

bozenabozikova
27. feb 2014

ahoj aj moj syn to ma od narodenia a tiež to nikto nerieši bola som snim aj na chirurgii a že to nič važneho neni ale myslim si že to bude mat v rodene lebo priatel ma to iste 🙂

gugova
9. mar 2015

Sinus pilonidalis.. Môj šesť týždňový syn to má..najskôr som objavila trochu hnisu na plienke,tak som pátrala a našla hrčku pri kostrči,po zatlačení vytiekol hnis..išly sme na pohotovosť,vytlačili mu to zobrali z toho vzorku na rozbor a podla výsledkov nasadia antibiotiká..chirurg vravel že sa s tým ešte u novorodenca nestretol..

bbtina
9. mar 2015

Jaj. Toto máme aj my a sme 3,5 ročný . Konečne viem ako sa to vola 😉lebo ani moja pediatricka sa k tomu nevyjadrila. Este nikdy sme to nemali zapálené, klop klop je to len drobna estetická vada

gugova
9. mar 2015

Chirurg vravel že to ma vrodené..svokor bol na to operovaný,keď mal 20r. teda asi zdedil..som zvedavá ako dopadneme v piatok,či bude treba antibiotika..ono ten sinus je taká hrčka a následne sa spraví dierka kadial odíde hnis..ak má tvoja malá tú dierku,ošahaj jej miesto okolo či nemá hrčku..bolestivé to začína byť až v neskoršiom veku,pri častom sedení..daj si do googlu sinus pilonidalis..

eliskaaster
29. apr 2015

@ada6947
chcela by som vediet, ako to dopadlo so sakralnou jamkou, lebo na mojej dcerke chcu robit pokusy.
Ma rok a tri tyzdne od piatich mesiacov stvornozkuje, ale nechce sa jej nejako chodit po dvoch a ked sa postavi tak si vykruti nozku. Ortoped tvrdi, ze ma vseto v poriadku a nechape preco to robi. Neurologicka nas strasi, ze nema v poriadku nervove zakoncenia na jednej nozke, ale nechapem to, lebo ak by nemala nervove zakoncenia, tak asi tazko by reagovala na steklenie na nozkach a reaguje aj na dotyky.
Tak sme z toho v soku....

tulpa
28. jan 2016

Dobrý den, možná se mě vaše diskuze netýká ale mám něco podobného od narození, nikdy to nikdo neřešil ani doktor ani moji rodiče. Je mi teď 27, sem rok po porodu a chodím jenom po doktorech a nikdo si se mnou neví rady. Mám hrozné bolesti, nemůžu sedět, ležet, chodit. Všichni mi říkali, že mě bolí kostrč s porodu, že se to srovná, mám za sebou troje rehabilitace, jedno rovnání kostrče přes konečník. A žádné zlepšení. Až teď po roce mi udělali rentgen a zjistili, že mám křížovou kost jakoby po úraze (žádný jsem neměla) a kostrč ostře vybočenou na jednu stranu. Vůbec netuším co bude se mnou dál, mám jít ještě k neurologovi ale pochybuji že se mnou něco udělá. Nikdy jsem to neřešila, nic mi nebylo a teď jenom doufám že budu moct mít ještě druhé dítě. Nemusí to být i Váš případ ale určitě bych si to pohlídala i doktory.