Diastáza u 2,5-ročného

14. júl 2023

Ahojte, Syncek ma 2,5r a od narodenia ma miernu/jemnu diastazu. Nic vazne, aj sme cvicili s nim, nie vojtovku, ale iba v ramci hry a v rami manipulacie, ked bolo babo.

Chcem sa ale opytat, diastaza ostava uz naveky len treba mat pevne brucho (to mame pekne uzke)? Nema ploche nohy, vpadnute clenky v tomto smere je vsetko ok, len ju este stale trosku vidim, ked lezi na chrbte a poprosim ho, aby zdvihol hlavu.

Mohla by som s nim na posilnenie bruska cvicit aj toto?

https://fb.watch/lN8ohgM2zI/

Je to podla Vas v poriadku? Mame doma aj ortopedicky koberec (z puzzle) + balancny vankus.

Velmi pekne dakujem!

kristina82
14. júl 2023

Ano,tie sme cvicili aj my

autor
14. júl 2023

@kristina82 vsetky 3? So mnou je ochotny iba prvy.... 🥲 Od fitlopty sa boji alebo ja neviem. Budem este ale skusat. Vam pomohli tieto cviky? Aku velku diastazu ste mali? Okrem tychto ste este nieco cvicili?

autor
14. júl 2023

@kristina82 my mame takuto, ale nie vzdy ju vidiet pri tych "testoch", podla mna vyskoci iba vtedy, ked brucho nepouziva...

kristina82
14. júl 2023

Taketo podobne ma aj moja dcera,tiez sme cvicili vojtovku a potom som bola ba bobath cviceni,a tam mi ukaxala nejake cviky,prvy aj druhy tam bol.

autor
14. júl 2023

@kristina82 a pomohli? Ako dlho ste cvicili tieto cviky?

autor
14. júl 2023

@kristina82 kvoli comu musela cvicit vojtovku?

kristina82
14. júl 2023

Stale to ma,ale uz necvicim pravidelne,bude mat v auguste 2 roky.vravela ze sa to moze upravit a aj nemusi.je predcasne narodena,cvicili sme kvoli svalom hypotonii ci ako sa to vola

autor
14. júl 2023

@kristina82 aha, aj my sme to mali. Ani nasa to neriesi uz, odkedy nema hypotoniu, ale mne to nejak vadi a chcela by som mu pomoct, ako len viem. 🙏

kristina82
15. júl 2023

Rozumiem aj ja,preto som isla na yo bobath cvicenie aby mi ukaxala zopar cvikov,hradila som si to sama,ukazala mi ich vela,ale zapamatala som si len niektore.odporucaju aj plavanie,tak neviem,to sme neskusali