Ahojte, syn ma nad zadockom, v takej priehlbinke, dierku malicku. Ma 1,5 roka, ma to od narodenia pravdepodobne. Zda sa mi, ze ho to teraz boli, lebo zrazu protestuje pri utierani, odmieta plienku a akekolvek chytanie tej oblasti. Nema to cervene, zvacsene.. Pojdeme k lekarke v pondelok. Je bezna takato dierka u deti? Ci je to problem? Stretli ste sa s tym?
Ale neboj sa zväčša to je len kozmetické
Ma to manžela aj dcéra. Dcéra v pohode, žiadny problém. Manžel mal 3 dierky, stále mokvali, ale až v staršom veku, bol operovany, mal tam chĺpky, odumretu kožu. Bolo mu povedané, aj svokre, že to má niečo spoločné s dvojickou. Nedoporucovali nosiť tesné nohavice.
sinus pilonodalis to najskor bude, ale zvacsa byva nezavazny.
Preco ked mas pocit ze jubto bili chves s nou ist lekarke az v pondelok... Ja by som isla hned
Toto maju 2 z nasich deti, ani u jedneho to lekarka neriesila nejak specialne, prvy syn to ma mierne, len taku priehlbinku akoby v kozi, dcerka nic a druhy syn ma aj tak zvlastne tvarovany zadocek a k tomu trosicku hlbsiu dierku ako prvy, ale tiez je to skor taka plytka jamka. Pytala som sa doktorky aj viackrat, ci s tym treba niekam ist, povedala, ze nie. Ale ak mas pocit, ze ho tam boli, isla by som s tym.
Skús mu ten chlpok vybrať z tej dierky keď sa podarí...Manžel to má , má tam sem tam chĺpky ktoré mu idú von ,proste nie na vytrhnutie ale len tak mu to čistim...robí sedavu pracu ,mal to raz zapalene , ale odkedy vyberáme je to v poriadku..
Nešla by som s tým k dr. nič s tým nespravia ,toľko čo ho vystresuju... Bude to mať celý život ,len to stačí sledovať...
@victory7897 ďakujem. práve je tam napevno ten chĺpok, skúšala som mu to tak hladkať a neišiel preč, pinzetou mu do toho nechcem ísť radšej. Máme poradňu v pondelok, tak v rámci tej. Odfotila som to, aj tak keď je hore by mu to dr. poriadne nepozrela.
Bude to dlhší chlpok, nie krátky ,určite s pinzetou skúsiť..úplne malá časť chlpka je von a v tele je dosť dlhá časť,môže sa to zapáliť... aspoň manžel to tak má ,nerozumiem ako sa tam tie chĺpky dostávajú ale nemajú koreň
@victory7897 tym ze je ten chlpok dlhy, tipujem, ze uz je vlastne vypadnuty. Asi preto nema koren. Normalne by asi vypadol, ale kto vie preco sa tam vlastne zasekne a zostane a robi neplechu. Ja mavam taky na brade (pod) ze len vytiahnem a ani necitim.
@persephina áno to má tiež na brade sem tam medzi ostatnými odumretý ale to je iné , trčí asi 2mm a dnu je asi 2cm..
@victory7897 tak ej to podla dr. sinus pilonodalis. poslala nas na chirurgiu, nech mu to pozru. cudovala sa, ze sme si to doteraz nevsimli, ani my a ani ona. Ze ked mu to nehnisa, malo by to byt ok a nespojene. ale ze radsej nech to pozrie este chirurg. Poslala nas na detsku chirurgiu, ze tam su ok doktori.
A na chirurgii Ťa oboznámili čo sa s tým robí?
@victory7897 este sme neboli. Termin mame v piatok. Uvidime.
Ahoj určite choďte k Dr treba to vyšetriť dcera to ma ako mala 3r sme boli na sono ci tam nemá kanalik niekedy je to znak skrytého razstepu ale zväčša nie u nás to kontrolovali aj koli tomu ze mladší syn má raztep chrbtice