Diazepam u 5-ročného chlapca

tamarabartman
27. jan 2023

Chcem sa opytat máme v rodine chlapčeka ma 5 ročkov a velmi vystraja boli sme u pani psychiatricky aj u neurologa. Všetko v poriadku no psachiatrička narušila strvtku diazepanu každý den .. podla mna je to dost navykovy liek ..aky mate názor vy ..nejde o moje dietatko ale zaujímam sa lebo ho velmi lubim tak ❤️Dakujem vopred

pribinak
27. jan 2023

@tamarabartman neodporučila vám skôr terapiu?
Lebo hneď lieky je dosť zvláštny prístup ak nemá určenú diagnozu
Išla by som k inej doktorke na konzultáciu

tamarabartman
autor
27. jan 2023

@tamarabartman *tiapridal odpravedlnujem sa

olivierko229
27. jan 2023

@tamarabartman urcite by som to dietatu nedavala. Je to navykove, skus vyhladat inych odbornikov, takuto doktorku by som hned vymenila. Ak je chlapcek velmi aktivny, treba vymysliet ako z neho tu nadbytocu energiu dostat von. Bud ho unavit fyzicky, sport, alebo psychicky, riesenie uloh a rebusov a logicke hry. Urcite nie lieky.

nahodnemeno
27. jan 2023

tiapridal bezne davaju detski psychiatri takymto detom...zrejme bude chlapec nie tak obycajne ,,neposlusny a nespratny,, ako si to tu moze niekto , kto ma bezproblemove dieta vykladat...ak to dotiahli az k neurologovi a psychiatrovi tak....urcite psychiater vie co robi a rodicia sa jednak mali spytat a malo to byt vysvetlene laicky preco a naco...a po druhe, nemalo by to byt navykove, je to ine ako diazepam, to ziaden psychiater neda na dlhodobu liecbu. ked nechcu dieta dopovat liekmi, ok, ale potom nech radsej oslovia psychologa a nech s dietatom pravidelne pracuje (nestacia jedna - dve navstevy)...je to prilis komplexny problem , aby bol formulovany tak ako pisete a obmedzeny len na ,,brat alebo nebrat tabletku,, /pisem ako lekar/

deti95060810
27. jan 2023

možno keby si mala dieťa niekoľko dní doma tak by si veľmi rada a ochotne podala liek ktorý predpísala lekárka...
Tebe sa môže zdať že dieťa ten liek nepotrebuje resp. má vedľajšie účinky, alebo je návykový , ale lekár asi vie prečo tieto lieky predpisuje. a časom môže prísť aj na iné lieky ktoré sú teda ozaj "lahôdky"..
to dieťa isto nie je bez diagnózy...

nikpa
27. jan 2023

@tamarabartman pokiaľ sa s ním dá vydržať tak ziadne taketo lieky. Nám tiež jednu dobu neurologicka nukala pre syna kadečo ale povedala som, že pokiaľ to moje nervy s ním zvládajú tak mu nič nedám. A cez to najhoršie obdobie sme aj prešli nakoniec bez liekov.

luccija
27. jan 2023

@tamarabartman všetko v poriadku a dala mu Tiapridal?Jedno vylučuje druhé.Ked ho lekárka predpísala dala by som mu ho