Ahojte maminky. Synček má väčšiu diastázu a len diskrétnu asymetriu, predbieha vývojom, napriek tomu nám FRO lekárka zindikovala rovno Vojtovu metódu. Boli sme ju cvičiť zatiaľ raz a bolo to pre nás oboch veľmi traumatizujúce. Existujú aj iné spôsoby ako rehabilitovať s dieťaťom s veľkou diastázou a dosiahnuť úspech?
Začíname v 4,5 mesiacoch už neskoro s rehabilitáciou pre diastázu?
Ďakujem za Vaše skúsenosti
@terka512 Existuje este Bobath, skus pozriet, ale za mna je najucinnejsia Vojtova metoda. Ja chapem, ze je strasne vidiet vrieskajuce dieta, ale je to pre jeho blaho.
@terka512 my sme tiež mali diastazu veľkú od narodenia cvičili sme vojtovku síce s revom ale dali sme to inak to nejde trauma ? To 4 mesačne dieťa di to pamätať nebude a ide o to že mu to pomôže takze hold prežijete to a jemu to pomôže tak ako nám diastazu uokne nezmizne ale spevniť brucho cvikmi my sme mali 14 cvičení a super je to dávno za nami synovi to len pomohlo takze to nevzdávaj len kvôli plaču držím palce
@terka512 neboj, to date. Ono neplace, lebo ho to boli. Ono place, lebo je v neprijemnej polohe.. Ja som tiez niekedy plakavala spolu s dietatkom. Vlastne vacsinou. Pomohlo mi uvedomit si, ze neplace kvoli bolesti a sustredila som sa na pocitanie. A teraz ma vo vyssom veku tak nadherne drzanie tela, ze na to spominam uz len v dobrom. Drzim palce.. 🍀
My sme cvičili okolo roka lebo sa pomalšie pohybovo posúval, tiež mi to trvalo srdce kvôli tomu plaču ale efekt bol bleskový a dodnes neľutujem že sme do toho išli.
Viem ze sa na to nepytas, no co sa tyka zdravia , vobec som neriesila ci je alebo nieje nieco trauma pre mna alebo maleho, cvicili sme a bolo. A velmi milo som bola prekvapena, hned ako sme zacali kazdy cvik cvicit, rychlostou blesku pomohol a bola som stastna za nas oboch. Ziadna trauma sa nekonala. To mas ako s liekmi pri chorobe.
Musis ich dietatu dat a ono vrieska,place strasne. Nebudes mu ich teda davat ? Das, lebo musis a chces mu pomoct
Vela stastia