Dierka nad zadočkom

1. dec 2022

Ahojte, syn ma nad zadockom, v takej priehlbinke, dierku malicku. Ma 1,5 roka, ma to od narodenia pravdepodobne. Zda sa mi, ze ho to teraz boli, lebo zrazu protestuje pri utierani, odmieta plienku a akekolvek chytanie tej oblasti. Nema to cervene, zvacsene.. Pojdeme k lekarke v pondelok. Je bezna takato dierka u deti? Ci je to problem? Stretli ste sa s tym?

spajky
1. dec 2022

Ahoj určite choďte k Dr treba to vyšetriť dcera to ma ako mala 3r sme boli na sono ci tam nemá kanalik niekedy je to znak skrytého razstepu ale zväčša nie u nás to kontrolovali aj koli tomu ze mladší syn má raztep chrbtice

spajky
1. dec 2022

Ale neboj sa zväčša to je len kozmetické

madla60
1. dec 2022

Ma to manžela aj dcéra. Dcéra v pohode, žiadny problém. Manžel mal 3 dierky, stále mokvali, ale až v staršom veku, bol operovany, mal tam chĺpky, odumretu kožu. Bolo mu povedané, aj svokre, že to má niečo spoločné s dvojickou. Nedoporucovali nosiť tesné nohavice.

eikenella
1. dec 2022

sinus pilonodalis to najskor bude, ale zvacsa byva nezavazny.

maria898
1. dec 2022

Preco ked mas pocit ze jubto bili chves s nou ist lekarke az v pondelok... Ja by som isla hned

nevenka
1. dec 2022

Toto maju 2 z nasich deti, ani u jedneho to lekarka neriesila nejak specialne, prvy syn to ma mierne, len taku priehlbinku akoby v kozi, dcerka nic a druhy syn ma aj tak zvlastne tvarovany zadocek a k tomu trosicku hlbsiu dierku ako prvy, ale tiez je to skor taka plytka jamka. Pytala som sa doktorky aj viackrat, ci s tym treba niekam ist, povedala, ze nie. Ale ak mas pocit, ze ho tam boli, isla by som s tym.

autor
1. dec 2022

@spajky
@madla60
@eikenella
@nevenka
v spánku som mu lepšie vedela pozrieť. má to akoby priehlbinku a z toho mu trčí čierny chlp. také čierny chĺpky mal keď sa narodil skoro po celom tele. No určite sa budem na to pýtať doktorky. ďakujem.

victory7897
1. dec 2022

Skús mu ten chlpok vybrať z tej dierky keď sa podarí...Manžel to má , má tam sem tam chĺpky ktoré mu idú von ,proste nie na vytrhnutie ale len tak mu to čistim...robí sedavu pracu ,mal to raz zapalene , ale odkedy vyberáme je to v poriadku..

victory7897
1. dec 2022

Nešla by som s tým k dr. nič s tým nespravia ,toľko čo ho vystresuju... Bude to mať celý život ,len to stačí sledovať...

autor
1. dec 2022

@victory7897 ďakujem. práve je tam napevno ten chĺpok, skúšala som mu to tak hladkať a neišiel preč, pinzetou mu do toho nechcem ísť radšej. Máme poradňu v pondelok, tak v rámci tej. Odfotila som to, aj tak keď je hore by mu to dr. poriadne nepozrela.

victory7897
1. dec 2022

Bude to dlhší chlpok, nie krátky ,určite s pinzetou skúsiť..úplne malá časť chlpka je von a v tele je dosť dlhá časť,môže sa to zapáliť... aspoň manžel to tak má ,nerozumiem ako sa tam tie chĺpky dostávajú ale nemajú koreň

persephina
3. dec 2022

@victory7897 tym ze je ten chlpok dlhy, tipujem, ze uz je vlastne vypadnuty. Asi preto nema koren. Normalne by asi vypadol, ale kto vie preco sa tam vlastne zasekne a zostane a robi neplechu. Ja mavam taky na brade (pod) ze len vytiahnem a ani necitim.

victory7897
3. dec 2022

@persephina áno to má tiež na brade sem tam medzi ostatnými odumretý ale to je iné , trčí asi 2mm a dnu je asi 2cm..

autor
5. dec 2022

@victory7897 tak ej to podla dr. sinus pilonodalis. poslala nas na chirurgiu, nech mu to pozru. cudovala sa, ze sme si to doteraz nevsimli, ani my a ani ona. Ze ked mu to nehnisa, malo by to byt ok a nespojene. ale ze radsej nech to pozrie este chirurg. Poslala nas na detsku chirurgiu, ze tam su ok doktori.

victory7897
5. dec 2022

A na chirurgii Ťa oboznámili čo sa s tým robí?

autor
5. dec 2022

@victory7897 este sme neboli. Termin mame v piatok. Uvidime.