Ahojte, máte niektorá skúsenosti so stacionárom v Dialógu? Syn má NKS a sme na čakačke, zaujímali by ma reálne skúsenosti, ako to tam funguje a ako to pomohlo deťom. Ďakujem 😊
@sara07 nám navrhujú stacionár už aj bola možnosť aby nastúpil len bol chorý tak sa to posunulo, vždy je to iba na mesiac? Že potom je zaradený späť do svojej škôlky a ak je potrebné tak neskôr ide zas na mesiac?
Píšete že deti sú zaradené do skupín, podľa čoho? Každú skupinu má na starosti 1 pedagóg/logoped/špeciálny pedagóg alebo kto?
Všetky tieto otázky budem konzultovať ešte aj v dialógu ale radšej si prečítam reálne skúsenosti od niekoho kto to absolvoval 😊
ak máte termín na pevno , nie len slub tak bežte
ano je to vždy na mesiac
ano je zaradený naspäť do svojej škôlky, tam to treba oznámiť, ak daš žiadost mali by ti na ten jeden kalendárny mesiac odpustit poplatok za škôlku
ak je potrebné ide znova na mesiac
su zaradené do skupin podla toho tak aby skupina mohla spolu pracovat cca na jednom okruhu tém , napr maju pracovný list a učia sa v okne, do dvora atd
teraz kto tvorí skupinu neviem ale logopediu maju určite každy den
radšej si zožen na ten mesiac cez booking nejaký byt , nedochadzajte nech nie je dieta unavené, teraz je to lahšie že sa nemusite po robotnickych ubytovniach zražat
ak sa niečo chceš spytat kludne sa pytaj
@sara07 termín na pevno nemáme volali nám lebo sa miesto uvoľnilo ale nemohli sme vtedy a hlavne narychlo (za 2 dní nástup), s riaditeľkou som to už riešila ale tá netuší čo ako treba že ešte taký prípad nemala tak to overuje, lebo že poplatok za škôlku je odpusteny iba ak nemôže navštevovať zo zdravotných dôvodov od pediatričky ale toto je iný prípad tak nevie ako postupovať
My sme z Bratislavy síce ale autobusom je to do dialógu 1,5 hodiny tak toto nás najviac trápi že ako máme vyriešiť... Mám ešte mladšie dieťa s ktorým musí niekto byť tak logisticky to bude problém
@sara07 v podstate má najviac zaujíma ten režim, aká veľká je trieda koľko učiteľov je tam logopedov či špeciálnych pedagógov a kedy sa im venujú, ako priebehu ten deň. Neviem si to celé predstaviť neviem či vkladať nádeje do toho
nech ti pediatrička napíše že dieta bude celý kalendárny mesiac naštevovat zo zdravotných dôvodov stacionar Dialog , dialog preplaca poistovna pobyt
čiže dáš papier do mudr + žiadost o odpustenie poplatku za daný mesiac a malo by to tak byt, na konci pobytu normálne dostaneš prepuštaciu správu z dialogu
tam chodia z celého slovenska mamičky , ti píšem že teraz je to lahšie lebo si cez booking zoberieš na mesiac byt alebo izbu a je to , osobne by som to radšej takto riešila aby dieta necestovalo tolko , unavené dieta ti nebude pracovat ako má
cestovat každy den tam aj naspäť
ty ráno do 8,00 zanesieš do dialogu dieta a od 15,30 sa mi zdá neviem presne prídeš vybrat dieta z dialogu, ty počas pobytu tam s ním nie si
je to skupina deti od 5-10 , maju to podla urovní ako zvladaju a čo potrebuju sa naučit, precvičovat , maju tvorivu čast , logo čast, dostaneš taký fascikel a tam budeš každy den vidieť čo robili daný den + dosanete 1-2 prac listy dopracovat a precvičovat na doma ešte
stacionar je od pondelka do piatka
poobede chodia aj von
tam je taký pretlak deti že vela detí sa ani nedostane do dialogu , čakaju aj rok bežne na termín, pred vstupom ideš na logo + ich psychologička vyštrenie a a tam oni podla toho idu, kedy kam s kým ho cca dat do skupiny podla nazvyme to rečovych schopnosit a potrieb , ak by boli v tom že ti nevedia pomôct rovno by ti to povedali alebo len zapisali a proste termín by si ani nedostala
máš tam intenzivnu logo starostilvost , fakt je tam taký nátresk že nepotrebuju nejak niekoho prosit aby prišiel
je to na tebe
Moje dieta tam bolo uz niekolkokrat, zacinali sme od skoro nevravca. Kazdy jeden stacionar ho posunie vpred. Zlepsenie vidime az za nejaky cas po absolvovani pobytu. Logopediu maju aj doobedu aj poobede, vsetko prisposobene veku a skupine, do ktorej dieta zaradia. A ako radi mamicka nado mnou, chod do toho, nikde nemas take intenzivne logo ako na tomto pobyte.
@sara07 my sme tam už absolvovali psychologickú 2x a chodila na liečebnú pedagogiku a na krúžok tam chodíme, hej to s nátlakom to viem, dlhšie sme čakali vôbec kým nás zaradili a dali nám termín na liečebnú... Musím sa u pedi informovať či mi dá také potvrdenie snáď nebude problém 👍 nemôžem si zobrať byt niekde, mám ešte menšie dieťa nemám ho kde dať na ten čas takže musíme to s mužom nejak inak vymyslieť.. ok tomu režimu už chápem super ďakujem 🙏 už si to viem aspoň približne predstaviť ako to tam prebieha, doniesli sme aj vyplnený formulár od logopedicky ktorý vyžadovali
@bebaba áno ísť do toho určite chcem, syn má 5 rokov a je tak 1,5 roka pozadu s tou rečou ... Len teda nejak musím vymyslieť tu logistiku 😊 ale teším sa z toho čo píšeš že to naozaj tak pomáha
najjednoduchšia logistika je prenajat si v blave niečo na mesiac, ked ti bude dieta unavené nebude pracovat ako má , ty si zobrat mladšie dieta zo sebou, cez den sa mu budeš venovat a na víkend domov
tak to robili robia iné mamičky a to niektoré aj cez 200 km cestovali
@sara07 ok ďakujem za radu, toto ale nie je pre nás vhodné, niečo vymyslíme 😊 ďakujem veľmi pekne za popísanie režimu v dialógu moc si mi tým pomohla 😊
@sara07 ahoj prosím ťa mám taký dotaz vyzerá žeby si mohla vedieť 😊 hore si písala že pobyt je hradený poisťovňou, na tom sa niečo zmenilo? Podľa zmluvy to tak nie je a platíme aj poplatok
podla toho ktorá poistovna, každá má iny počet , treba zavolat do poistovne a spytat sa ,
platil sa poplatok za stravu, a potom taky všeobecny poplatok za spravu a nejaké veci to vtedy bolo nejak 70€ , a potom jeden balik mali za 150 ale čo v nom bolo naviac to neviem , stravu si nepamätám
ubytovnie sme tahali komplet my
a kolko vlastne platite ?
@sara07 lebo v zmluve je uvedené toto čo posielam, tak nám z toho vychádza že poisťovňa neplatí nič tak sme ostali zaskočený 🤷 sanatorny poplatok je 149€ + strava no príde mi hlúposť aby za 149€ bez preplácania poisťovne to ťahali
zavolaj do sanatoria alebo poistovne, my sme za pobyt skutočne nič neplatili poistovna nejak okolo 1000 € preplacala ale to su rok nemusi to platit, teraz porušili vela liekov na preplacanie, doplatky zvyšili , pomôcky orezali znižili balenia atd ..
nemusi to teraz platit už, daj vediet potom
@sara07 áno písala som mail pre istotu a už mám aj odpoveď, podľa odpovede by sme nemali platiť nič navyše iba ten poplatok 149€ + stravu, tak tomu bodu v zmluve nechápeme ako je to myslené, nemáme radi prekvapenia tak snáď žiadne nebudú 😊
ráno donesieš do 8,00 , stravu platíš, pon -pia ,prídeš o 16,00
deti su rozdelené do skupin, niekto je tam viackrat niekoho nevyberu vôbec aj ked absolvuje ich vyšetrenia , poistovna hradi ako ktorá ale väčšinou 2-3 x do roka to si zisti, intenzivne pracuju cely den ,dostava listy ešte na doma na precvičenie
neviem nepoznám kto tam teraz pracuje
su deti čo im fakt neskutočne pomohol ale dôležitá je aj priprava čiže aby dieta zvladalo pracovat kreslit, doplnat