Prosím Vás mamičky, ktoré ste mali bábätko s diastázou, cvičili ste Vojtovku? Má niekto skúsenosť, že diastáza sa upravila, resp. vymizla aj bez cvičenia? Ako pohybovo napredovali Vaše detičky s diastázou? Ja mám 7 mesačného synčeka, prvýkŕat sme boli u fyzio keď mal 5,5, s tým, že nerobil 2.vzrpriamenie. Najprv sme cvičili DNSku - polohovala som synčeka do šikmého sedu a na kolienka so vzpriamenými rúčkami. 2.vzpriamenie začal robiť sám 6,5 mesačný, tešila som sa, že Vojtovka nebude potrebná. Avšak na kontrole ma fyzio postrašila, že kvôli diastáze musíme cvičiť, aby nemal problémy s chrbtom v budúcnosti. Tak sme 2 týždne poctivo cvičili. Na poslednej kontrole synčeka pochválila, že vidieť pokroky, že mu to krásne ide, no keď som sa opýtala ako zo vyzerá s distázou, mávla rukou, že tú teraz vôbec nerieši, prtože sa mu sama upraví, keď sa “rozpohybuje”, ale že je to lepšie. Celkom ma to zmiatlo, vyznelo to, skoby si protirečila s tým, čo vravela pred tým. Ja nie som s tým stotožnená, aby cvičil Vojtovku (viem nebolí ho to, to nechcem v tomto príspevku riešiť, mám na to svoj názor), cvičila som iba pre to, aby nemal v budúcnosti kvôli tomu problémy. Ale keď mi povedala, že to vlastne vymizne… nevidím dôvod prečo cvičiť… podľa mňa nie je podstatné či začne to či ono robiť v 6., 7. či 9.mesiaci…
Preto ma zaujímajú Vaše skúsenosti, mamičky, ktoré ste necvičili s bábätkami, vymizla diastáza? Nemali detičky neskôr s tým problém?
Ďakujem vemi pekne za Vaše reakcie.
@hilda08 ďakujem za skúsenosť… ja som z toho už zúfala, malý sa mi hýbe ešte menej ako pred cvičením 😢 pred tým, keď som ho dala na zem na chrbát, hneď bol na brušku, teraz leží, len naťahuje rúčky za hračkami a nepretáča sa.. aj keď ho nabádam, otočí sa len občas 😞 fakt neviem čo robiť, aby som urobila pre neho to najlepšie…
@jankja Moja mala diastazu, cvicili sme (neviem ci Vojtovku, neviem co to je, proste nejake cviky od fyzio sme cvicili), diastaza zmizla. Ale teda boli sme prvykrat u fyzio uz ked mala dcera 1 mesiac…Neviem, mozno skusit zmenit fyzio? Inak co sa tyka napredovania, dcera sa zacala pomerne neskoro plazit a pretacat, ale tie ostatne veci (stvornozkovanie, sed, prve kroky) uz potom isli rychlo.
@jankja my sme aj cvičili, diastaza nezmizla, ma tri roky… fyzio to riesila len na základe môjho neustáleho dobiedzania nech s tym nieco robíme…aj sme ho tejpovali nepomohlo nic…zlepšilo sa to sice, je ovela menšia ako bola, ale stale je