Diazepam a Convulex

kadkased
22. jún 2015

Ahojte mamicky prosim Vas o radu ak mate dake skusenosti mam 15mesacnu dcerku 2xmala febrilne krce a davame jej diazepam pri zvisenej teplote od vtedy sme ich uz nemali neurolog nam predpisal convulex ale mame dobre vysledky aj s eeg nemame ziadny nalez a vysadila som jej ich lebo sme mali aj anibiotika a rozne ine lieky a neni nam zatial nic mam jej ich znova nasadit???citala som ze convulex je len pre epileptikov a nam epilepsiu nediagnostikovali!! Dakujem za rady

pink_lady
25. jún 2015

@kadkased convulex zrejme dostala ze na eeg bol nalez nejaky /nemusi mat epi zachvaty/. ono febrilne krce su vlastne taka predzvest epilepsie /aj ked nie vzdy sa musi epilepsia vyvinut/. Convulex je liek ktory sa musi brat stale aj ked sa beru atb - nahle vysadenie moze prave spustit zachvaty. ja by som to neriskovala. navyse pocas atb liecby su niektore deti nachylnejsie na zachvaty. moj maly nemal nikdy febrilne krce az v 5 rokoch bum epilepsia a odvtedy ma uz aj febrilne krce pocas choroby...a lieky by som si nedovolila nedat

kadkased
autor
25. jún 2015

no len v nasom pripade jej ziadne vysetrenia nerobili ani eeg a napriek tomu jej ho nasadili a neskor mala eeg v poriadku a od vtedy nic nebolo a vsetky vysetrenia ma ok ani epilepsiu nema kedze ziadny nalez jej nenasli

lawrus
15. aug 2017

Nas zivot s epilepsiou - lezim na nemocnicnej posteli s mojim synom a rozmyslam, co vsetko nas caka....Pred par dnami nam po viacerych zachvatoch stanovili tuto diagnozu. Popravde, mam o nej par informacii ale viete ake sme my mamy, chceme vsetko lepsie ako sa to len najlepsie da. Preto som prisla s napadom vytvorit tuto skupinu, kde by sme si mohli povymienat rady, informacie a pozitivnu energiu v boji s touto diagnozou. Spolubojovnicky, rada vas tu privitam 😊
https://www.modrykonik.sk/group/9776/