Diastáza - iné cvičenia ako Vojtova metóda

terka512
12. dec 2024

Ahojte maminky. Synček má väčšiu diastázu a len diskrétnu asymetriu, predbieha vývojom, napriek tomu nám FRO lekárka zindikovala rovno Vojtovu metódu. Boli sme ju cvičiť zatiaľ raz a bolo to pre nás oboch veľmi traumatizujúce. Existujú aj iné spôsoby ako rehabilitovať s dieťaťom s veľkou diastázou a dosiahnuť úspech?
Začíname v 4,5 mesiacoch už neskoro s rehabilitáciou pre diastázu?

Ďakujem za Vaše skúsenosti

ivik4
12. dec 2024

Viem ze sa na to nepytas, no co sa tyka zdravia , vobec som neriesila ci je alebo nieje nieco trauma pre mna alebo maleho, cvicili sme a bolo. A velmi milo som bola prekvapena, hned ako sme zacali kazdy cvik cvicit, rychlostou blesku pomohol a bola som stastna za nas oboch. Ziadna trauma sa nekonala. To mas ako s liekmi pri chorobe.
Musis ich dietatu dat a ono vrieska,place strasne. Nebudes mu ich teda davat ? Das, lebo musis a chces mu pomoct
Vela stastia

oceanahory
12. dec 2024

@terka512 Existuje este Bobath, skus pozriet, ale za mna je najucinnejsia Vojtova metoda. Ja chapem, ze je strasne vidiet vrieskajuce dieta, ale je to pre jeho blaho.

domca261992
12. dec 2024

@terka512 my sme tiež mali diastazu veľkú od narodenia cvičili sme vojtovku síce s revom ale dali sme to inak to nejde trauma ? To 4 mesačne dieťa di to pamätať nebude a ide o to že mu to pomôže takze hold prežijete to a jemu to pomôže tak ako nám diastazu uokne nezmizne ale spevniť brucho cvikmi my sme mali 14 cvičení a super je to dávno za nami synovi to len pomohlo takze to nevzdávaj len kvôli plaču držím palce

akje
12. dec 2024

@terka512 neboj, to date. Ono neplace, lebo ho to boli. Ono place, lebo je v neprijemnej polohe.. Ja som tiez niekedy plakavala spolu s dietatkom. Vlastne vacsinou. Pomohlo mi uvedomit si, ze neplace kvoli bolesti a sustredila som sa na pocitanie. A teraz ma vo vyssom veku tak nadherne drzanie tela, ze na to spominam uz len v dobrom. Drzim palce.. 🍀

tina505
12. dec 2024

My sme cvičili okolo roka lebo sa pomalšie pohybovo posúval, tiež mi to trvalo srdce kvôli tomu plaču ale efekt bol bleskový a dodnes neľutujem že sme do toho išli.