Diastáza u detí do 1 roka

martinkaxp
4. mar 2022

Stretli ste sa s touto diagnózou? Ako ste to riešili?

jazula
4. mar 2022

Áno, pediatrička zistila malej diastazu hneď na prvej poradni a dala nám výmenný lístok na rehabilitacie. Chodili sme k fyzio, dávala nám cviky z Vojtovky. Cca v 8 mesiacoch bola diastaza už ok.

martinkaxp
autor
4. mar 2022

@jazula super a realne pomohli cviky, ci prirodzeny vyvoj babatka? Aku velku ste mali diastazu?

jazula
4. mar 2022

@martinkaxp Podľa mňa dosť pomohli aj cviky. Totiž mala aj hypotonus a skrytý reflux… Kvôli skrytému refluxu bola mesiace vo vyvýšenej polohe a obložená vankúšmi, inak sa zosuvala a zrejme aj “vďaka” tomu jej vývoj v hrubej motorike trochu zaostáva. Nemá úplne zvládnuté druhé vzpriamenie, plazí sa na laktoch, dáva sa na kolienka ale s ruckami na laktoch…teraz má 9,5m. A máme síce ešte jeden cvik z Vojtu, ale už ju v ňom neviem udržať…idem nás znovu objednať k fyzio 😒

jazula
4. mar 2022

@martinkaxp Ale je to moje prvé bábo, tak netuším, či by sa bez cvičenia diastazy zbavila skôr 🤷🏼‍♀️

lvi
5. mar 2022

@martinkaxp syncek ma 1.5m a diastazu sme zistili ked mal necely mesiac, ma aj silny reflux. Na fyzio nas objednali az ked bude mat ukoncene 2m. Zatial s nim manipulujem tak normalne, polohujeme casto na brusko. Zda sa nam akoby sa ta diastaza postupne stracala ako zacina byt pohyblivy. Totiz maly nam uz dost slusne na svoj vek pasie koniky, aj nozky z podlozky krasne drzi hore, samostatne lezi v osi, aj ten reflux sa zlepsuje.. Uvidime, co povie fyzio.

vahcaac
28. sep 2022

@jazula ahoj, stvornozkuje už mala ? Tiež mám syna s diastazou.

jazula
28. sep 2022

@vahcaac Ahoj, dcérka začala stvornozkovat deň po prvých narodeninách, teraz má 16m a už aj chodí 🙂. Podľa mňa jej najviac pomohlo baby cvičenie v skupinke, veľmi ju tie detičky potiahli. Keď sa začala viac hýbať, aj diastáza sa pekne upravila, už v roku rehabilitačná doktorka povedala, že je úplne ok.