Diagnóza predčasná puberta u 5r dievčatka - ako prebiehala liečba u vás?

pivonecka
23. okt 2019

Ahojte, dcerke bola diagnnostikovana predcasna puberta vo veku 5r na zaklade sono prs a sono bruska u gynekologa. Ma zvacsene prsniky, aj vajecnik. Teraz cakame na endokrinologiu. Prosim presiel si niekto tymto a aku liecbu Vase deti absolvovali? Bolo robene aj RTG vysetrenie kosti a MR hlavy? Zaujíma ma aj stravovanie a zivotny styl. Dakujem 🙏🙏🙏

17juraj17
23. okt 2019

@pivonecka Na endokrine sa dozvies urcite viac o liecbe podla vysledkov krvi a celkového stavu. No co sa tyka stravy tak - pokial mozno vylucit kuracie maso, nepouzivat pecivo starsie 1-2 dni, nepit napoje z plastovych flias. Podla hormonálneho obrazu sa potom nastavy liecba aby sa puberta pribrzdila, ani nie tak kvôli menzesu ale kvôli tomu pretoze by sa skor ukoncil rast a vyvoj dietata. Zase na druhej strane netraba panikarit. Je to dlhodoby proces a i ked sa zda ze objednanie a vysetrenia dlho trvaju, casu je dost.

blankaj
23. okt 2019

@17juraj17 vysvetlíš mi to pečivo ?

17juraj17
23. okt 2019

@blankaj Pretoze pri dnesnom pecive sa uz po 1 dni zacnu tvorit skryte plesne ktore velmi nepriaznivo vplyvaju na organizmus a drazdia produkovanie hromonov. Takisto ako latky obsiahnute v plastoch sa tzv. luhuju do napoja z flase.

blankaj
23. okt 2019

@17juraj17 dnešné pečivo v obchode je hlavne dávno zmrazené. Je fakt, že veci sú zložitejšie ako sa zdajú...

marthuska
24. sep 2024

@blankaj ako ktoré. Keď kúpiš chlieb v pekárni, je ok. Ale nie v tesco, dopekany. Snad každý človek pochopi rozdiel. Dalsia rovina veci je ta, z akej psenice je chlieb upečeny, ci psenica bola striekana atd